Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Celé to je nesmysl! Pokud si někdo myslí, že je Napoleon, tak mu dáme k dispozici několik vojenských pluků , aby si mohl hrát? Ježkovi voči PROČ?! A pokud si nějaký chlap myslí, že je ženská, tak mu umožníme, aby se vdal za jíného chlapa? Ježkovi voči PROČ?

2 4
možnosti

Trošku jste si naběhl.

Pravidelně se konají rekonstrukce historických bitev, kde DOBROVOLNÍCI dobrovolně přijímají roli ať už Napoleona nebo jeho vojáků, a předstírají, že jsou to či ono. Pravda, je to časově omezené, ale ano, ti lidé si "hrají".

Pokud se gay nebo lesbický pár chce DOBROVOLNĚ sezdat, a jsou dospělí a svéprávní, kdo jste vy, abyste jim v tom bránil?

Vy jste vyhrál loterii narození - zjevně se cítíte absolutním heteroušem, všechno "potrubí" funguje, jak má, takže poněkud povýšeně koukáte na ty, komu v té loterii jackpot nepadl. Je smutné, že nemáte empatii, abyste si dokázal představit, jaké to je, a že nemáte dost odvahy _zeptat_ se někoho z těch, nad kým ohrnujete nos a koho implicitně považujete za blázny (viz vaše přirovnání k člověku, který si myslí, že je Napoleon), jaký život doopravdy je.

Je celkem příznačné, že spousta zapřísáhlých odpůrců veškerých pokusů o zrovnoprávnění členů sexuálních menšin své názory přehodnotí ve chvíli, kdy někdo z jejich příbuzných prozradí, že členem takové menšiny je.

1 0
možnosti
Foto

Šel bych dál. Manželství s čímkoliv :-). Není možné diskriminovat gumové pany.

1 3
možnosti

Můžeme jít klidně i dál - psi, kočky, kozy, ovce, koně ......

;-D

0 0
možnosti

Vy si můžete vzít dospělou svéprávnou osobu, ke které jste citově a sexuálně přitahována, pokud s tím ona osoba souhlasí.

Gay si dospělou svéprávnou osobu, ke které je citově a sexuálně přitahován, vzít nemůže, ačkoliv s tím ta druhá osoba souhlasí.

Ergo, nemá stejná práva.

6 7
možnosti

Ne, tak to není. Vy si můžete vzít libovolnou osobu OPAČNÉHO pohlaví, a to téměř libovolnou, tedy i bez ohledu na to, zda ji máte nebo nemáte rád, zda vás přitahuje nebo nepřitahuje, zda jste s ní šťastný nebo ne, a dokonce i bez ohledu na její nebo Vaši sexuální orientaci. Nic z toho se u oltáře nezjišťuje a nekontroluje. Pokud takovou osobu ke sňatku nemáte, tak ke svatbě nedojde. A to platí ze zákona prakticky úplně pro všechny lidi, ergo všichni mají stejná práva.

4 3
možnosti

Celá ta taškařice s manželstvím má jeden jediný smysl - umést cestičku k adopci dětí (komukoli).

2 0
možnosti

Jen poznámka: přes dva tisíce let je v římském právu ukotveno manželství jako výlučný a trvalý svazek (nejvnitřnějšího... i společenského života) jednoho muže a jedné ženy, založený na komplementaritě (fyziologické, anatomické, psychologické, spirituální) partnerů zaměřený svou přirozenou povahou k plození potomstva a vytváření relativně stabilního prostředí k jeho výchově, růstu, zkušenosti pro narozené děti (odtud slovo rodina). Pokud se pojem manželství od nějaké doby začne používat jinak než předtím, pak nastane zmatení pojmů i právních předpisů. Manželství je totiž velmi specifická, a ano, chcete-li i poněkud diskriminující smlouva.

Jiná věc je uznání či rozšíření práv osob, které žijí mimo manželství. Pokud třeba žijí dva kamarádi spolu v bytě, proč by ho nemohli vlastnit a vzájemně dědit oba - a nemusejí být jen právě dva. Nebo třeba prateta a prasynovec. Pro tyto právní účinky dědictví, spoluvlastnictví přece není nutná žádná sexuální "součinnost", konečně ta není ani v některých manželstvích... (přijde mi až zvláštní, kolik heterosexuálních párů žije "na hromádce" a homosexuálové se perou o "manželství").

9 2
možnosti

"Ukotveno" to tak možná je, ale NEPOUŽÍVÁ se to tak. Například nikdo netrvá na tom, aby se před svatbou kontrolovalo, zda ti dva snoubenci jsou skutečně "fyziologicky" kompatibilní, nebo zda jsou schopni a ochotni mít spolu děti.

- Ženám po přechodu dovolujeme vstoupit do manželství.

- Neplodným mužům dovolujeme vstoupit do manželství.

- Těm, kdo děti mít nechtějí, dovolujeme vstoupit do manželství.

- Zločincům, kteří si odkroutili 20 let za opakované pohlavní zneužívání vlastních dětí nebo za vraždu, dovolujeme uzavřít manželství.

To je právě ten celý problém: Na jakýkoliv váš argument, proč by manželství mělo zůstat exkluzivní pro heterosexuály, najdeme reálné protipříklady lidí, kteří jsou heterosexuální, ale "nezaslouží" si takovou výsadu.

Potíž je v tom, že všichni, co o tomto tématu diskutujeme (a ano, platí to i pro mě), se dopouštíme racionalizace: Nejdřív jsme emocionálně dospěli k závěru, a následně zpětně hledáme argumenty, které by ten emocionální závěr odůvodnily. Odpůrci stejnopohlavních manželství se "štítí" představy, že by se jim dva gayové ve společnosti představili "My jsme manželé Novákovi, René a Václav!", zvedá se jim kufr z představy, co ti dva dělají v posteli... a pak tito odpůrci zuřivě zkoušejí vymyslet argumenty (jako například váš argument tradicí - "Vždycky to tak bylo, tak proč to měnit?!"), proč jim to právo odepřít.

Není to nic jiného, než co v USA dělali, když protestovali proti zrovnoprávnění černochů: Hnusila se jim představa, že by museli černochovi podat ruku nebo mu dovolit vzít si bělošku, a tak hledali jakékoliv důvody, proč by "Negro" měl zůstat podřízený bělochovi, proč by neměl mít stejná práva.

Dnes se na ty lidi díváme jako na rasisty...

4 1
možnosti
Foto

Ano, heslo "Manželství pro všechny" je klamavé a manipulativní. Institut manželství má své nějaké kontury a pravidla prověřená staletími. Umožnit manželství i pro páry stejného pohlaví by vedlo k rozplizlosti a beztvarosti této instituce.

Došlo by i k dalším nesmyslnostem. Není dovoleno uzavírat manželství mezi předky a potomky, mezi sourozenci a ani mezi pěstounem a svěřeným dítětem.

Do manželství by pak mohli vstoupit například dva cizí muži, dva bratři však nikoliv. Pro odmítání manželství dvou bratrů by ale nebyl žádný logický důvod - zde nehrozí, že by mohli zplodit geneticky postižené dítě.

8 3
možnosti

"Do manželství by pak mohli vstoupit například dva cizí muži..."

A že do manželství vstupuje cizí muž a cizí žena, nevadí? ;-D

Ta pravidla prověřená staletími, jsou jednak mnoha lidem lhostejná a jednak se taky měnila. Čili ty kontury jsou rozmazané už nyní soudě dle toho, kdo dnes manželství v Česku uzavírá.

1 2
možnosti

Nevěřím žádné statistice, kterou si sám nezfalšuju.

Woke levice je stále hlasitější a zdravý rozum přes ten řev aktivistů není pořádně slyšet.

Je vidět, že se má západní Evropa příliš dobře, když se můžeme zabývat těmito tématy. Jako civilizace jsme se ocitli na vrcholu vývoje, dekadence přebírá vládu a brzo nás převálcují barbaři.

13 7
možnosti

No, máme šanci. Tu nám dává Putin s rukou na kohoutku s plynem ... zastaví a je po woke ...

0 1
možnosti

Jasně, jako ta profesorka co řekla na americké univerzitě "Anyone Lives Matter", a pak ji vyrazili...

To samé adopce dětí u homosexuálních párů: nejdříve to nepřipadalo v úvahu, pak se začali "domáhat svých práv", a dnes v některých zemích je to uzákoněné. A co se asi stane, třeba v takové zemi, kde je nepřípustné "Anyone Lives Matter", když o nějaké dítě k adopci současně zažádá heterosexuální i homosexuální pár, aby daná instituce nebyla podezřívána (nebo snad přímo osočena) z homofobie?...

A to vše samozřejmě přichází i k nám, stále ve větší míře.

A to ani nemluvím o chudácích dětech vychovávaných homosexuálními páry - to je na celé téma, a vývojoví psychologové k tomu mají určitě co říci (pokud tedy u nich také není "trestné" "Anyone Lives Matter")...

13 6
možnosti

Aáá, omluva. Tento můj výše uvedený příspěvek měl být reakcí na příspěvek p. Jiřího Konráda.

0 0
možnosti

J28i67ř47í 82M40a12c63h

23. 6. 2022 18:05

Třeba by zároveň s tím mohla být uzákoněna možnost manželství pro zoofily a pedofily, ať se to blbnutí odbude najednou.

3 3
možnosti

Ti už to uzákoněno mají dávno.

0 0
možnosti

Staré známé argumenty, kterými se snažíte ospravedlnit něco co nedává smysl – omezování některých lidí.

A to i přesto, že se snažíte to omezování manipulativně vyvracet. Tak snad jenom dotaz: vás by to nějak ohrozilo nebo omezilo, kdyby se jim to schválilo?

7 11
možnosti

J13o51s44e66f 16S62u49k

23. 6. 2022 17:04

Prohlásit, že mrkev a kedlubna jsou stromy by také nikoho neohrozilo, ale je to blbost..Proto to nemá moji podporu

13 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS