Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Najděte si to sám v těch stovkách příspěvků. Opravdu to znovu hledat nehodlám. Bylo to někde ve vlákně (předpokládám), kde jsem vám prokázal, že i starší žena může mít dítě (ostatně, proto jsem to tam psal).

0 1
možnosti

Nenajdu, protože jsem nic takového nepsal. A bylo by dobré, kdybyste přestal lhát.

0 0
možnosti

je to praštěný .. i kdyby mělo registrované partnerství veškeré atributy manželství, tak budou lgbt stejně chtít manželství .. stejná praštěnost jako vegani chtěj rostliné MASO .. sranda je, že pomázánkové máslo se muselo zrušit, i když každej věděl, že to s máslem nemá nic společnýho... dobře, ať maj teda manželství, ale s přívlastkem, odchylné, odlišné, netypické .. a napadaj mě ještě další :-/

7 1
možnosti
Foto

Pro odlehčení... Slunce, seno a pár facek - jiný stav manželský.

1 0
možnosti
Foto

Svazek manželský je ( to se jen domnívám) produktem moderní společnosti (klidně od dob Starého Říma a Řecka), aby byly jasné společensko-ekonomické vazby. Bylo žádoucí, aby jeden muž měl jednu ženu a ne deset a druhý nic. Právo je ale živé. Přesto si troufám tvrdit, že menželství je Trade Mark pro spojení ženy a muže. Je možné, že registrované partnerství nemá stejná práva a povinnosti jako maželství. Já nemám problém s tím, aby měli registrovaní stejná práva a povinnosti. Jen bych se nerad dočkal, aby se mne, jako ženatého muže ( jsem rozvedený) někdo ptal: a jak se jmenuje parner nebo partnerka? Pro mne je jasné vztahově, kdo je že natý a kdo registrovaný. Jak říkám. TM.

8 1
možnosti
Foto

Dobře napsáno, plně souhlasím.

1 0
možnosti

Když máme absurdistánskou kulturu, tak připusťme, aby manželství mohli uzavírat pouze homosexuál a lesba, když ujuž, proč ne a byly by tak uspokojeny obě komunity. Věrnost v manželství není přece podmínkou jeho trvání... a bavme se dál.

1 2
možnosti
Foto

Já bych to prohodil. Svazek muže a ženy nazvěme eistrované panersví a svazek homosexuální manželstvím. No, nejsem já Pat? p.s. Pat a Mat byli první registrovaní?

0 0
možnosti

A co kdyby to bylo dohromady?

Mám pořád takovou myšlenku, že registrované partnerství, na to, jak má osekaná práva a povinnosti, by mohli uzavřít všechny páry, které chtějí spolu být. Jelikož je i rozchod jednodušší, považoval bych to za takový startovací můstek. Registrované partnerství by pár uzavřel na nějakou libovolně dlouhou dobu, mezitím by zkoušeli, jestli jim to spolu jde. Pokud nejde, rozchod je jednoduchý. Pokud si řeknou, že spolu opravdu chtějí zůstat, tak pokročí do vyššího "levelu", tedy do manželství se všemi právy a povinnostmi, jako je to dnes. A tím by podle mě ubylo i rozvodů, protože rozvod manželství je složitější.

0 1
možnosti

Me se tada hlavne zda spatne, ze o tom, co muzou lidi mezi sebou, aniz by tim nekoho ovlivnovalu, vubec nekdo centralne rozhoduje. Zakaz homomanzelstvi neni obhajitelny, ani kdyby ho chtelo 90%lidi

Ale jinak ja patrim mezi ty, co by jim dort na svatbu neupekli

1 4
možnosti

To je zcela překroucené. Co lidi můžou mezi sebou jim nikdo centrálně nerozhoduje. Je to naopak homo-lobby, která chce, aby "manželství" (matrimonio - "ochrana matky") byl termín pro vztahy, které jako "ochrana matky" definovány být nemohou (v případě dvou otců tam žádná matka není).

Je to stejné, jako kdybyste kritizoval, že někdo centrálně nařizuje, že "černou" se smí nazývat jen ta barva, která se tak dosud nazývala. OK, nazývejte si "černou" třeba fialovou. Ale nedivte se, že v úředních dokumentech se přidržíme "tradiční" definice barvy. Byl by v tom poněkud zmatek.

5 1
možnosti

Zajímalo by mě, co udělali třeba rakouští LGBT aktivisté jinak, že se podařilo jim to před rokem prosadit. Nebo před 19 lety v Nizozemsku. Tam těžko mohli argumentovat etymologií slov, protože německé slovo Ehe v sobě nezahrnuje ani ženu ani muže.

Pokud jde o nějaké domnělé zmatení pojmů, zdejší jazykovědci by mi určitě vysvětlili dvojí význam slov "protektor", "zámek", "obloha", "myš", "los", "rys", "objetí", "kolej" a podobně.

Statistiky se vždy dají různě překroutit, ale nezapomínejme, ze totéž dělá i druhá strana.

Opět se tady objevuje už mnohokráte vyvrácená domněnka, že manželství mohou uzavřít jen ti, kteří mohou mít děti. Jenže ne každý heterosexuální pár může mít děti a ne každý je pro výchovu dítěte vhodný a mentálně vyzrálý.

Názory odpůrců nepovažuji za racionální. On vlastně ani žádný racionální důvod proti manželství pro dospělé, svéprávné a pokrevně nepříbuzné osoby ani neexistuje.

4 8
možnosti

A o tom to je. Vyberete si, co se vám hodí/nehodí a na to nastavíte "férové" sdělení. Ano, některé heterosexuální páry nemohou mít spolu děti, ale homosexuální páry nemohou mít spolu děti všechny (resp. žádný homosexuální pár nemůže zplodit dítě přirozenou cestou). A o tom to, podle mě, je. Argumentujete výjimkami pro prosazení systému. Bojujte za rozšíření / změnu práv u registrovaného partnerství a s velkou pravděpodobností dosáhnete cíle, bojujte za "manželství pro všechny" (to pro všechny, ale vylučuje, že by pro někoho manželství nebylo, tedy chcete manželství i pro příbuzné či mnohoženství, mnohomužství?). Prostě, buďte fér a řekněte, chceme manželství pro stejnopohlavní páry a neschovávejte se pod vějičky "pro všechny" Není to fér.

6 0
možnosti

Bla bla bla a tisící recyklát stejných žvástů.

3 5
možnosti
Foto

Napadlo vůbec někoho že je ještě jedno řešení - zrušíme manželství. Je dnes mnoho, možná je to i většina, vztahů kdy partneři z těch či oněch důvodů do instituce manželství vstoupit nechtějí. Přitom mají děti, společnou domácnost, hypotéky, společně podnikají. Kde je problém?

Samozřejmě je to z mojí strany nadsázka, ale...

4 0
možnosti

problém... sociální stát... svobodná matka, dvě děti... samozivitelka, bydlí v podnájmu - dokazte, že mi to nepronajima... Patnáct tisíc měsíčně doma... Pak je blbý, když se frajer zabije v autě a ona nemá nárok na nic... A pak jsou sbírky.. Na hladové děti bez otce, chudák matka nemá na hypotéku...

2 0
možnosti

Co ekonomická reforma v Zimbabwe ? Taky samý odborník? Jestli homosexuální páry chtějí manželství, příp. adopci... No a? Jde totiž o případné dědictví, péči o děti a milion dalších věcí. A jestli já se rozhodnu si vzít mojí zlatou rybku... No a? Nechte mě i mou zlatou rybku žít...

5 2
možnosti
Foto

Vzít si jí můžete, stačí sáhnout do akvária. Ale jste si jistá že by Vám Vaše zlatá rybka řekla "ano"?

Za sebe bych LGBT komunitě dopřál vše co popisujete. Sice jste zapomněla vyjmenovat alespoň pár negativ které k tomu patří, hádky o dítě, spory o dědictví, domácí násilí, pokles životní úrovně samoživitele, soudy o výživné. To vše by měl umožnit zákon o registrovaném partnerství pokud se k tomu najde ve společnosti podpora. Ale manželství jako pojem má zůstat výsadou spojení muže a ženy.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS