Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L61u13d71ě53k 42N59o45v29ý

24. 9. 2019 13:11

Jako člověk, který je hluboce přesvědčen o tom, že žádost o dotaci na ČH hnízdo je naprosto amorální jednání (a teď pomiňme, jestli je to nebo není trestné), které je v příkrém rozporu s tím, jaký morální kredit mají mít ústavní činitelé v právním demokratickém státě, si přeji, aby na tu abolici došlo. Já nepotřebuji vidět Andreje Babiše v teplákách. Když je národ přesvědčen, že je pro něj jako vůdce nejvhodnější podvodník, prosím, ať ho má. Ale právě ta abolice by plně potvrdila dějinný odkaz dvojice Zeman - Babiš. Teď to ještě většina národa tak nebere (zjevně), ale jednou, až se na to bude vzpomínat bez emocí, bude to ze známých faktů každému historikovi jasné. :-)

2 0
možnosti

Pavel Zeman je profesionál, na jehož rozhodnutí nebudou mít prezidentova slova vůbec žádný vliv.

1 0
možnosti

Katko, napadá mě malé doplnění Tvé úvahy - právně čisté ještě nemusí značit spravedlivé :)

Jak mi řekl kdysi jeden erudovaný JUDr. "Paragrafy jsou od toho tak pokroucené, aby se daly donekonečna ohýbat a o spravedlnost jim vůbec nekráčí..."

0 0
možnosti

Přesně tak, Jani. Ono to právo se spravedlností moc společného nemá. Kdysi jsem si myslela, že právo je nástroj, který slouží k prosazení spravedlnosti. Ale dnes Ti tak nějak nevím...

0 0
možnosti

Velice zajímavá úvaha. Dovolil bych si doplnit malý postřeh. Když Miloš Zeman poprvé kandidoval na prezidenta, dával jsem mu jen minimální šance. Hodně jeho politických kroků jsem hodnotil tak, že mu podrazí nohy, a to nejpozději do druhé volby. Ve skutečnosti bychom jen složitě hledali nějaký jeho politický krok, který by nebyl pečlivě promyšlený. Jeho odpůrci už jsou tak zoufalí, že se uchylují k různým podpásovkám, složitě budují předem ztracené kauzy nebo mu dokonce přejí smrt.

Ten, kdo chce Zemanovo prezidentování sledovat a hodnotit, musí počítat s tím, že on je prostě deset kroků před ostatními. Kdo s tím nepočítá, ztrapní se. A Zeman se jen baví tím, kolik jeho odpůrců ztrácí nervy - a odkrývají všechny své karty ještě dříve, než to bylo vůbec nutné.

6 3
možnosti

Do historie se navždy zapíše jako cynický, dementní a nekompetentní stařec.Byla chyba instalovat do této funkce evidentně duševně nemocného gaunera a lháře byla chyba, kterou sice zhodnotí dějiny, ale její následky poneseme desítky let..

3 4
možnosti

Zeman udělením abolice zesměšní nejen sebe ,ale a to hlavně Babiše, protože tím dává najevo jeho skutečné podvodnické jednání a důkaz toho , že se Babiš dopustil trestného činu a je vinen ..

3 1
možnosti

Nikoli, udělením abolice jenom a pouze (pokud ji AB přijme) zastaví trestní řízení. O provedení či neprovedení skutku to nic neříká.

0 0
možnosti

Jak odpůrcům, tak i příznivcům Andreje Babiše totiž už dávno nejde o to dobrat se v kauze Čapí hnízdo pravdy, ale touží jen po tom, aby jim někdo potvrdil tu jejich. Odpůrce premiéra tak uspokojí jen to, když ho uvidí v báni.

Nemáte pravdu jedině soud může odhalit pravdu, Babiše očistit nebo poslat do tepláků.

Pro státní zástupce platí "v pochybnostech žaluj", aby mohlo proběhnout dokazování před soudem, pokud pochybnosti přetrvají, soud rozhodne "v pochybnostech ve prospěch obviněného".

Parafrázuji Bendu, "Vám, paní blogerko, půjčí banka 350 milionů na geniální nápad?". Ano - pokud Vám bude ručit Agrofert. Přistoupit na ústní vysvětlení zainteresovaných pánů bankéřů, kteří to financovali, jenž popírá jejich vlastní písemné dokumenty o vztahu k Agrofertu, je pak zcela nepochopitelné.

1 0
možnosti

P28e51t19r 66Č48e64j66k79a

23. 9. 2019 15:24

Princip "v pochybnostech žaluj" považuju za zrůdnost.... Souhlasím s tímto.

https://video.aktualne.cz/dvtv/pravnik-dojmy-k-odsouzeni-babise-nestaci-vic-zalobcu-by-melo/r~7a3838b8daf511e9ac760cc47ab5f122/

Není možné, aby se z občanů stávali pokusní králíci orgánů činných v trestním řízení. Pokud by to bylo "v pochybnostech žaluj", tak bychom mohli mít třeba 40 % zproštěných případů, které by prostě žalobce jenom zkusil, protože si něco myslel.... takhle to nejde.

5 1
možnosti

"Jak odpůrcům, tak i příznivcům Andreje Babiše totiž už dávno nejde o to dobrat se v kauze Čapí hnízdo pravdy, ale touží jen po tom, aby jim někdo potvrdil tu jejich."

Asi nejdůležitější věta celého blogu, výstižněji to už opravdu napsat nejde. Karma. R^

6 4
možnosti

Chachá. Právě proto, abychom se k té pravdě nějak přiblížili, je nezbytné, aby proběhl i soud. Samozřejmě včetně veřejné dostupnosti rozsudku.

8 0
možnosti

Akt Abolice - Milosti je nesmírně závažný. Proti státnímu mechanismu obrovského počtu lidí - Se postaví jedinec a sdělí vůli svou. Tím to končí, úsilím vyšetřovatele počínaje - 20. tis. stránkovým spisem konče. Jakkoliv legální - Logicky to vyvolá kopec otazníků. Lidsky se slitoval, účelovost, bude jej vydírat... ?

Postoj Zemana - Jak on ví, že to ví? = Miloš všechno ví, protože podezřelý mu sdělil, že je bez viny, (vymalováno) ! Tak či onak,se podařil Majstrštyk - Máme prezidenta Osvoboditele - Kájínka + AB. Již jednou porušil Zákon ČR - Když Bureše - Poprvé jmenoval ministrem, bez Lustračního osvědčení - Proč to udělal ? Žel, již se nic nedozvíme, Miloš již přece všechno řekl. Kdo se diví jest blb - To jsem já ! ... :-)

6 0
možnosti

Sebekritika ve dvou posledních větách dává tušit naději, že se změníte. Vydržte.

1 4
možnosti

Jen i diot nemění názory. A jen hodně velký i diot je mění často.

4 0
možnosti

P62e81t34r 57Č11e34j56k92a

23. 9. 2019 12:49

Zajímalo by mě, jestli by lidé souhlasili s tím, kdyby vláda odvolala NSZ pokud by rozhodl o podání obžaloby a soud jí shodil....... Jinak řečeno, jestli by jeho rozhodnutí podat obžalobu navzdory původnímu rozhodnutí MSZ, spojili s odpovědností za úspěch u soudu. ;-)

1 2
možnosti

K čemu jsou úvahy kdyby coby? Novináři a političtí komentátoři to asi mají v popisu práce, když se tomu věčně věnují ale vy? Zkuste přemýšlet, jak by vypadal svět kdyby byla tráva černá a přitahovala více slunečního svitu. To je stejná úroveň kdyby coby.

0 1
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,70
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik