Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Výuka progresivismu na vysokých školách startuje

Na vysokých školách bude od příštího akademického roku zavedena výuka progresivismu podle celostátních studijních plánů. Po 30 letech tak budou naše školy konečně zase produkovat vysoce politicky uvědomělé odborníky.

V rámci čtyřletého studijního cyklu se studenti seznámí se třemi hlavními pilíři progresivismu, který mi jsou multikulturalismus, genderismus a zelená teorie a pochopí je ve vzájemných souvislostech prostřednictvím těchto předmětů: 

  1. ročník – Dějiny progresivistických hnutí
  2. ročník – Progresivistická ekonomie
  3. ročník – Progresivistická filozofie
  4. ročník – Vědecký progresivismus

Zlí jazykové tvrdí, že se autoři tohoto studijního programu nechali až příliš inspirovat politickým vzděláváním vysokoškolských studentů před rokem 1989. Tenkrát byly předměty dokonce i obdobně pojmenovány: Dějiny mezinárodního komunistického a dělnického hnutí, Politická ekonomie, Marx-leninská filozofie a Vědecký komunismus. Kritici však zamlčují jeden zásadní fakt. Před třemi desetiletími šlo o snahu „vymýt“ mladým lidem mozky, zatímco dnes jde o to předat studentům objektivní a pravdivé informace o jediném možném a tedy i správném směřování lidské společnosti. O tom se ostatně může přesvědčit každý, kdo se seznámí s obsahem a rozsahem učiva v jednotlivých ročnících.

Dějiny progresivistických hnutí

Cílem je seznámit studenty s hlavními historickými milníky v budování společnosti především s ohledem na přínosy mísení kultur. Na příkladech velkých světových říší bude demonstrována prospěšnost multikulturního soužití stejně jako pozitivně-destruktivní vliv nově pronikajících kultur v jejichž důsledku původní státní útvary zanikaly a tím umožnily rozvoj nových a pokrokovějších společenských uspořádání. Zvláštní část má být věnována předchůdci multikulturalismu – proletářskému internacionalismu.

Překvapivě kriticky bude hodnocen vliv hnutí za práva žen. Tím, že feministické aktivistky v minulosti sobecky ignorovaly při svém úsilí práva ostatních genderů, totiž spoluvytvářely současnou nepřijatelnou pohlavně duální společnost. 

Progresivistická ekonomie

V rámci tohoto předmětu se studenti seznámí se třemi základními postuláty progresivistické ekonomie, kterými jsou:

  • zdroje tu jsou (s připomenutím geniálního autora této myšlenky Vladimíra Špidly);
  • problémem zdrojů není jejich tvorba, ale správné přerozdělování;
  • případný nedostatek zdrojů nesmí být překážkou pro budování šťastnější společnosti.

Praktická aplikace těchto postulátů bude ilustrována na  příkladu migrační vlny z roku 2015 s důrazem na multiplikativní efekt sociálních nákladů na růst HDP, kdy uspokojením vyšší poptávky po nich se do ekonomiky dostalo více peněz, které ji následně stimulovaly. Zároveň bude studentům vysvětleno, že poukazování na s tím související údajný růst zadluženosti, je zpátečnické. A to proto, že je zpátečnické.

Bude také vysvětlena potřeba zelených investic, kterým především nesmí stát nic v cestě. Příkladem je třeba projekt šlechtění speciálních neprdících plemen hospodářských zvířat. Vedle přímého ekonomického stimulu ve formě investic do výzkumu je tu ještě následný efekt, kterým je výrazné zpomalení globálního oteplování s potenciálem jeho zastavení a nastoupení trendu globálního ochlazování.

Progresivistická filozofie

Na popisu letitého konfliktu materialismu a idealismu bude v rámci tohoto předmětu ilustrován dosavadní zcestný přístup filozofů ke zkoumání elementárních filozofických otázek vycházející z marné snahy určit, co je ve společnosti prvotní a co je druhotné. Jako revoluční filozofická změna bude studentům představeno poznání, že neexistují podstata a idea, ale jen jejich univerzální spojení. Čímž dochází k zásadnímu zjednodušení projevující se v současné progresivistické filozofii odstraněním všech umělých společenských konstruktů, jako je třeba národ, pohlaví, rodina, manželství apod. Místo nich pak vzniká společné univerzálno prosté všech konfliktů, které právě existence umělých konstruktů podněcovala.

Vědecký progresivismus

V rámci tohoto předmětu studenti naváží na doposud získané poznatky a dojde k jejich propojení v jeden kompaktní celek. Pochopí úlohu vědeckého progresivismu jako neoddělitelné spojení multikulturalismu, genderismu a zelených teorií. A také to, proč je v zemích, jež se označují jako progresivní, používán jako základ ideologického vývoje státu a společnosti.

Cílem je, aby studenti pochopili, že vědecký progresivismus je zbraň, kterou dostali do rukou všichni pokrokoví lidé usilující o vybudování nešťastnější a nejspravedlivější společnosti v dějinách lidstva. Jen její pomocí mohou nad zpátečníky a konzervativci zvítězit silou jediné správné pravdy. Jejich úspěch je zaručen tím, že progresivismus je jediná opravdu vědecká teorie vývoje společnosti. Důkazem nechť je to, že jako první v historii umožňuje lidem přehlasovat přírodní zákony.

 

Tolik tedy ve stručnosti o obsahu studia progresivismu. Bude pochopitelně zakončeno státní závěrečnou zkouškou, která bude vedle obhajoby diplomové práce a státní závěrečné zkoušky z odborných předmětů nedílnou podmínkou pro úspěšné ukončení vysokoškolského studia. Konečně se tak po třiceti letech vrací praxe, kdy budou vysoké školy produkovat absolventy nejen odborně zdatné, ale i vysoce politicky uvědomělé.

 

PS: jen pro jistotu – článek je fikce… A snad to tak zůstane…

Autor: Kateřina Lhotská | pondělí 22.4.2019 19:01 | karma článku: 36,52 | přečteno: 1306x
  • Další články autora

Kateřina Lhotská

Nebezpečná hra s ohněm

Co myslíte, že je nebezpečnější – kouřit na bedně s dynamitem, kontrolovat množství benzínu v nádrži s hořící sirkou v ruce, nebo se vojensky zapojit do války na Ukrajině? Kdo tipoval poslední možnost, podle mne trefil.

26.4.2024 v 9:02 | Karma: 30,66 | Přečteno: 650x | Diskuse| Společnost

Kateřina Lhotská

Je „extrémní pravice“ opravdu extrémní pravicí?

Když člověk sleduje vyjádření politiků, novinářů a politických komentátorů, nutně získá dojem, že už existuje jenom pravice „extrémní“ či „populistická“. Výrazně totiž ubylo výroků, kde by byla zmíněna bez těchto adjektiv.

19.4.2024 v 9:02 | Karma: 37,85 | Přečteno: 1235x | Diskuse| Politika

Kateřina Lhotská

Past na klienty pojišťoven

Rozmohl se nám tu takový nešvar – objevily se firmy šířící zprávy o neplatnosti celých portfolií pojistných smluv a slibující klientům, že odkoupí jejich nároky vůči pojišťovnám z této údajné neplatnosti vyplývající.

12.4.2024 v 9:02 | Karma: 36,08 | Přečteno: 6712x | Diskuse| Ekonomika

Kateřina Lhotská

Korespondenční volba na jedno použití?

Víte, co spojuje zdravotnické poplatky, důchodovou reformu, EET a korespondenční hlasování? Vesměs jde o záležitosti, které svými dopady přesahují řadu volebních období. A měly by tedy být řešeny konsenzuálně.

5.4.2024 v 9:01 | Karma: 36,49 | Přečteno: 1174x | Diskuse| Politika

Kateřina Lhotská

Vypnutí webů bylo protiprávní

Pamatujete, jak byly před dvěma lety krátce po zahájení ruské agrese proti Ukrajině vypnuty „dezinformační“ weby? Městský soud v Praze nedávno došel k závěru, že šlo o krok nelegální.

22.3.2024 v 9:01 | Karma: 42,07 | Přečteno: 1331x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,47
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik