Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chápu že tohle fórum patří obdivovatelům naší vlády. Nechápu ale že opravdu nevidí, jaký chaos vláda páchá, jaké amatéry tam premiér obsadil. Nebo je tam obsadil kvůli byznysu aby tam plánovali kšefty s mafiánem Faltýnkem?

Teď v době koronakrize to samozřejmě skřípe i v jiných zemích, každá chyba teď víc bolí. Ale tolik chyb jako u nás snad nemá nikdo, tady se všechny klíčové věci udělaly blbě, nebo pozdě, nebo vůbec. A že všechny vládní chyby svádí Babiš na ostatní, to je ok? Buď na opozici nebo dokonce shazuje svoje lidi, které tam sám vybral!!! Chtěli byste dělat pod takovým šéfem? Který na vás hodí ještě svoje chyby.. Ale u dobrých zpráv, tam musí být taky on.. Očkovat se nechal první, předběhl i tu starou veteránku, hrdina !!

Koho to pořád nepřesvědčilo, tak snad vidí čísla... Jsme nejhorší, vedli jsme několik měsíců. V absolutním počtu mrtvých jsme v rámci evropy druzí, překvapivě za Maďarskem, které se nechalo zachránit ruským sputnikem.

Neříkejte že za to můžou lidi. To je zase svalování viny za neschopnou vládu.

1 0
možnosti

No nevím.

Já žiju a pracuju v jedním menším městě, 25 kilometrů od krajského města a 15 kilometrů od okresního města a všech nemocnic. A připadá mi, že covid je kdesi úplně daleko a nás se téměř netýká. Mimo nošení respirátůrů v budovách a autobusech a roušek v městech a testování v práci. V únoru jsem marodil, nedávno jsem byl u zubařky na pravidelné prohlídce a až na to nošení respirátorů je na naší poliklinice všechno stejné jako v dobách, kdy covid nebyl. Maximálně je v některých ojedinělých ordinacích cedule, že kvůli karanténě doktor neordinuje, to je ale běžné i v době chřipkové epidemie.

Pravda, děti nemám ,tak se mně nedotýká, že děti musí být místo školy doma.

Ale jinak je pro mě ta doba úplně stejná jako jiné roky bez covidu. Snad až na to, že údajně kvůli covidu je u zaměstnavatele podstatně míň práce.

Ale nepotřebuji k životu chodit pravidelně do hospody, takže se mně zavření hospod netýká, kulturní akce nebo turistické výlety prostě oželím a jinak , až na čekání, až na mne jako relativně zdravého člověka pár let před šedesátkou přijde řada na očkování, jsem na tom úplně stejně jako jindy.

Nechápu, proč by měly někomu téct nervy. Pokud to není fanatický antibabišišta už takových 6 let napínaný demoopozicí, že už "za týden, dva týdny ten estébák padne" nebo naopak anonista, kterého štve, že Piráti jso u na tom čím dál víc lépe nebo volitel modroptáků, kterému dochází, že s Fialou ani po příštích volbách modroptákoví kmotři nedosáhnou na státní koryta či oranžovců, kterým dochází, že po příštích volbách je dohoní dluhy po Altnerovi a soustavné lhaní voličům atd...

2 0
možnosti

Píši o tom samém. Určitá vrstva lidí "vyšilovala" vždy. Dnes mají díky technice přístup k veřejně lehce dostupným médiím i ti co kdysi breptali celý večer u sedmého piva svoje rozumy a nikdo je neposlouchal. To je jediná skutečná změna.

2 0
možnosti

Vše co současná vláda udělá je špatně. Buď moc omezuje nebo moc uvolňuje. Jen nevím jak by to dělali ti na ni nenajdou nit suchou. Ti noví, ze kterých budou mnozí po volbách uneseni jako před 10 lety, budou mít výhodu relativně vysoké proočkovanosti. Ale ta jednou vyšumí...

2 0
možnosti

...ti co na ni...

0 0
možnosti

Trefný a pravdivý popis událostí. Každý potřebujeme určitou hladinu adrenalinu. Když se nám ji neodstává z venkovních podnětů - vytvoříme si vlastní krizi a schopnější s ní jdou na mediální trh. Situace v médiích tak vypadá rozhodně jinak než ve skutečnosti. Většina známých opravdu není v psychické i jiné krizi - jak šíří bombastické tituly jen kvůli sbírání kliků.

V každé společnosti jsou za léta úspěšného vývoje nashromážděni různí kostlivci a o jejich přítomnosti se dozvíme právě v průběhu jakékoliv krize.

Stran "nesmyslných opatření" mám vlastní názor na to, že mnohá odpovídají naší mentalitě. A tak musejí být vyhlašována s vědomím, že budou kritizována. Mají spíše pomocný charakter například pro Policii, aby je případně mohla použít před lidovou tvořivostí. Viz plná zastávka lidí bez roušek s (nehořící) cigaretou.

Hezké Velikonoce přeji.

3 0
možnosti
Foto

Ano, všechny vlády jedou podle jakéhosi manuálu a všem lidem napříč světem vadí tudíž podobné věci. To ale neznamená, že naše vláda činí dobře, když činí stejně, že?

4 0
možnosti

Poněkud mě irituje, paní autorko, to vaše dlouhodobě opakované "řádí tady koronamrška". Neřádí tady žádný koronavirus, nazývaný vámi tak "mile" a přátelsky koronamrška. Řádí tady už rok psychopati, kteří si tu vaši "koronamršku" vzali, podobně jako v jiných zemích, jako záminku k šikaně občanů, k devastaci našeho zdraví a celé společnosti. A hlavně - jako "dobrý a snadný způsob" k megarozkrádání, jaké nemá obdoby.

13 3
možnosti

To je přesně jeden z příkladů o kterém autorka píše. A tak se potrefená husa zase spolehlivě ozvala. Přijměte dobrou radu. Mrtvola z vyděšení prý vypadá velmi neesteticky. Radil bych proto krotit emoce.

2 2
možnosti

Dnes velmi dobré psaní. Chválííííím.

0 0
možnosti
Foto

Ale jo, ve většině věcí se asi shodneme, ale musím přiznat, že už mě některá vládní opatření a nelogičnosti fakt začínají sr...štvát. Vypsal jsem to třeba tady...

https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=768422

0 0
možnosti

jj. Tomu rozumím a štve to asi všechny z nás. Chtěla jsem hlavně upozornit na to, že ani nikde jinde to není lepší a že stesky nad tím, že s jinou vládu bychom se v tom neplácali úplně stejně, jsou pouhou iluzí.

Zároveň rozumím tomu, proč to lidé říkají. Subjektivně vnímají jako nejzávažnější právě ty trable, které sami osobně prožívají a tak jim může připadat to, co se děje jinde, jako hotová idyla.

Měj se fajn a pěkné Velikonoce :-)

2 1
možnosti

Jen technická poznámka k tvrzení autorky:

"Viz třeba ještě nedávno platná povinnost nošení respirátorů na liduprázdné ulici."

Zdroj: https://lhotska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=768340

Respirátor na ulici nebyl povinný nikdy, stačila tam zdravotnická rouška. Naopak povinnost nosit roušku v zastavěné části obce bez ohledu na to, jestli jde po liduprázdné ulici, nikdo nezrušil.

5 1
možnosti

Správa země probíhá ve sněmovně jako celku - tak je volena - vláda volena nikým není!!!. Vláda je jen šikovnější ci méně šikovný udrzbar, vykonavatel sněmovny. Někdy dokonce když se ředitel rozhodne ze je potřeba posílit pojistky svobody a demokracie, tak i udrzbar tam odmítne nastrkat ty hřebíky. Tolik k té odpovědnosti vlády.

2 0
možnosti

Velmi trefná a pro mne i objevná formulace. To je pravda a tím pohledem i názor na vládu získává jiný rozměr. Dík s přáním klidných Velikonoc.

1 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,47
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik