Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

Politika je taková divná věc, že jak si k ní "čuchnou" jinak normální a inteligentní lidé projdou změnou. Je hezké si poslechnout show pana Topolánka - nejlépe díl kdy rozpráví s panem Bémem.

A čím výše se kdo dostane tím se na něm ta změna podepíše více. Naprosto věřím, že se lidé o kterých píšete cítí osvíceni prozřetelností a cítí povinnost zprostředkovat to své osvícení všem okolo.

Jinak je to pochopitelně především boj o vedení firmy EU mezi Němci (kteří pochopili, že zbraněmi to potřetí nepůjde) a druhým velkým národem, který nechce aby Němci vládli. Vše okolo je mlha a "kecy starého zbrojnoše".

1 0
možnosti
PM

P45a69v79e75l 72M50a84c16h

10. 3. 2019 17:06

Velice dobre napsany prispevek ktery se jiste nebude libit vsem neomarxistum at uz v Praze nebo v Bruselu.

5 0
možnosti
JR

J36a31n 88R68á12ž

10. 3. 2019 14:45

Jestli není Marcon aktivistou nadnárodních sil ,které chtějí Evropu destabilizovat, zbavit ji definitivně konkurenceschopnosti jak v mezinárodní politice, tak jako ekonomického hráče v globální výměně zboží a služeb, tak musí být idiot.

To je tak vše, co mohu o tom francouzském mamánkovi korektně říci.

PS. EU v současné podobě musí být opravdu zničena, aby na jejím hrobě mohl vzniknout model evropské spolupráce který umožní období její smysluplnosti, to jest návrat k podstatě t.zv. Římských smluv, které stanovily základní pravidla Evropského společenství jako celní unie, společné obchodní politiky a společné zemědělské politiky.

8 0
možnosti
JH
LE

A to je ten rozdíl mezi západem a východem Evropy. My, zaostalí na východě, přesně víme, o čem Macron mluví. My jsme v takovém ideálním světě čtyřicet let žili! A proto už víme, že to absolutně k žití není. Ale západ to ještě nezažil na vlastní kůži a dosud si myslí, že tento způsob existence je to nejlepší (i když nenašel odvahu nazvat ho tím jediným správným jménem, a to je socialismus). Celá ta léta nám západ pomáhal proti socialismu bojovat, a teď se karta obrací.

A ostatně soudím, že EU musí být zničena.

2 0
možnosti
MV

A to si Macron říká liberální demokrat ;-D

Tolik komisí a dozorců, nad ne zcela poslušnou masou, by v jednom projevu nevymyslel ani Orwell.

0 0
možnosti
IM

I35v72a75n 41M37i89n81á85ř

10. 3. 2019 12:14

Velmi oceňuji autorčinu pravdivou, byť neúprosnou logiku. Jsme příliš malý stát v evropském celku, abychom si mohli dovolit - být bohorovní vůči všem direktivním trendům .. současných vládců EU. Vždyť jen sama výhrůžka postihu za odmítání kvót africko-muslimské migrace - je varovná. Nelze se divit zcela oprávněným obavám občanů nad jejími zhoubnými dopady - které ničí bezpečnostní a společenské klima mnohem větších národů, než jsme my.

10 0
možnosti
Foto

Kdo jsou současní vládci EU? Jistě si pamatujete, že každá členská země dostane předsednictví (tuším na půl roku). My je už dostali, a co jsem dokázali? Akorát že padla vláda - naše.

A podívejte se, jaké kousky jsme posílali a posíláme do evropských struktur a kdo se tam hrne. Ransdorf, Konečná, Mach (teď se místo něho hlásí Matějka) ....

2 1
možnosti
Foto

A přitom je to tak snadné: paní autorka a ostatní, co s ní souhlasí, si mohou na svá obydlí připevnit ceduli s nápisem "Tento objekt není členem EU". A samozřejmě se přísně budou vyhýbat jakémukoliv zboží ze zemí EU.

Ono je hezké něco, co se nám nelíbí, zbourat. Ale nejdříve je třeba se zeptat, zda budeme umět vybudovat něco lepšího. Viz jeden socialistický hit:

"Mládí je vše, co bourá staré, co volá jménem chlapců a děvčat - my život na zemi předěláme."

Však je to tu mezi diskutujícími jeden mlaďoch vedle druhého. ;-D

Komanči se o to předělávání snažili, staré zbourali, ale to nové (a lepší) se nějak nepovedlo.

A jak je vidět, následovníky stále mají.

Zkuste tu někdo nastínit, jak se bude vyvíjet naše situace po czexitu.

3 13
možnosti
GK

Paní autorka o czexitu nepíše. Píše o EU jako celku.

14 0
možnosti
LC

Já jen doufám, že čím víc Macronů, tím dříve se něco stane.

16 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,42
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik