Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jako vždy brilantní popis problému, který je tak typický pro kulturní války dneška... "Tolerantní" liberál který je tak militantně netolerantní vůči netoleranci se nakonec stává opakem sama sebe 😁

0 1
možnosti

J22i83r14i 53T89i43c36h42y

19. 5. 2022 16:21

Takto jiz silne vitezi radikalni levice na zapade, ovlada politickou scenu a potlacuje jakykoli nazor, ktery nespada do jejiho svazku spravnych idei.

0 2
možnosti

Chcete snad popřít, pane Tichý, že je tradiční rodina sociologický termín pro rodinu předindustriální, a že rodině, která vznikala po industriálních revolucích, se říká moderní rodina, když jste dal mému příspěvku minus?

0 0
možnosti

I59v94a24n50a 84L11a95n68c84e

19. 5. 2022 15:53

Všichni se zaobírají tím, jestli potraty ano nebo ne. Přitom to tak není, potraty jsou dovolené ve všech státech v Americe. Tak o co jim jde? Demokraté bojují o pozdní potraty, to znamená, dokud neporodíte, tak máte právo se dítěte "zbavit". Dokonce se probíralo, že rodička, která by chtěla potrat, tak doktor by dítě uspal a pokud by se opravdu rozhodla, že ho nechce, tak už by devítiměsíční dítě, neprobudil. Tak snadné to je...., žena může mít jakékoliv důvody, nejenom zdravotní, ale byly zminované i finanční. To jsme před pár lety probírali, než přišel kovid. Nevstávají vám vlasy hrůzou na hlavě?

O tom to vše je. Do tří měsíců jsou povoleny potraty...

Dále by se mělo diskutovat o tom: pokud vrah zabije těhotnou matku, je souzen za dvě vraždy. Neměl by být tudíž souzen pouze za jednu vraždu?

Pokud matka porodí a svoje novorozeně usmrtí, je souzena za vraždu. Neměla by být osvobozena, protože ona přece může zabít dítě kdykoliv a jakkoliv?

3 0
možnosti

I23v36a35n19a 54L18a53n35c10e

19. 5. 2022 15:56

Napsala jsem: devítiměsíční dítě neprobudil, ale mělo tam být, novorozenec, který se narodil donošený a zdravý a schopný života.

1 0
možnosti

Propagace holocaustu nebo vraždění žen a dětí je za hranou. Ovšem, chápu, lidi, kteří jsou proti interrupci, protože ji považuji za vraždu a jsou stoupenci tradiční rodiny. Na tom nevidím nic špatného.

0 0
možnosti

Tradiční rodiny? To je sociologický termín pro rodinu předindustriální, která vypadala jinak než rodina současná a také plnila řadu jiných funkcí. Rodině, která vznikala po industriálních revolucích, se říká moderní rodina.

0 2
možnosti
Foto

Nepochybně na některých tvrzeních pana Kvapila něco je, ale dávám karmu. Já spíše nesouzmím s tou svobodou slova, i ta má své hranice, z nichž některé jsou dokonce vymezeny zákonem, ale mnohem více by měly být vymezeny nevyřčenými etickými a morálními normami. Pochopopitelně to je z mé strany dost utopický názor. V každém případě, byť spolu v řadě věcí nesouzníme, oceňuji většinu Vašich čánků jako třeba protiváhu proti mým názorům a jako podněty k zamyšlení. Tudíž ode mne máte nominaci na bloggerku roku také.R^

2 0
možnosti
Foto

Šmarjá, co se Vám stalo? ;-D;-(

1 1
možnosti

L86u49b35o91š 29K64r32i94m16l

19. 5. 2022 12:50

Na článku i na diskuzi je vidět, jak se snažíme likvidovat stereotypy. Bohužel jde povětšinou o stereotypy, které lidstvu umožnily nebo přinejmenším usnadnily přežití. :-)

0 0
možnosti

J17a42n 29R39á50ž

19. 5. 2022 12:27

Netolerance k jiným názorům, je charakteristický znak bolševiků. A můžeme pozorovat, že se takových novodobých bolševiků zvláště v poslední době vyrojilo hodně.

5 0
možnosti

..tedy neomarxisté, to zní přiléhavěji...

1 0
možnosti

Otázkou je, co je většinový názor společnosti. Řada křiklounů, kteří v médiích dostávají velký prostor, si myslí, že prosazují většinový názor, se kterým obvykle většina, bohužel mlčící, nesouhlasí. Už Lenin označil svoje názorové podpůrce za "bolševiky" a mlčící odpůrce za "menševiky". A menševici se probudili, až bylo pozdě. Bohužel historie se opakuje.:-(

1 0
možnosti

J77a66n 83R82á27ž

19. 5. 2022 12:42

Jakmile někdo operuje s tím, že vyjadřuje názor většiny nebo že ho podporuje většina, tak si tou většinou moc jistý necítí.

PS. Mlčící většina se ozve teprve tehdy, až ta řvoucí menšina přesáhne práh její snesitelnosti nebo dojde k souběhu událostí, které ji donutí se ozvat.

Mám obavy, že k souběhu negativních událostí dojde v krátké době a někdo, či něco tu většinu k "ozvání se" vyprovokuje.

2 0
možnosti
Foto

J96o61s40e17f 46B22á95r72t79a

19. 5. 2022 10:51

Další nominace na bloggerku roku udělena R^

4 0
možnosti
Foto

Ale nemyslete si, pane Bárto, že když jsem Vám dal plus, že nebudu dál ostrakizovat Babiše;-D

1 0
možnosti

To je zvláštní, zatímco ty, kteří lobují za práva i „práva“ sexuálních menšin, jak jste napsala, nazýváte aktivisty (což je vašich textech vždy označení pejorativní), tak pro jiné aktivisty z Hnutí pro život a Aliance pro rodinu máte daleko větší pochopení a nazýváte je organizacemi a dokonce je charakterizujete výpisy z jejich vlastních propagačních materiálů. Třeba pro mě jsou však aktivisti všech odrůd stejní potřeštěnci. Schválně jsem si přečetl, jak o Hnutí pro život a Alianci pro rodinu referují různá média a rozhodně to pro ně nevyznívá nijak lichotivě.

A když to tak vezmu, proč má ministerstvo práce a sociálních věcí spolupracovat s nějakými jednostranně zaměřenými aktivisty s Hnutí pro život, které by se spíš mohlo nazývat protiinterrupční hnutí?

Dále píšete, že i ve většinové společnosti se vyskytují jedinci, kteří to dávají gayům a lesbičkám pořádně „sežrat“. Nemyslím si, že jsou to tak ojedinělé postoje, a kromě toho to gayům a lesbičkám dávaly pořádně „sežrat" po staletí celé společnosti, a to tak, že homosexualita byla dlouhou dobu zločinná, a potom rovněž dlouho chápána jako nemoc.

Také píšete, že netolerance a nenávist vůči názorům jiných není projevem homosexuální komunity, ale některých aktivistů osobujících si právo jejím jménem mluvit. Z toho je patrné, že víte, že jde jen o výkřiky jedinců, tedy v podstatě o marginálie. Jenže právě těmi se ve svých blozích s oblibou zabýváte.

A ještě by mě zajímalo, co si představujete pod pojmem "homosexuální komunita"? Jako že homosexuálové žijí v nějakých společenstvích? To je něco podobného, jako byste psala třeba o komunitě důchodců. Je ale fakt, že se u nás s oblibou dělají jakési sociální vrstvy z lidí, kteří vykazují jednu společnou charakteristiku, byť jednotlivci zařazovaní do těch skupin nemusí mít nic společného.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS