Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jsem se na ten web podíval .. a vykoukl na mě Kartous a další takoví .. děkuji, stačí :-) To je opravdu etalon pravdomluvnosti ..

2 0
možnosti

Boj s fake news je od same podstaty nesmysl. Neexistuje zadny majitel pravdy a neexistuje ani jeji definice. Kdyz se Pilat Pontsky zeptal Krista co je to pravda, ten mlcel. Co se tyce tzv. demokracie, neexistuje zadna zaruka, ze se nezvrhne v totalitu. Aby se zmensila pravdepodobnost tohoto zvratu je nezbytne zachovat mimo jine svobodu slova. Vznik "nezavislych", danovymi poplatniky placenych, novodobych cenzoru je velmi nebezpecna zalezitost protoze podkopova jednu z pojistek nezbytnych k udrzeni demokracie.

4 1
možnosti

Pravda existuje a definic máte dost. Pokud se lidé neshodnou na jedné, ještě to neznamená že žádná pravda není.

0 1
možnosti

Bohužel tyto aktivity často balancují na hranici mezi odstraňováním fake news a odstraňováním informací, které jsou z nějakých důvodů a pro někoho nevhodné, což ovšem neznamená, že jsou nutně lživé...

9 0
možnosti

Ale nelez.cz přece nic neodstraňuje. Pouze hodnotí pravdivost článku dle určitých kritérií. Pokud se vám to nelíbí, tak ten web ignorujte.

0 1
možnosti

Super analýza. Škoda jen, že autorka zapomněla přidat návod, jak se tedy má správně s dezinformacemi a fake news bojovat. Věřím, že se jimi přímo hemží :-/

0 5
možnosti

Stačí, když největší média nebudou lhát.

7 0
možnosti

Jestli ty jejich zveřejňovaná metodika nebude mít něco společného s jiným dílem :

Kronika Pickwickova klubu.

3 0
možnosti

Tada sešlost. Asi ta fotka té paní působí jako fotka Filipa. Jdu se vydesinfikovat.

1 9
možnosti

Svobodou a demokracií se nejvíce ohánějí ruští trollové.

3 15
možnosti

Zatímco eurohulváti jako ty se zase rádi ohánějí slušností a kultivovaností ;-D

10 0
možnosti

společenská prospěšnost? To se vracíme do dob stalinismu, čistek a cenzury? Tohle bylo hlavní heslo komunismu...společesnká prospěšnost, kolektivistické myšlení...ve jím rámci byla oprávněná vedoucí úloha společesnkého předvoje - komunistů

12 0
možnosti

Dnes se do úlohy "společenského předvoje" se staví havloidi, eurohujeři a jiné Sorosovy loutky :-)

10 0
možnosti

Nad spolkem "Nelež" jsem se zamýšlel v jednom ze svých nedávných blogů. Osobně mi v prvé řadě nevadí to, že je to jedna z dalších sešlostí politicky uvědomělých, kteří kádrují média dle ideologického klíče. Zásadně mi vadí to, že hodlají weby, kde jsou prezentovány jiné informace a jiné názory, než se jim líbí, odstřihnout od příjmů z reklamy. Klidně je také možné, že jádrem pudla tu není ani tak ideologie, jako konkurenční boj médií o podíl na reklamním trhu.

22 1
možnosti

Nejspíš jste to trefil .

0 0
možnosti

Je mi líto, ale boj s desinformacemi je pouze decentní název pro cenzuru. Zatím pouze doporučení, ovšem cílové řešení je zákaz určitých zdrojů, autorů atd.

26 1
možnosti

Co navrhujete? Jak se tedy má proti dezinformacím bojovat?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS