Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Krásně popsáno. Ale nejde jen o to kdo koho zastupuje, je to krásný zlomek všech těch darmožroutů kteří se v EP přiživují.

1 0
možnosti
Foto

A kam se tedy cpou pánové Matějka a další kandidáti? To oni, kdyby je zvolili, přestanou být občany ČR?

3 5
možnosti

Tááák ... právo být zapsán na kandidátce do europarlamentu by měl mít jen unijní komisí prověřený eurohujer, stejně jako v případě kandidáta na eurokomisaře. A vůbec, pro volby do EU parlamentu by měla být jednotná kandidátka Národní fronty a počet kandidátů by měl být stejný, jako počet českých europoslanců. Jinak to je cochcárna.

3 0
možnosti
Foto

To jsou zase takové jalovosti. Fascinující představa, že někdo má v životě stejné zájmy jako já jen na základě toho, že má v občance stejný štempl.

1 5
možnosti

Tento Brusel-Strasbourg stehujici cirkus nema s parlamentem zastupcu kohokoliv vubec nic spolecneho. Nema ani legislativni ani vykonnou pravomoc. Logicky ani zadnou zodpovednost. Je to velice vyhodna trafika pro t.zv. "zastupce", kteri za velke penize nedelaji vubec nic !

5 1
možnosti
Foto

To je zajímavé. Nedělají nic, nemají pravomoce, ale euroskeptici za nimi vidí všechno možné zlo.

7 2
možnosti

Není to tak úplně pravda. V možnostech našich zástupců v europarlamentu je hlasovat ve prospěch zájmů ČR. To, že se tak neděje, nebo že jsou přehlasováni, je věc jiná (pravidlo většiny funguje i tam a my bohužel nepatříme k nejlidnatějším státům EU). Něco jiného jsou třeba eurokomisaři (např. Věra Jourová), kteří musí jednat v zájmu celé EU a skutečně nemohou (nebo neměli by) protežovat stát, ze kterého pocházejí.

7 0
možnosti

Rozumím.

Takže:

1. Jde to, ale jen teoreticky.

2. Ono to stejně nejde.

1 1
možnosti
Foto

Jsem pro federální Evropu. Nevidím v tom problém.

5 13
možnosti

Já pro ni nejsem a také v tom nevidím problém.

16 0
možnosti

Ale v našem parlamentu jsou také zástupci občanů ČR, nikoliv zástupci voličů (tedy stran).

Jde o to, zda se v parlamentech skutečně jedná a hlasuje tak, jak by voliči jednotlivých poslaců předpokládali (eufemisticky: podle nejlepšího svědomí). Pokud ano, je jedno, koho formálně zastupuje. Pokud sleduje jen svůj zájem, je opět jedno, koho formálně zastupuje.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS