Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Všichni by se měli řídit hlavně přírodními zákony,pokud je chcete obejít,vždycky se vám to nějakou formou vrátí.Nemusí to být hned,ale mlýny melou pomalu a jistě.

0 0
možnosti

Výklad slov papeže nechám na papežovi. Určitě ne na Dukovi nebo na Vás.

1 4
možnosti

Tak samozřejmě, jako už mnohokrát u této autorky, jsme svědky krásné ohýbací show, ohýbá se zde zase realita.

V první části argumentace, kde ukazuje na záměnu kontextu mezi právy dětí a právem k registrovanému partnerství, jí dávám za pravdu. Zdá se, že papež opravdu mluvil o dvou různých věcech, které byly zřejmě sestřiženy tak, aby to vypadalo, že je řeč stále jen o právu na reg. partnerství. Zde však seriózní kritický tón autorky končí. Další námitka, že není pravda, že všechna vyjádření poskytl autorovi dokumentu sám papež, protože jsou tam sestřihy i z jiného rozhovoru, už není příliš věrohodná. Není totiž jasné, jestli papež skutečně tato vyjádření autorovi neposkytl, aniž by byla třeba zaznamenána. Je možné, že autor dokumentu doplnil z jiného rozhovoru s papeže s někým jiným, ale že se mu osobně papež skutečně takto vyjádřil. Ale budiž, není to určitě hlavní námitka tohoto sporu, ponechme to tedy stranou.

Ovšem hlavní číslo ohýbací show přichází s tezí o registrované partnerství. A s ní "zničující" argument, že pokud se někdo vyjádří ve smyslu "Toto jsem vždy hájil", pak je tím z kontextu jasné, že to už dnes nedělá, neboť slovo "hájil" je zde v minulém čase. Což je asi tak nesmyslné, jako by ten, kdo nám říká "měl jsem tě vždy rád", nám tím říká "už tě nemám rád". Nebo "vždy jsem hájil práva slabších" by znamenalo "dnes už je nehájím". Samozřejmě, že použití slovesa v minulém čase ještě zdaleka nemusí nic říkat o tom, jak se věci mají v čase přítomném, pokud k tomu není přidán ještě další výrok mluvčího o tom, že se vůči své minulosti vymezuje. Navíc paní Lhotská pro mě osobně dost záhadně zcela pomíjí začátek citace, v němž papež hovoří o současnosti a budoucnosti: "To, co musíme vytvořit, je zákon..." Tudíž podle její intepretace by papež vyzýval k vytvoření něčeho, o čem v další větě tvrdí, že to kdysi hájil, ale dnes už to nehájí. Takový výrok by nedával smysl, papež by si v něm jasně protiřečil.

2 0
možnosti

mimo to je silně sporné, že autorka svůj hlavní argument zakládá na papežově jiné citaci než na té, na kterou se původně zaměřuje. Protože původní citaci nedohledala. Je tedy vůbec korektní odhadovat význam citace o registrovaném partnerství tím, že místo ní si sama vybere za vzor citaci o občanském soužití, kde registrované partnerství není zmíněno?

2 0
možnosti

Tak jako gay se k tomu vyjádřím zcela jasně: je mi jedno, co papež podporuje nebo ne. Nejsem věřící.

0 0
možnosti

Pane Gabryš, samozřejmě jste věřící. Věříte třeba, že v elektrické zásuvce je napětí a proto tam nestrkáte klíče nebo hřebík. Dál věříte v matematické nebo fyzikální zákony, možná i na teorii relativity od Einstena, i když jste si ji nikdy neověřil a asi ani neověříte. Že nevyznáváte katolickou víru nebo nejste přesvědčen o svědecky dokázaném vzkříšení Krista z mrtvých, to je možné. Ale je to Vaše rozhodnutí, jenom Vy sám si volíte mezi dobrem a zlem. Věřící v jediného dobrého Boha jsou přesvědčeni, že každý člověk se jednou zodpoví za svoje jednání. Kdyby jste sám viděl zázraky od Boha, nebo by Vám vaši zesnulí příbuzní přišli říct, co máte dělat a co je správné, jaký by to na Vás mělo vliv?

1 1
možnosti

samozřejmě, že ti vybočenci se chytnou všeho, aby mohli svou úchylku obhajovat a těžit z ní

0 1
možnosti

...... trochaj mě překvapuje, že na to nepřišla sekce pravdy na vnitru,- nezávislá, svobodná a demokratická média, urputně bojující proti "fakenews" taky selhala a vod Elfů, odhalujících dezinformace, sem taky nic neslyšel(?),- ........ za co voni ty love berou, zůstává pro mě stále záhadou VEU?!

4 0
možnosti

takze jako homosexual, kdyz jste tedy vyzvala k nejake reakci:

vzdycky me prekvapi, jak heterosexualove "vedi"

a, zaplat panbu (kdyz uz je rec v souvislosti v papezem) jste napsala:

Údajné volání po uzákonění registrovaného partnerství je pak pravděpodobně výrokem, který se nevztahuje k současnosti, ale k situaci v Argentině před deseti lety, kdy tam jako kardinál Bergoglio působil.

Zdroj: https://lhotska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=759939

udajne a pravdepodobne... to nejsou zrovna kvalitni stavebni kameny

1 0
možnosti

D90a88n 95V23l89k

5. 11. 2020 14:05

Heterosexuálové "nevědí", heterosexuálové nechtějí. A v tom je rozdíl.

0 0
možnosti

Děkuji za blog. Zasloužená karma R^:-)

9 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,46
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik