Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

1. "sic!" nemá ten význam, který si myslíte, že má. "sic" se používá, pokud doslovně citujete ze zdroje, a citovaný text obsahuje jazykovou (gramatickou apod.) chybu. Například, pokud politik na dotaz novináře odpoví emailem, ve kterém napíše "Podle tohoto návrhu by ženy měli být podřízeny mužům.", tak slovo "měli" je hrubka - a aby novinář, který odpověď zveřejní, nebyl za debila, tak za slovo "měli" napíše do závorky "(sic)".

2. Vytvoření Spojených států evropských je prapůvodní myšlenka celého Evropského společenství, respektive návrh na něco takového zazněl již předtím, než vznikla původní organizace pro obchodování s ocelí a uhlím, na jejímž základě jsme postupně EU postavili. Federalizace Evropy tedy není nějaký tajný plán nebo spiknutí, ale dlouhodobý cíl. V Evropě jsou státy, které se nijak netají tím, že jsou za větší semknutí (a tudíž navrhují kroky, které k té federalizaci vedou), a stejně tak jsou tu (nebo byly tu) státy, které z té představy dostávají záchvaty úzkosti.

3. Vámi vysmívaní "euroučitelé" jsou zkrátka učitelé, kteří absolvovali školení, které jim poskytlo potřebné vědomosti. Tak jako nechcete (tedy alespoň doufám), aby hodiny sexuální výchovy vedl tělocvikář (mající mezi dívkami přezdívku "Starý prasák"), tak asi také nechceme, aby o významu a fungování EU učila pedagožka, která má v obci přezdívku "Rudá Sonja", a anglicky umí jenom "Da svidáňja", aniž by jí vadilo, že to je ruština.

4. "Pomník EU" není monument nějakého kultu osobnosti, ale místo, kde bude věcným způsobem zdokumentováno, co všechno členství v EU přineslo konkrétní obci. Dnes jsou cedulky o všech možných EU-financovaných projektech roztroušeny po jednotlivých objektech - zeď zateplené školy, zeď čističky odpadních vod atd. - v budoucnosti by to bylo na jednom centrálním místě. O žádné klanění sochám nikdo neusiluje, to si pletete s něčím jiným.

0 6
možnosti
SD

S53v20a96t27a 16D64e65d40i63c

14. 5. 2022 23:50

ad (4) ale o to klaneni modle EU a vychovu k loajalite prave s temi cedulkami jde. Na vsech je modry flek (ktery neni vlajka, to Francouzi odmitli spolu s euroustavou) - a zduraznuje se jak mocna EU z (take) nasich dani financovala.

Ale na zadne ceduli neni ani zbla nasich statnich barev nebo symbolu - aspon na 10 poslednich vsechny statni agentury maji grafiku naprosto odlisnou a nepouzivajici nase narodni barvy. Pricemz ZBYTEK toho financovani a vlastni realizaci provedla prave ceska republika, z dani a silami vlastnich obcanu a firem.

3 0
možnosti
OS

Navíc dnes už docela podstatnou část toho kofinancování formou evropské dotace činí také naše příspěvky Bruselu. Takže ony to ve své podstatě nejsou ani tak dary EU, ale spíše úplatky za budoucnost a pokec na těch cedulích je docela silně propagandistický. Tyhle cedule u každé zbytečně předražené zídky nebo rybníčku mně jsou docela nesympatické.

Rozhodně se stavím proti budování nějakých typů památníčků EU. Spíše by měli ti úředníci přemýšlet o tom, jak to asi udělat, aby byli méně protivní zbytku obyvatel zemí EU (tahle nesympatie je vlastní lidem nejen v ČR). Třeba i tím, že nebudou vymýšlet takové hovadiny. Ale ono s cizími penězi se tak hezky rozhazuje, že?

1 0
možnosti
SD

S13v95a18t93a 34D23e91d43i46c

19. 5. 2022 10:18

No to je druha vec ... Eurohujeri se ohaneji dotacemi a financovanim az 85% ... ale:

- odvody do EU jsou ve vysi 42% celkoveho naseho vynosu z EU

- typicka marze zpracovatelu projektu je 10% dotacni castky (dalsi ztracene penize)

Takze vezmeme-li jako 100% velikost pozadovane castky... razem CR neplati tech udajnych 15%, ale zhruba 62% pozadovane castky. Porad lepsi nez dratem do oka, ale dezinformace jak vysita.

1 0
možnosti
OS

Líp bych to nenapsal...

1 0
možnosti
LC

Bude na těch cedulkách a pomnících také napsáno, jaké náklady přineslo obcím členství v EU? Například kolik lidí se muselo zabývat značně přebujelou administrativou spojenou s dotacemi, případně kolik peněz se muselo odevzdat zprostředkovatelům dotací, a kolik prostředků se vyplýtvalo třeba na zřízení onoho "pomníku EU"? Dále by bylo velmi zajímavé vyčíslit, kolik lidí přišlo o práci kvůli tomu, že jejich zaměstnavatel dotaci nedostal a jeho konkurent v blízkém okolí ano? Bude tam také, kolik se muselo odevzdat na úplatcích krajským úředníkům? A objeví se tam třeba i to, že ta rozhledna v údolí fakt neměla smysl a ze svého by ji daná obec nikdy nestavěla?

4 0
možnosti
SD

S26v77a76t18a 35D47e29d58i84c

16. 5. 2022 12:02

Abychom byli ferovi, tak musime podotknout, ze 'rozhlednu v udoli' vymyslely nase urady a schvalily TAKE nase urady. EU pouze poskytla na blbosti penize -- ale nutno si uvedomit, ze EU v podstate nezajima jak se prostredky fondu utrati: urednictvo a byrokracie se plati z jinych kasicek.

V nekterych pripadech pomniky vznikly proto, ze jinak "by vzniklo nedostatecne cerpani prostredku EU", coz obvykle uspesne kritizovali novinari - a to bez ohledu na to jak ucelne byly "vycerpane" prostredky vynalozeny: dulezite pro novinarskou socbublinu bylo to cerpani.

Vsichni kdo pracuji ve statnich institucich / rozpoctovych organizacich znaji to zbesile utraceni ke konci roku (zde: ke konci programovaciho obdobi), ponevadz kdyby se neutratilo, mohl byt rozpocet priste kracen...

1 0
možnosti
ZZ

Bože, do čeho jsi to duši dal ?

8-o;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,26
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik