Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J50a59n 42R37i66c56h10t25e16r

15. 11. 2019 13:16

Ještě mě napadl jeden rozdíl: zatímco v r. ́89 hrozilo studentům (mimo jiné), že je vyhodí z fakulty, dnes to hrozí, v případě, že by se stavěli proti studentům, spíše pedagogům. Ostatně na některých univerzitách v zahraničí už k tomu i došlo.

2 0
možnosti
VD

Moc hezky jste popsala vliv sociálních sítí na uvažování jejich uživatelů. R^Myslím, že to je dokonce jeden z dvou hlavních smyslů jejich existence. O tom prvním, cílení reklamy a obchodu na správné cílové skupiny se mluví hodně, o tomhle se moc neuvažuje. Sociální síť podsouvá informace, které by si podle názoru jejího stvořitele měl uživatel přečíst. Tím se uživatelé soc. sítí krásně hromadně ovlivňují. FaceBook nemám, občas používám LinkedIn a tam je hezky vidět, že chodí zprávy pouze určitého okruhu. Včera ve sprše mě napadlo, že by se to mohlo označit jako 4. informační revoluce (1.Knihtisk - 2.Noviny - 3.Rádio/Televize - 4.Sociální sítě).

1 0
možnosti
JS

R^naprostý souhlas a karmaR^

Bohužel boje proti klimatickým změnám využila novodobá levice a ultra levice pro svůj politický boj a tohle je dnes daleko větším nebezpečím, než komunisté a vše se děje podobným způsobem jak při nástupu fašistů v Německu nebo komunistů u nás, také pod korouhvičkou lepších zítřků.

0 0
možnosti
LH

Celý boj s klimatickými změnami může vyústit pouze v globální vládu. A toho se děsím.

0 0
možnosti
JS

Nastupujici celosvetova totalita potrebuje ideologicke zduvodneni. Boj proti klimatu se bude vest vsemi prostredky a demokraticke instituce, jako parlament, nebo volby tomu nesmeji prekazet. Je to take priprava na energeticky a hospodarsky kolaps, protoze dramaticky pokles zivotni urovne lze vzdy zduvodnit bojem za zachranu planety.

Schazi jenom, aby klimaticti silenci zacali razit heslo klimaticka nerovnost a klimaticka spravedlnost. Nektere narody (Blizky Vychod, sev. Afrika) ziji na uzemich postizenych suchem, ci jinou klimatickou katastrofou. Reseni: masovy transfer takto postizenych etnik do priznivejsiho klimatickeho pasma-nejlepe do Evropy.

2 1
možnosti
Foto

Je to tak, rudou totalitu vystřídá zelená totalita a možná bude ještě horší než ta rudá. ;-(

4 1
možnosti
AK

Jak chcete lidi připravit na příští zchudnutí?

Že to, co považovali za samozřejmost si nebudou moci dovolit?

Řekněte, že nebudou mít auta, maso, cesty na dovolenou a prohrajete volby.

Ale když k nám ústy nevinného dítěte promluví samotný duch planety, který nás vybízí k askezi a altruizmu, nestojí to žádného politika ani jeden hlas.

Poslouchat vědce? Které?

Ty, co tvrdí, že oteplování je následek zvýšení obsahu CO2 v atmosféře, nebo ty, co tvrdí, že po oteplení - jehož příčiny nejsou zcela známé - je možné s 8 až 11-ti měsíčním zpožděním sledovat růst obsahu CO2 v atmosféře?

Nebo ty, kteří nás kdysi varovali, že se blíží další doba ledová?

A jsou i takoví, kteří pod záminkou boje proti změnám klimatu sledují ještě jiné cíle.

2 0
možnosti
JS

Kateřinko vy nikdy nezklamete. Vaše příspěvky čtu velmi rád. Samozřejmě máte pravdu.

Děkuji a karma.

3 0
možnosti
JS

J28a65n 24S24v93a35t33e78k

14. 11. 2019 19:38

Jednoznačně karma!

Mimochodem - mohu souhlasit s tím, že ti "stávkující studenti" mají právo na vyjádření názoru, dokonce mohou mít i právo na to, aby svými slovy "požadovali změnu společenského systému",

ALE

zároveň v tom případě musí mít ostatní právo tento systém bránit (jsme v demokracii, takže s nimi ještě můžeme nesouhlasit). A já tedy jednoznačně tento systém bránit chci, jakkoli uznávám, že není dokonalý.

To, co ovšem požadují ti stávkující studenti, nemá s demokracií nic společného. To je čistokrevná totalita, kde by jakási nikým nevolená elita určovala, jak smíme žít. Zase by tu byla nějaká "věrchuška" a my ostatní jen pouzí "poddaní"...

Nepoddávejme se!!! Braňme systém osobních svobod, které jsou základem demokracie!!!

8 0
možnosti
PR

P28e76t82r 58R78e59z45e61k

14. 11. 2019 23:20

Každý má mít svobodu vypouštět svůj odpad do sousedova trávníku? Každý má mít svobodu krmit děti svých dětí jedovatými látkami způsobujícími neplodnost? Každý má mít možnost změnit řeku v sousedním státě v poušť? Toto všechno se teď děje. Možná ne zrovna u vás doma, nebo ve vaši vesnici, ale pravděpodobně ve vašem okrese, nebo kontinentu. Komunistů se člověk může zbavit během pár týdnů, ale zbavit se toxických látek je trošku těžší.

0 6
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,02
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik