Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je zajímavé, že jsme zlikvidovaly ty, kteří tvrdili něco, co nebylo v soiladu s naší oficiální politikou vlády, ale zcela beztrestně jsme nechali dál vysílat bludaře, kteří nás informovali o Duchu Kyjeva, zabitých obráncích Hadího ostrova ........

;-(

0 0
možnosti

Perfektně napsáno! Je zajímavé koukat, odkud ten řev nejvíc jde, když někdo jen zmíní svobodu slova.

1 0
možnosti
Foto

Často je hranice mezi svobodou a anarchií či diktátem velmi tenká.

0 0
možnosti

Pani Lhocka, Twitter je jen nastroj na predneseni myslenky, projevu. Jakehokoliv. Pan Elog Musk chce otevrit tento nastroj vsem, bez jakekoliv cenzury. I Putin by mel moznost se vyjadrit a diskutovat.

Je treba si uvedomit tento zakladni pojem. Bez nastroje jako je Twitter, mnoho dobrych (spatnych) myslenek by nebylo znamo. Jeho prednosti je rychlost komunikace.

Svoboda slova je vyjadreni osoby bez mozneho utisku.

1 0
možnosti

Článek paní Lhotské aneb dezinformátoři všech zemí, spojte se! Nemůžete ztratit nic než svoje okovy.

9 0
možnosti

To v článku stojí, demagogu?

0 0
možnosti

Metoda Lhotské - napsala: "V jednom však mají signatáři onoho dopisu pravdu. Na Twitteru se opravdu začnou objevovat i hlasatelé neuvěřitelných bludů." - To je pravda.

Vzápětí napsala: "Nemyslím si však, že by to představovalo nějaký závažný společenský problém." - Ve vztahu k první větě je irelevantní, co si paní Lhotská myslí a nemyslí, takže nevyvrací a nezpochybňuje fakt, že se na Twitteru začnou objevovat nejen bludy, ale i záměrné dezinformace.

No a pro paní Lhotskou obvyklé srovnávání s komunistickou cenzurou je zcela nesmyslné.

6 6
možnosti

To přece nevadí. Rozpory, kterých se pí Lhotská v textech dopouští, její fanoušci nezaznamenaji...

4 2
možnosti
Foto

J30o34s98e93f 48B88á82r67t40a

26. 5. 2022 10:54

Takové aktivní aktivisty, kteří neustálé třídí příspěvky na ty správné a na ty opovržení hodné máme i zde na blogu. Já jim říkám uliční výbor ;-)

10 5
možnosti

V kterém uličním výboru působíte vy, když rozeznáte ty aktivní aktivisty, kteří třídí?

Nebo to vy sám při svých mimořádných schopnostech?

Upozorňuji, že to byl jen dotaz, dále s vámi komunikovat odmítám.

5 1
možnosti

Svoboda jednotlivce, včetně svobody slova je posvátná věc, jenže vaše svoboda je přesně tak velká, než narazí na svobodu někoho jiného. Hranici určuje obecná morálka, jakýsi průměr toho, co lidé v dané oblasti považují za morální, co je pravda a co lež, co je dobro a co zlo, co je správné a co špatné. Ta hranice se posunuje podle veřejného mínění.

Tak, a paní Lhotská se zde snaží o posun velmi nebezpečným směrem. Ne vše na síti je morálně nezávadné a jistě je nutné omezit svobodu slova pokud obsah hrubě porušuje obecnou morálku. Nemáme problém vyřadit informace, které ohrožují život, zdraví, psychiku, vývoj dětí a pod., ať už je umístil na síť kdokoliv za jakýmkoliv účelem, svoboda slova pro toto neplatí, překračuje to výrazně hranici. Co když to ale není na první pohled zřetelné, lze hranici posunout? Ano, snahy o to nikdy nepřestanou, k tomu ale je nutné člověka zmást v tom, co je dobré a špatné, co je lež a pravda. Tak třeba disidenti a komunisti, kdo chce svobodu slova a kdo ne je celkem jasné, také kde je lež a kde pravda. Co se tedy stane, když záměrné dezinformace postavíme naroveň textů disidentů, obé je přece utlačováno a naopak mainstream na roveň komunistům, protože oba něco nařizují.

Najednou tu máme novou realitu podle paní Lhotské. Neověřitelné dezinformace a cílené manipulace jsou najednou dobro a pravda a ověřené informace z důvěryhodných zdrojů jsou zlo a lež. To je ale otočka co? Když to dobře podáte, člověk by i uvěřil.

Takže ne, disidenti bojovali za svobodu, dobro a pravdu. Záměrné dezinformace šířené sítí jsou zlo, lež a šíří nenávist. Mainstream i přes některé chyby je vesměs důvěryhodný, chce dobro a hledá pravdu, komunistům pravda překáží v páchání zla, což překrývají lží.

Nenechávejme zahálet své kritické myšlení.;-)

7 3
možnosti
Foto

Jak může zahálet něco, co neexistuje! :-)

0 0
možnosti

Není tajemství, že EM dlouhodoběji kritizoval cenzůru a sliboval, že koupí Tw. a zruší všechny snahy o C. bez opory v zákonech. Bude tam svoboda slova a to je najednou obav..R^

9 1
možnosti

A to vám nevadí, že Elon Musk chce umožnit tweetovat i diktátorům a nepřátelům naší křehké demokracie, jako jsou Zeman nebo Okamura ?;-ORv Styďte se!!!!!!

1 8
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik