Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

První mystifikace - Tvrdíte: Nepochybně by se to totiž odrazilo jako nějaká „anomálie“ ve vývoji tržeb. Ty vloni rostly (bez očištění o kalendářní vlivy) o 4,4 % (zde), což je však zhruba srovnatelné s obdobím před covidem (růst o 4,8 %

Zdroj: https://lhotska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=786851

Tržby rostly, ale ze zcela jiného důvodu. V obrovských kvantech se nakupoval zdravotnický materiál, ale například i stavební hmoty. Tržby v cestovním ruchu a maloobchodě naopak dramaticky poklesly z důvodu dlouhodobého uzavření provozoven. Takže pokud hledáte anomálie, musíte do hloubky, ne jen na povrch.

Druhá mystifikace - peníze skončily na spořících účtech.

Sama uvádíte, že na těchto účtech skončilo asi 290 miliard, ale do ekonomiky bylo nasypáno cca 900 miliard. A ten rozdíl, tedy přes 600 miliard, bohatě na navýšení inflace stačí.

Dál jsem to nečetl.

2 1
možnosti

I85v22o 89C87e36r39m75a55n

8. 5. 2022 21:37

jako spolupracovnice institutu v klause patříte do rubriky politická aréna. čtenáři mají vědět, za koho kopete. tento blog je čistě dezinformační a při vší úctě je i HLOUPÝ.

3 2
možnosti

Každý k někomu tíhne.

Také máte své politické favority, že ?

;-)

0 0
možnosti

Plnění státního rozpočtu hovoří jasně !

Za 4 měsíce je to deficit - 101 mld. Kč.

;-(

0 1
možnosti

Pro občana je to prašť jak uhoď.

1 0
možnosti

On není první duben. ;-)

0 0
možnosti

J42a72n 97R93á29ž

6. 5. 2022 16:59

Domnívat se, že Babiš je dobrým manažerem, to si snad nemyslí, ani jeho největší fanda z těch, kdo o managementu něco ví.

Ale z jiného soudku:

Nudil jsem se a začal surfovat po různých diskuzních fórech. Prošel jsem jich dost. Vím, že současná vláda ve veřejnosti moc populární není, ale že je takovým terčem nepřízně mimopražských (mimobrněnských, či mimoplzeňských) občanů mne překvapilo.

Řekl bych: Pane Fialo a spol. , děláte něco špatně, že rapidně roste počet lidí, kteří Vaši vládu nemají tak rádi.

0 4
možnosti

Dělá něco špatně. A je to tím, že mimo tato města dostávají kroky generálního tajemníka Fialy do existenční problémů. Ale on jen mrka očičkama a nechápe. Ono to z katedry není vidět.

1 5
možnosti

Vyznávám podobné konzervativní hodnoty jako autorka, ale z některých jejich článků jsem fakt smutný.

kdyby babiš po podzimních volbách pokračoval ve vládě bylo by to větší zlo než teď. v zimě by covidová uzávěra aby byla srovnatelná s Rakouskem kdežto bez Babiše byla srovnatelná s Polskem (polsko jí mělo velmi mírnou i vloni a my pod babišem naopak velmi tvrdou). potýkali bysme se s brutálním nátlakem na očkování podobně jako v Rakousku nebo v Německu Babišova vláda by mnohem více přitápěla pod kotlem inflace vrtulníkovým rozhazováním peněz v kombinaci se škrcením ekonomiky a volnočasových aktivit. podobně jako to činila minulé 2 roky, kterými je zodpovědná za určitou část inflace na poptávkové straně. inflaci nezpůsobila pouze omezená nabídka a prudký nárůst cen nemovitostí probíhající vloni byl dán hlavně Babišovou vladou.

7 0
možnosti
Foto

Dobře napsáno. Připomněl bych rok 2005, kdy byly také vysoké ceny pohonných hmot a opoziční ODS, hlavně V. Tlustý navrhovali snížit spotřební daň o 2 Kč, před volbami také mluvili o nulové dani na některé potraviny, dnes jim to moc nejde. Nebo jsme za vlády Babiše pořád od Kalouska slýchali, jak likviduje živnostníky kvůli EET, ale už se neznal k tomu, že za své vlády Kalousek chtěl živnostníkům zvýšit daně, protože na nich platí příliš málo. K Důchodům to, že ODS kdysi slibovala, že průměrný důchod neklesne pod 42 % průměrné mzdy, dnes je ten poměr nižší.

1 2
možnosti

Dnes má generální tajemník za úkol, zničit českou ekonomiku. Už stačí jen zjistit, pro koho to dělá. U soudu kapne božskou.

2 4
možnosti

Zbytečně dlouhé, stačilo napsat, že se to nedá srovnávat.

0 0
možnosti

Jsem jenom lopata ale umím počítat na prstech. Na plyn, ropu, elektřinu existují dlouhodobé smlouvy a prudké navýšení cen je naprosto nelogické. V čí kapse tedy končí naše peníze?

8 1
možnosti

Ty smlouvy nejsou tak dlouhodobé, jak si myslíte.

3 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,69
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik