Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^Promluvila jste mně z duše.

1 0
možnosti

S článkem se dá krásně souhlasit až na jednu výjimku - "personálním neumění páně Babiše". To není neumění, ale je to právě naopak. AB personálně volí tak chytré ("chytré"?) lidi, aby šli na ruku jemu a jeho zájmům. Ale navzdory předchozímu faktu musí být dostatečně chytří na to, aby jeho zájmy zastupovali a hájili dostatečně tvrdě a tudíž aby měli dobré výsledky (pro AB a jeho koncern).

1 0
možnosti

Viděl jste někdy nějakého premiéra - který byl při smyslech - který by volil ty, kteří mu nejdou na ruku ? Nezůstal jste viset někde u komančů? Tam bylo možné všechno. Okres na Severu v televizi a současně ústřední výbor v plném osazení.

0 0
možnosti

Problémen je taky ideologie zvaná "liberální demokracie". Tato totalitně laděná ideologie se tváří jako ten správný typ demokracie s tím, že tu je už hrozně dlouho, aspoň padesát, sto let..

Opak je pravdou. Ve skutečnosti se jedná o novodobé náboženství, které se u nás objevilo pouze před pár lety. Mechanismus, jak takové nové náboženství vzniká, popsal Hayek ve své Cestě do otroctví. Nové náboženství se přisaje na určité staré a obecně respektované hodnoty (jako např. demokracie) a tváří se jako součást těchto hodnot s tím, že začne tyto obecně respektované hodnoty postupně jako rakovinový nádor přetvářet a dávat jim nový význam. Je to stejný mechanismus, jaký použili kdysi komunisté, kteří přetvořili demokracii v tzv. lidovou demokracii (která měla nakonec ke skutečným demokratickým zásadám hodně daleko).

Důkazů, že se jedná o novodobé náboženství, které před několika málo lety u nás neexistovalo, je mnoho. Např. Ústava ČR - ta je postavena na základě demokratických zásad, nikoli liberálně demokratických zásad! Nebo název ODS, které se dnes tak vehementně k ideologii liberální demokracie hlásí. Nejmenuje se totiž OLDS - Občanské liberálně demokratická strana.

Destruktivní účinky tohoto liberálního fašismu začínají být zřejmé všude. Hyperkorektní mluva, která brání nazývat věci pravými jmény, všeobjímající tupá propaganda, likvidace těch "nesprávných" myšlenek, tedy svobody slova, raketový rozvoj udavačství, nástup novodobých politruků z různých neziskovek, kteří nám tlučou do hlavy, co si máme myslet a jak se chovat, newspeak a přetváření obsahu slov, destrukce práva (presumpce neviny přestává být respektovanou veličinou a je spojená se všemožnými štvanicemi), snaha o přepisování historie, infiltrace dětí novým náboženstvím, likvidace skutečných demokratických principů (aby volby nemohli ohrozit ideologický směr, jak tomu bylo v komunistickém bloku, kde volby se staly taktéž formální).

Ano, demokraté a odpůrci liberálního fašismu mají problém, koho volit.

9 1
možnosti

Vám patří také karma.

1 0
možnosti

J51a83n 24R74á83ž

16. 5. 2019 15:48

Taky jsem si myslel, že volit nejmenší zlo je také zlem a k eurovolbám jsem jít nechtěl. Ale po ujasnění si, co je největším zlem těchto voleb, jsem se rozhodl k volbám jít. Nejmenším zlem těchto voleb je pro mé silně eurokritické založení, velmi malá voličská účast, která zvýší pravděpodobnost, že by se EU parlamentu dostali kandidáti TOP09 A STAN. A tak volit menší zlo půjdu!

PS. Vyhodnocení "přitažlivosti" kandidátek jednotlivých stran, je velice trefné!! Karma!

3 0
možnosti

P78a97v39e14l 37K11r15á45l

16. 5. 2019 15:48

Euroskeptik?Není důvod, EU toho pro nás udělala víc než ČR, takže zůstanu u své strany, která se nebojí říct to samé, co já

0 1
možnosti

Perfektně napsané. R^

3 1
možnosti

P95a86v22e68l 97P93o23n68e37c

16. 5. 2019 14:57

Velmi trefné, díky za článek R^

4 1
možnosti
Foto

O79t14a 73B95l12a58ž70e15k

16. 5. 2019 14:34

A co takhle Svobodní ? Jejich dřívější zástupce v europarlamentu pan Mach se opravdu hodně lišil od našich ostatních zástupců - řekl bych že ve smyslu konstruktivní skepse.

Jinak - ty Vámi veškeré Vámi jmenované žádoucí parametry evropské spolupráce (maximální volnost pohybu osob, zboží, peněz, služeb,...) uměla už dávno EHS - jen jsme o tom za železnou oponou nevěděli. Pro zasmání často zmiňuji: Když jsem v roce 1986 vlakem "překročil" švédsko-norské hranice, zjistil jsem to až 70 km v norském vnitrozemí - nikdo mi nic neřekl...!

Takže Vaše představy by asi naplnila jednoduchá zpátečka - minimálně před Lisabonskou smlouvu, možná až z EHS.

10 1
možnosti
Foto

O34t83a 69B32l93a72ž89e15k

16. 5. 2019 14:40

...až k EHS...

2 0
možnosti

Máte v tom seznamu jen 8 subjektů, ale kandiduje jich, tuším 40. Já vidím problém spíš v tom, že volby mají zjistit, co si přeje většina národa. Jenže když k volbám přijde 18 % voličů, tak jsou to volby dost nereprezentativní. Lidi se vymlouvají, že nevědí, co v Bruselu poslanci vlastně dělají. Přitom v médiích se často objevují Keller, Niedermayer, Zdechovský, Pospíšil, Konečná, Svoboda, Telička, Zahradil, Charanzová... Takže kdo čte noviny a sleduje zprávy a internet, ví, co kdo dělá, co se mu povedlo a co nepovedlo. Případně není problém jim napsat a zeptat se.

0 0
možnosti

V seznamu jsou jen ty, které mají podle průzkumů šanci uspět. A ty jsou pro proevropského euroskeptika nevolitelné. Takže pokud se chce dát hlas tomu, kdo konvenuje jeho vnímání světa (a koho si může mezi tím "zbytkem" najít), jeho hlas mu nejspíš propadne.

1 0
možnosti

Bylo by to i vtipné, kdyby to nebyla pravda.

Ale elfové to zde v diskuzi určitě uvedou na pravou míru

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS