Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

a) naše vláda žádný plyn od Ruska nenakupuje takže nebude mít co řešit... Transgas před 20 lety prodal Zeman tuším že RWE a bůhví, kdo to vlastní nyní...

b) tenhle cirkus okolo plateb za rubly je naprosto absurdní... prakticky se nic nemění... evropský obchodník převede eura dle kontraktu na účet u Gazprombank ve Švýcarsku? a ta je pak přemění na rubly a odešle přímo Gazpromu... Rusko dostane stejnou částku v eurech, tak jako před tím a jestli si to pak chtějí vyměnit za ruble, zlotý nebo kuny nám může být srdečně jedno... to je jenom Putinovo divadýlko pro domácí publikum, ale je vidět, že oblbnul i lidi v Evropě...

Jinak souhlasím s pointou blogu, že největší radikálové by zkrotli, až by pocítili reálný dopad...

0 0
možnosti

Někde jsem četl, že na tuto platbu přistoupilo už 10 největších energetických společností v EU... včetně Německých a Italských,,, nevím proč se všude vypíchne vždy jen Maďarsko.

Existují jen dvě možnosti, brát plyn z Ruska a podporovat Ukrajinu finančně i vojensky, nebo se od plynu odstřihnout, a tedy svůj stát ekonomicky zdevastovat tak, že stát nebude moct podporovat ani vlastní obyvatele, natož Ukrajinu.

Celá Evropa je na tom podobně. Možná nechápete, kde by dnes Rus byl, kdyby Ukrajinu země EU nepodporovaly...

0 0
možnosti

I20v44a18n 39M11i33n81á32ř

29. 4. 2022 11:26

Paní autorka sice bravurně a zcela logicky nastínila obrovské dilema, které energetická krize vytváří - bohužel však bez námětu - vlastního řešení. Rozhodně to její povinností není, ale vzhledem k jejímu ekonomicko-politickému nadhledu (bez jakékoli ironie) - je její članek pouhým konstatováním a rozborem dané situace.

0 0
možnosti

Autorka celkové vyznění svého názoru a celého článku shrnula do poslední věty. Nepřehlédl jste?

2 0
možnosti

Rusku jsme v rámci sankcí zrušili přístup k jeho aktivům v zahraničí a odřízli od našich bank. To vše proto, aby Rusko zbankrotovalo.

Rusové přijímají platby b USD a EUR, jen za ně musíme koupit ruble. Nakupujeme za ruble a tím posilujeme jeho kurz. Banky si mohly vytvořit rezervy v rublech, ale to by bylo pro ně rizikové. Mohly dnes platit rubly.

Pokud i jiné státy, které jsou předmětem sankcí se odkloní od dolarového zúčtování (Čína bude chtít Juan), je to cesta do pekel. Celá světová ekonomika se zhroutí.

Co jsme chtěli, to máme.

Zkrátka Rusko nás s našimi sankcemi pěkně vydrbalo.

Politici EU mohou si dupat nožičkami, že Rusko nedodržuje smlouvy, ale je jím to platné, jako mrtvému zimník. Je to ruská odpověď na sankce. Plyn pořád proudí i přes Ukrajinu.

1 0
možnosti

Souhlas. Je to staletý boj o území a zdroje Ruska. Jenže na druhé straně nestojí národ mužiků a hlupáků, jak se to snaží především naše média podávat. Bohužel se té hry pro bezduché lidi zhostili i naši současní představitelé. Jakkoliv si nepřeji nic "ošklivého", uvidíme co přinese význam poslední "věštecké" věty blogu.

0 0
možnosti

Tohle není volba mezi špatným svědomím a katastrofou. Tohle je volba mezi dvěma katastrofami. A je na každém, jestli vnímá katastrofu ve formě drahého plynu a problémů v průmyslu jako závažnější, než katastrofu na Ukrajině. P.Šichtařová má zdá se jasno. Rv

1 0
možnosti

Pokud bychom měli plynu odjinud dost tak by vše bylo jinak.

Jinak je to úplně jedno jak platím, vždyť přece musím platit.

Na druhé straně je škoda těch natažených rour na plyn a možnost plyn čerpat.

Vždyť je nad slunce jasné, že Putin tam nebude věčně a nějak se po válce s Ruskem bude nutno srovnat.

Zachovejme chladné hlavy.

6 0
možnosti

Nechápem prečo sa vedú takéto diskusie veď majiteľ tovaru a služieb si stanovuje podmienky a ten kto si ich chce kúpiť s nimi súhlasí alebo nie . Idem do kaufu a je tam tovar s cenovkou siahnem po ňom a tým pádom súhlasím s podmienkami predaja . Ak je na cenovke chyba ( čo sa občas stane) tak trvám na cene tovaru . To je všetko bodka .

1 0
možnosti

No, podmínky si stanovil a podepsal o to smlouvu ...

2 0
možnosti

Přemýšlel jsem, co tomuto textu vytknout, napsat vtipnou šlehu a tak.

Nenašel jsem nic. Já sám bych to lépe nenapsal.

Karma a klobouček.

9 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Špatné svědomí je jen otázkou úhlu pohledu.

4 0
možnosti

Tak se toho držte.

2 1
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,42
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik