Filmová tvorba formuje nového člověka

9. 12. 2018 19:00:00
V poslední době se na plátna kin dostávají filmová díla, která nemají člověka jen pobavit, ale hlavně vychovávat ke správnému světonázoru. Stejně jako třeba v 50. letech filmy Anna proletářka, nebo Rudá záře nad Kladnem.

Třeba film „Pád Londýna“. Je to taková normální střílečka, ve které teroristé zavraždí hlavy několika světových mocností a jen americký prezident jim vytrvale uniká. Nakonec jsou všichni záporáci pochopitelně postříleni a s nimi i pár klaďasů. Zajímavé je, že přestože po celou dobu běhá po plátně většina teroristů s ručníkem na hlavě, ve filmu ani jednou nezazní slovo „islám“. A je to tak správně. Ještě by si mohl neuvědomělý divák něco spojovat s něčím, s čím to evidentně vůbec nesouvisí.

Nebo jiné dílko – „Geostorm : Globální nebezpečí“. Děj se odehrává v blízké budoucnosti. V roce 2019 (už příští rok!) zažije Země sérii přírodních katastrof, načež pokrokoví lidé celého světa konečně prosadí názor, že je třeba začít větru a dešti poroučet. A tak vytvoří satelitní systém, kterým počasí ovládají. Pak se ale najde černá ovce, která chce úsilí celého lidstva sabotovat a systém ovládnout. Podezření padne na amerického prezidenta. Divák poněkud znejistí v okamžiku, kdy se dozví, že nejenom, že se nejedná o Donalda Trumpa, ale že jde dokonce o člena Demokratické strany. Naštěstí se však ukáže, že prezident je správný chlapík a padouchem je někdo jiný. Je odhalen a putuje za katr. Svět je zachráněn a systém na řízení počasí znovu slouží ve prospěch celého lidstva. Film končí a divák je dojat a zároveň zklamán z toho, že se pokrokoví lidé celého světa ještě nespojili a ten úžasný systém na ovládání počasí dosud nevytvořili.

Obdobných filmů bychom našli jistě celou řadu. Ale je to stále slabý odvar a existují dokonce i pochybnosti, zda nejde jen o slaboduché slátaniny. Blýská se však na lepší časy. Agentura KACHNA získala námět na nový velkofilm s pracovním názvem „Síla solidarity“, který se má co nejdříve začít točit. Pro ukojení zvědavosti, co tento filmový trhák přinese, se uvolila alespoň nastínit děj:

Vše začíná volbami do evropského parlamentu v roce 2019. Ty končí vítezstvím zpátečníků, což jsou lidé jezdící ve vozech se spalovacím motorem, uznávající manželství jako svazek muže a ženy, znající jen dvě pohlaví a konzumující maso (kvůli čemuž chovají krávy, které svými prdy oteplují planetu). Pokrokové síly, které tvoří majitelé elektromobilů, vegani, zastánci otevřených hranic a vyznavači 52 doposud známých genderů, jsou poraženy. Protestují proti výsledku voleb, přičemž demokraticky spálí tisícovky aut a vyrabují neurčitý počet obchodů. Zpátečníci za to několik z nich uvězní, a přitom je mučí neuvěřitelně krutým způsobem. Mohou si například vybírat pro vykonání osobní potřeby jen z toalet pro pány a dámy a jsou nuceni uklízet nepořádek, který udělali při uplatňování svého práva projevit nesouhlas s výsledky voleb.

Příslušníci pokrokových sil, kteří unikli zatčení, však naštěstí nesedí s rukama v klíně a vyšlou zoufalé volání o pomoc prostřednictvím sociální sítě xichtokniha. To zachytí na své mobilní telefony pasáčci koz v nejmenované zemi Blízkého východu, kteří začnou organizovat pomoc. Což se jim skutečně podaří a tak se ze severu Afriky vydá na riskantní cestu přes Středozemní moře obrovské množství dobrovolníků. Lodě jim k tomu poskytnou humanitární neziskoví pašeráci. Všichni dorazí do velkých evropských měst, kde vytvoří spolu s příslušníky sil pokroku lidské řetězy. V tu chvíli zpátečníci pochopí, že v konfrontaci s lidskou solidaritou nemají šanci. Všichni dobrovolně rezignují na svoje posty v europarlamentu, na které jsou následně kooptováni zástupci nově příchozích.

Pak už jen následují záběry na autovrakoviště, kam se přivážejí vyřazená vozidla se spalovacím motorem. Dále na bývalé pastviny, kde na správnou stranu obrácení zpátečníci pěstují pro vegany lebedu. A pak ještě poslední záběr na krásnou a šťastnou rodinu, kde afroafričan (dříve černoch) s evroevropankou (dříve běloška) společně vychovávají plod jejich lásky – syrskou osobu bez doprovodu.

Premiéra tohoto trháku je naplánována na období před volbami do Evropského parlamentu, aby všichni viděli, jaké úsilí stojí napravit následky neuvážené volby. Teď jen aby se na to daly sehnat lístky...

Autor: Kateřina Lhotská | neděle 9.12.2018 19:00 | karma článku: 32.97 | přečteno: 819x

Další články blogera

Kateřina Lhotská

Vypnutí webů bylo protiprávní

Pamatujete, jak byly před dvěma lety krátce po zahájení ruské agrese proti Ukrajině vypnuty „dezinformační“ weby? Městský soud v Praze nedávno došel k závěru, že šlo o krok nelegální.

22.3.2024 v 9:01 | Karma článku: 40.78 | Přečteno: 1161 | Diskuse

Kateřina Lhotská

Zelené kádrování

Za totáče mohli některé posty zastávat jen lidé, kteří režim svým vystupováním a názory také podporovali. Byť často svoji oddanost pouze předstírali. Dnes však začíná být konformita projevů zaměstnanců opět vyžadována.

8.3.2024 v 9:01 | Karma článku: 39.99 | Přečteno: 986 | Diskuse

Kateřina Lhotská

Honit dnes komunisty je poněkud zpozdilé

Exsenátoři Martin Mejstřík a Jaromír Štětina navrhují zařadit komunismus mezi zločinné ideologie za jejichž propagaci by hrozil flastr. Ovšem v době, kdy se riziko jeho návratu blíží nule, jde o hodně laciné gesto.

1.3.2024 v 9:01 | Karma článku: 40.55 | Přečteno: 1001 | Diskuse

Kateřina Lhotská

Nařčení z přípravy „vyhnání migrantů“ stojí na vodě

Před pár týdny se Německem prohnala vlna masových protestů proti pravicovým extremistům vyvolaných jejich záměrem „vyhnat ze země milióny lidí s migračním pozadím“. Existují však takové plány, nebo si je někdo vycucal z prstu?

23.2.2024 v 9:01 | Karma článku: 41.72 | Přečteno: 1118 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 148 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 12.82 | Přečteno: 336 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.66 | Přečteno: 237 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.77 | Přečteno: 654 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 530 | Diskuse
Počet článků 275 Celková karma 42.00 Průměrná čtenost 5036

Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...