Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ja si celou svoji profesni karieru zakladam na tom, ze spolecensky odpovedny nejsem a nikdy ani nebudu ... kupodivu nemam problem sehnat klienty, kterym moje "spolecenska nezodpovednost" maximalne vyhovuje, zadnou takovou odpovednost po me nevyzaduji, a vystaci si s tim, ze jim moje sluzby prinasi ekonomicky prospech.

4 2
možnosti

A přesně kvůli takovým to ti novodobí soudruzi dělají. Až to vás a vaše klienty semele, tak nebrečte. Myslím, že jste to byl zrovna vy, komu jsem už kdysi doporučil jednoaktovku Vizionář. Kdo se není schopen nebo ochoten poučit z chyb dob minulých, bude si je muset prožít na vlastní kůži i se všemi důsledky. Jen nějak nevím, kam se teď bude chtít zdrhat. Za Šumavu už to jaksi stačit nebude.

0 2
možnosti

I94v98a87n 22M31i97n33á68ř

18. 2. 2022 10:33

Většina západoevropských států a členů původní EU - šedivý socialismus nepoznala. Rozhodně ne na vlastní kůži. Skutečným neštěstím je, že nás toto, kdysi tak obdivované společenství národů - začíná jakýmsi obráceným obloukem k tomuto režimu .. opět přivádět.

5 0
možnosti

Mezi touto taxonomií a socialismem už moc kroků není. Já vidím kroky dva.

První krok je ten, že kapitalisté neboli manažeři ve firmách i v bankách a finančních institucích nejsou kompetentní k tomu, aby rozhodovali, jaké kroky jsou správně udržitelné a sociální a že se vždycky vzájemně dohodnou na jejich ošizování. Proto se musí do všech těchto firem dosadit ti správně zeleně a sociálně ideologicky kovaní specialsité, kteří toto vědí a o tom budou rozhodovat. A manažeři a ředitelé to budou jen plnit.

Druhý krok je ten, že i když budou do firem dosazeni ti správní kovaní politruci a soudruzi, pardon odborní specialisté, kapitalističtí manažeři a ředitelé pořád mají tak velkou volnost v rozhodování a ve financích, že se budou i nadále snažit, aby ty podniky fungovaly ekonomicky, pardon aby taxonomii šidili a sabotovali. Proto se systém zreformuje, manažerům a ředitelům ve firmách se vezme jejich ekonomická samostatnost. O tom, kolik peněz na provoz i na investice dostanou ty které firmy přiděleny budou rozhodovat okresní a krajské výbory KSČ a aby si firmy nemohly peníze vydělat prodejem svých produktů, nadále budou ty produkty automaticky odvádět socialistickému státu, ten je bude distribuovat mezi lidi za tu správnou spravedlivou cenu. Pardon, o tom, které firmy a kolik peněz dostanou, budou rozhodovat nezávislé externí komise odborníků, přirozeně s podstatnou účastí členů strany zelených a zelených aktivistů. Produkty nebudou firmy moct prodávat za svou cenu, protože volným stanovením cen by byl narušován distribuční taxonometrický systém, firmy budou své produkty buď prodávat za taxonometrickou externě úřednicky stanovenou cenu nebo budou své produkty odvádět prostředníkovi, instituci nebo neziskovce, která je bude prodávat za nezávisle a odborně stanovenou cenu nenarušující taxonometrii systému. ;-D

8 0
možnosti

Jak čtu, vy také rád bájíte a fabulujete. Jenže proti Ericu Blairovi alias Georgi Orwellovi je to slabé, a hlavně to spočívá na vodě.

0 7
možnosti

Někdy se mi stírají rozdíly mezi šílenstvím a realitou. To, co bývalo kdysi alegorií a antiutopií dnes přichází jako realita návrhů šílených bruselských mimoňů, kteří berou nekřesťanské platy a opájejí se vlastní mocí. Tak daleko nezašli ani komunističtí snílkové !!

19 1
možnosti

Myslím, že ti, kteří měli před únorem 1948 firmy a pak se dostali komunistickým snílkům do parády třeba v Jáchymově, by vám vysvětlili, jak daleko byli komunističtí snílkové schopní zajít.

3 1
možnosti

To, co představoval pro komunisty Marxův kapitál to znamená pro současné liberální rovnostářské bolševiky Velký reset, kniha Klause Schwaba, prezidenta Světového ekonomického fóra.

Velký reset je popis, jak využít/zneužít covid a přetvořit celý svět ve svět liberálního komunismu, svět lásky, blahobytu, socialistické rovnosti. Velký reset je kniha, jak ve jménu všemocného státu a státního úředníka prakticky zlikvidovat jakoukoli soukromou iniciativu, soukromé podnikání. Velký reset je kniha, z které každému soudnému občanovi, který zažil komunismus, běhá mráz po zádech, neboť to, čeho jsme se zbavili v roce 1989, se vrací v mnohem brutálnější podobě.

Součástí Velkého resetu je (kromě prosazení obrovského zadlužení, kdy se mají pod pláštíkem oživení ekonomiky zničené Covidem realizovat imbecilní zelené sny) taky prosazení politiky ESG, kdy každý úvěr u bank či každá firma nad 250 zaměstnanců se bude muset podřídit politice E-environmentální, jehož parametry nám nadiktuje EU a zelení fanatici, S - sociální (to, o čem píše autorka tohoto blogu) a G - governance, kdy vedení každé firmy musí přestat myslet na zisk, ale musí veškeré své úsilí věnovat tzv. společenské odpovědnosti a obecnému blahu. Firmy se mají připravit na mnohonásobně přísnější kontroly ze strany úředníků a neziskovek, že dodržují všechny regule ESG, které jim stát nařídil či ještě nařídí.

Rád bych připomenul knihu F.A.Hayeka "Cesta do otroctví", kterou autor napsal na základě zkušeností s nacismem a komunismem v roce 1944. Velkou část tam věnuje (nacistickému a komunistickému) totalitnímu zlu, které se projevovalo stejně jako Velký reset - prosazováním obecného blaha, sociální spravedlnosti, regulací a řízením všeho a všech, prosazováním všemocného státu, který své občany přinutil, aby přijali za své (i za cenu vlastního zbídačení) cíle určené totalitním státem.

19 1
možnosti

Přesně tak. Justin Trudeau právě vyhlásil stav nouze, který dává vládě a policii výjimečné pravomoci, jako je zabavovat vozidla, zmrazit bankovní účty, nařídit vyklizení prostorů, atd. To vše kvůli potlačení protestu, který začali kanadští řidiči kamionů a který trvá už 30 dní. Protesty proti povinnému očkování a restrikcím a rozdělování kanadské společnosti, jsou strikně mírové a nenásilné, ale Trudeau a masmédia je nálepkují jako extrémní pravici, nacisty, rasisty a další levičácké nálepky. Jde pouze o to neztratit moc nad lidmi.

Tento výjimečný prostředek byl v minulosti použit pouze 3x, v obou světových válkách a jeho otce, též Trudeauem. Je v podstatě nelegální, protože ohrožení ze strany demonstrantů nesplňují zákonné podmínky k vyhlášení stavu nouze (rozsáhlé násilnosti, blokování kritické infrastruktury, atd). Je to velice nebezpečný precedent, jeden z kroků, kterým se společnost přesouvá od zastupitelské demokracie k diktatuře globálních elit. Na iDnes o tom není ani slovo.

0 0
možnosti

To jsou věci, s tou zelenou TXNm jsem se již seznámil, ta sociální, to je novinka z Bruselu, to se bude stávajícímu establishmentu líbit...;-D

7 1
možnosti

Jako obvykle planě spekulujete nad pouhým návrhem, který je navíc i v EP sporný, podporují ho socialisté a zelení.

Zajímalo by mě ale, jestli vám psaní podobných textů přináší uspokojení? Není to nudné stereotypně kritizovat velmi podobné počiny a nápady "evropské vrchnosti", jak to nazýváte, nebo jiných struktur, které vám pijí krev, nebo si z nich dělat legraci, a vlichocovat se do přízně určitému typu zdejšího publika?

Já se psaním blogů a příspěvků do diskusí jen bavím, i když jsou zde někteří chytří lidé přesvědčeni o něčem jiném, a zároveň se snažím si utříbit myšlenky a přemýšlím i o jiných úhlech pohledu. Z vás mám však pocit, že jenom hecujete sebe samu a vaše obecenstvo, které vám za to tleská, a tím se ujišťujete o správnosti svých názorů.

4 38
možnosti

KarmaR^. Pamatuji ty světlé zítřky , kterými nás komunisté krmili a drželi před nosem jak mrkev oslovi. Ale snažili se udržet sociální smír. Kdežto netáhla z Brusele se vůbec nesnaží řešit jak ty jejich blbiny dopadnou na občany. Zajímavé je, jak se to postupně zrychluje, kdo víc , dál, výš. No nezbude nic jiného než se začít učit hrát baseball. Náčiní k odpalování míčků zatím nebylo, na rozdíl od zbraní, zakázáno.

29 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS