Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J94a42n 33R48i57c66h50t50e25r

16. 10. 2020 9:03

Á, další, která raději bezhlavě věří nejrůznějším Prymulům a Flégrům než faktům.

Počet mrtvých je nižší než v předchozích dvou letech, kdy žádný covid nebyl.

Dle sdělení některých ředitelů nemocnic (např. Ludvíka z FN Motol) většina lidí v nemocnici je sice nakažená, ale ne nemocná, jen je nemají kam dát - klasicky důchodci, které nepustí zpět do domovů pro seniory.

Počet pozitivních je úměrný počtu provedených testů.

Podle směrnice mvcr se uvádí každý, kdo zemře a je zároveň pozitivní na covid19, za oběť tohoto onemocnění, ať už je skutečnou příčinou jeho smrti cokoli.

A především - pozitivní ještě ani zdaleka neznamená nemocný.

Občas není od věci podívat se na fakta předložená statistiky.

2 1
možnosti
Foto

Kruci, teď jsem omylem lajknul něco, s čím nesouhlasím :) A narozdíl od reálného života to už tady nejde vzít zpět :)

0 0
možnosti
JZ

První dvě třetiny článku jsem si myslel, že toto je nejlepší shrnutí koronavirové situace, jaké jsem četl.

Ovšem v závěru jste jaksi taktně pomlčela o tom, že existuje jakýsi švédský scénář. A ve Švédsku sice ano, počet obětí s koronavirem je vyšší, ale k žádnému zhroucení ekonomiky v důsledku onemocnění pracovní síly (o kterém mluvíte) nedošlo.

Jinak ale souhlas, že stačilo na konci léta zavést přísnější opatření včas, a mohli jsme být stále premianti Evropy. Kdyby vláda měla koule na to udělat takové rozhodnutí, tak mohla i jako bonus utnout tipec notorickým mudrlantům typu Petra Fialy a získat na tom (v takovém případě poprávu) spoustu bodů.

Bohužel toho se vláda neodvážila a já musím konstatovat, že jestli se zase bude zatínat sekera hluboko do ekonomiky, tak se jako volič už opravdu hodně naštvu :-)

0 3
možnosti
TB

Tak pokles ekonomiky ve Švédsku byl ještě větší než u nás a nadto měli ještě 10 x více mrtvých.... takže tudy cesta taky nevede....

2 2
možnosti
PN

P21e20t12r 75N88e63d75v75ě41d

15. 10. 2020 16:13

Pěkné přirovnání a rozumný blog. Líbí se mi ti lidé, kteří mají jasno o viníku. Nejsou to vesměs titíž, kteří přizvukovali lidem z politiky kteří na konci léta vehementně brojili proti navrhovaným opatřením i se slovy " čísla jsou dobrá a není důvod" aby za pár týdnů tvrdili, že nemají žádná konkrétní čísla? Bylo by zajímavé zjistit, zda ti, jenž třeba vykřikují " nefunguje trasování" mají nainstalovanou tu e-roušku. Ale jo, za vše může Babiš. Jako premiér neřekl lidem nechlastejte z jednoho brčka, nedělejte párty na Mácháči a nestůjte před hospodou po zavíračce. Určitě může i za ty lidi, kteří nezvedají telefon hygieně když se je snaží kontaktovat, za ty jenž nechodí na testy ke kterým byli vyzváni a za ty, jenž porušili karanténu......

1 1
možnosti
PK

"jsme tak na podzim prováhali okamžik, kdy jsem mohli zavést opatření proaktivní, která by řádění znovuprobuzené koronamršky bránila preventivně"

Obávám se, že nemáte pravdu. Jak se ukazuje ve všech evropských zemích bez výjimky, situace se začíná všude podobat té naší, jen s menším zpožděním. A mnozí ta opatření měli a mají. Tzn. nestačilo zavést mírná opatření, ona by vůbec nepomohla. A stejně jako my nyní dopadnou všechny evropské země. Takže to, s čím souhlasím, je jen to, že to je nezvratný osud. ;-)

1 2
možnosti

Kdyby na jaře řekl Ital "Stejně jako my nyní dopadnou všechny evropské země", asi byste se mu vysmál a argumentoval českým jarním koronavirovým úspěchem.

2 0
možnosti
PH

P69e81t59r 89H53l30o10b83i75l

15. 10. 2020 14:41

Dobry nazev... jen to vidim trosku jinak... proste umre urcity pocet lidi, jde jen o to kdy a jakou cenu za to zaplatime... ti, kteri z 97% umiraji proste umrou... dnes, zitra, nebo za rok... dokud to nami neprojde. Na vakcinu nespolehejte a temto na smrt nemocnym stejne nepomuze....

4 1
možnosti
JF

J73a23n 10F70i38l43o

15. 10. 2020 18:32

Ja by som to este spresnil. Zomrie uplne kazdy. Dolezite je vsak kedy a v akom veku.

2 1
možnosti
PB

...... covid obecně nekomentuju, ale tohle je fajn,- bez patosu, bez rádoby revolučních myšlenek a vybičovaných emocí,- ..... fakta vycházejíc z realityR^!

4 0
možnosti
ZS

Já bych fakt chtěla vidět, jak by se neozval ani hlásek, kdyby v létě vláda vyžadovala dodržovat nějaká opatření.

Sakra jako byste nevěděla, jak to tady vypadalo do pohůdky a kolik hlasů se ozývalo...

Nikdo si absolutně neuměl představit, že by se nás mohl týkat italský scénář. Hafo lidí nutně muselo (!!) odjet na dovolenou a bavit se.

A kdyby to vláda tvrdě vyžadovala a tady nebyla tím pádem situace jako dnes, tak to by tu lítalo Šmuclerů a Fialů a Hrušínskejch o tom, jak jsou omezovaní na svobodě.

Achjo. Prostě vždycky je všechno špatně, podle některých. To je marný.

5 1
možnosti

Já nechápu, proč se neustále mluví o létě. Problém začal vznikat někdy na přelomu srpna/září, tudíž léto s tím nemělo nic společného. Respektive, ti nakažení z léta, a těch nebylo tolik, nezavinilo současný nárůst.

3 0
možnosti
Foto

Spíše než "Nezvratný osud" tak "Neúprosné rovnice". Mimochodem název zajímavé a depresivní sci-fi povídky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,72
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik