Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Muslimové, odejděte

Zpoza našich západních hranic přicházejí signály o tom, že soužití původních Evropanů s muslimskou menšinou poněkud „drhne“. Otázkou je, zda se hrany nesouladu budou do budoucna spíše obrušovat, nebo se situace dále vyhrotí.

Cílem tohoto textu není vůbec porovnávat, zda jsou muslimové lepší, nebo horší než my, zda je Islám mírumilovný, nebo agresivní, zda je slučitelný s demokracií, nebo není a co říká Korán. Jednak se necítím v těchto otázkách dostatečně „pevná v kramflecích“, a jednak nechci sklouznout do vytrhávání jednotlivých citací z kontextu a omílání tisíckrát omletého. Jde spíše o krátké zamyšlení nad tím, zda s námi mohou muslimové v Evropě žít a za jakých podmínek. Opakovaně jsme totiž od evropských i našich politiků slyšeli, že kdo chce s námi Evropu obývat, musí se přizpůsobit našemu způsobu života a respektovat naše hodnoty (třeba zde). Jenomže už neříkají, co by mělo nastat, pokud to dotyční odmítnou. Tak to za ně s dovolením udělám já.

Oblastí, kde to mezi našimi zvyklostmi a obyčeji muslimů „drhne“, a kde by bylo fajn, kdybychom dodržování našich pravidel začali konečně důsledně vyžadovat, je celá řada a není možné se v rámci tohoto textu zabývat všemi do detailu. Proto se zastavím jen u některých.

V naší společnosti kupříkladu platí, že žena má stejné postavení jako muž. Což se mimo jiné projevuje tím, že si rozhoduje o svém životě sama, a že její slovo má stejnou váhu jako slovo muže. Muslimové z tohoto pravidla radostí zrovna neskáčou a naopak by si rádi udrželi svoje zvyklosti, podle kterých o osudu žen rozhodují muži a s vahou ženského slova to také není žádná sláva. V rámci společnosti však musí platit jednotná pravidla pro všechny bez výjimky. Je proto nutné, aby muslimové svůj přístup k otázce ženské rovnoprávnosti změnili. A pokud to neudělají, je třeba jim jasně říct: „Odejděte tam, kde platí pravidla vám bližší.“

Dále třeba platí, že nejenom, že u nás není zvykem uzavírat sňatky mezi dospělým mužem a nezletilou dívkou, ale je to dokonce protizákonné. A mít s ní intimní styk je navíc i trestné. Pokud se však dospělí muslimští muži chtějí nadále ženit s dětmi, tak bychom na to rozhodně neměli reagovat tak, jako v Německu (zde), ale přesně naopak. Chlápky zavřít (těžko uvěřit, že se svojí nezletilou manželkou jen koukali na telku) a po propuštění jim sdělit: „Sbalte si saky paky a odejděte.“

Jak už vysvětloval mladý Lotrando princezně Zubejdě, tak u nás platí: jeden muž – jedna žena. Pokud však muslimové chtějí mít manželek povícero, tak bychom neměli rezignovat na dodržování našich pravidel, jako to udělali třeba opět v Německu (zde), ale právě naopak a muslimům jasně oznámit: „Odejděte tam, kde můžete mít tolik manželek, kolik uživíte.“

Naše společnost je ve velké většině tolerantní k homosexuálům a dalším sexuálním menšinám. Každého obvykle hodnotíme podle toho, jaký je, a je nám celkem šumák, zda má partnera stejného, nebo opačného pohlaví. I mezi námi se přirozeně najdou lidé, kteří hůře akceptují jedince s odlišnou sexuální orientací (každý to zkrátka nedokáže), ale jen úplná paka proti nim vystupují agresivně. Pokud se však ocitne homosexuál mezi muslimy, může mu jít i o život (zde). Proto je třeba jim říct: „Muslimové, jestliže nebudete tolerovat sexuální menšiny, odejděte.“

Vůči Židům máme obrovský dluh. Mnohokrát v historii jsme jim neuvěřitelným způsobem ublížili, přičemž vše vyvrcholilo před osmi desetiletími, kdy se je jeden z evropských národů pokusil vyvraždit úplně a mezi příslušníky těch dalších se našli lidé, kteří mu v tom aktivně napomáhali. Viny našich předků jsou neomluvitelné, ale podařilo se nám za tím vším udělat tlustou čáru a dnes jsou naše vzájemné vztahy přátelské, Židé jsou součástí naší společnosti a značnou měrou přispívají k jejímu rozkvětu. Muslimové jsou naproti tomu vychováni vůči Židům v nenávisti, a tak ji mají takříkajíc „v genech“. Situace je nejspíš opravdu vážná, protože se o tom může hovořit dokonce už i na ČT (zde). Židům i sobě jsme ale dali po hrůzách holokaustu slib, že v Evropě už nebude mít antisemitismus místo. Proto je třeba muslimům sdělit jasně toto: „Pokud se nezbavíte své nenávisti vůči Židům, odejděte.“

V naší společnosti vnímáme víru jako soukromou věc, která je oddělena od politického i společenského života. Věřící ji nestaví na odiv a pokud již nosí její symboly, tak to činí nenápadným a neobtěžujícím způsobem. A tak, aby tím neporušovali bezpečnostní a hygienická pravidla. Velká část muslimů však něco takového odmítá. Proto je na místě jim říct: „Pokud chcete v Evropě zůstat, odložte vnější atributy své víry, jako je třeba zahalující oblečení, a na veřejnosti vystupujte nikoliv jako muslimové, ale jako občané. Jinak odejděte.“

Takto bychom mohli pokračovat a závěr by byl vždy stejný: „Muslimové, jestli odmítáte žít podle našich pravidel, odejděte.“ Nejsem však tak naivní, abych si myslela, že se na tato slova zvednou a Evropu skutečně opustí. Ale myslím, že je důležité, aby to od nás slyšeli. A aby nezůstalo jen u slov. Tedy ke skutečně důslednému vymáhaní dodržování našich zvyklostí a vracení do původní domoviny těch muslimů, kteří to odmítají.

Pokud bychom se skutečně rozhodli jít touto cestou, dá se očekávat, že by se proti tomu vyrojila celá řada námitek, ať už právních, etických, organizačních, nebo třeba technických. Nepochybně by byla velká část z nich relevantních a bylo by třeba se nad nimi vážně zamýšlet. Zda by se je nakonec podařilo vyřešit, by však hodně záviselo také na tom, kterým z těchto dvou hesel bychom se přitom řídili. Jestli „Kdo chce, hledá způsoby“, nebo „Kdo nechce, hledá důvody“. 

Osobně ale moc nevěřím tomu, že se najde v Evropě politická vůle nepřizpůsobivou část muslimů z našeho kontinentu vypakovat. Pak je ovšem otázkou, jak se bude naše soužití s nimi vyvíjet dál. Pravděpodobnost, že nepůjde vše jako po másle a obě strany si navzájem polezou krkem víc a víc, je dle mého soudu velmi vysoká. Možná se přitom časem ukáže, že jsme už tak zpohodlněli, že nebudeme mít sílu a vůli náš způsob života a naše hodnoty ochraňovat. Důsledkem bude, že náš kontinent ovládne Islám. A část našich potomků odmítajících žít v podřadném postavení jej opustí.

Pokud k tomu opravdu dojde, jsem si jistá jednou věcí. I kdyby naši potomci odešli kamkoliv, třeba na Sibiř, do Antarktidy, nebo někam na poušť, tak tam vybudují novou prosperující společnost. Evropa se mezitím možná změní ve změť rozvrácených despocií plných bídy a zmaru. A její muslimští obyvatelé se budou opět rozhlížet, kam se vrtnout. Pro případ, že by k tomu skutečně došlo, měla bych pro ně ještě jeden vzkaz: „Za našimi potomky už nelezte…“

Autor: Kateřina Lhotská | středa 29.5.2019 9:01 | karma článku: 35,49 | přečteno: 1038x
  • Další články autora

Kateřina Lhotská

Je „extrémní pravice“ opravdu extrémní pravicí?

Když člověk sleduje vyjádření politiků, novinářů a politických komentátorů, nutně získá dojem, že už existuje jenom pravice „extrémní“ či „populistická“. Výrazně totiž ubylo výroků, kde by byla zmíněna bez těchto adjektiv.

19.4.2024 v 9:02 | Karma: 37,65 | Přečteno: 1214x | Diskuse| Politika

Kateřina Lhotská

Past na klienty pojišťoven

Rozmohl se nám tu takový nešvar – objevily se firmy šířící zprávy o neplatnosti celých portfolií pojistných smluv a slibující klientům, že odkoupí jejich nároky vůči pojišťovnám z této údajné neplatnosti vyplývající.

12.4.2024 v 9:02 | Karma: 36,08 | Přečteno: 6710x | Diskuse| Ekonomika

Kateřina Lhotská

Korespondenční volba na jedno použití?

Víte, co spojuje zdravotnické poplatky, důchodovou reformu, EET a korespondenční hlasování? Vesměs jde o záležitosti, které svými dopady přesahují řadu volebních období. A měly by tedy být řešeny konsenzuálně.

5.4.2024 v 9:01 | Karma: 36,49 | Přečteno: 1174x | Diskuse| Politika

Kateřina Lhotská

Vypnutí webů bylo protiprávní

Pamatujete, jak byly před dvěma lety krátce po zahájení ruské agrese proti Ukrajině vypnuty „dezinformační“ weby? Městský soud v Praze nedávno došel k závěru, že šlo o krok nelegální.

22.3.2024 v 9:01 | Karma: 42,07 | Přečteno: 1331x | Diskuse| Společnost

Kateřina Lhotská

Zelené kádrování

Za totáče mohli některé posty zastávat jen lidé, kteří režim svým vystupováním a názory také podporovali. Byť často svoji oddanost pouze předstírali. Dnes však začíná být konformita projevů zaměstnanců opět vyžadována.

8.3.2024 v 9:01 | Karma: 41,33 | Přečteno: 1120x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,43
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik