Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Koukám, že v perexu je drobná chyba.

Ležím na ní (na kom, na čem), ale lezu na ni (koho co).

Jinak je samozřejmě zajímavé, že se paní Lhotská shoduje s premiérem Fialovou, a naopak popírá paní Šichtařovou....

0 0
možnosti

J58a51n 66R78á88ž

30. 6. 2022 13:38

Vcelku lze souhlasit až nato, že kdyby padly podniky, které se potáceli na hraně bankrotu už před kovidem, a že jich bylo dost, vyčistil by se prostory od "zombie" firem, prospělo by to pracovnímu trhu a stát by ušetřil miliardy.. Na pracáku by se hlásili jen lempli. Po dobrých zaměstnancích by se jen zaprášilo, jak by po nich chňapli jiné podniky.

0 0
možnosti

Pane Ráž, papouškování floskulí naší Markéty je směšné. Můžete mi prosím vyjmenovat nějaké ty zombie firmy, které se potácejí? Aspoň tři bych prosil z toho "mnoha". Pracovní trh je vyčerpaný, nejsou lidé, ale to platí jen o pozicích "biorobotů" v linkovém provozu. Na pracáku jsou jen ti, kdo dělat nechtějí a stát rozhodně tím, že se firmy potácejí, nic netratí.

Minulá vláda masivně politicky investovala zejména do neproduktivních vrstev - penzistů a erárních zaměstnanců, kteří s trhem nemají nic společného.

Když opakujete ty nesmysly po Markétě, jen se zvýrazní jejich zhovadilost, protože je neumíte tak pěkně obléci do šatiček odbornosti.

P.S. Procvičujte syntax, máte tam hrubku.

0 2
možnosti
Foto

Poznámka jenom ke dvěma odstavcům: Rozdíl mezi tím, jestli podpořím zdánlivou zaměstbnanost přímo ve firmách, a tím, že vypaltím sociánlí dávky, je ten, že u výplaty sociánlích dávek dávám jasný signál, že některé firmy nebo obory prostě nebudou nadále schopné efektivně vyrábět. Například cena plynu se už nikdy nevrátí na předválečnou úroveň a odbyt sklářství do Ruska už nikdy nedosáhne hodnot před válkou. To znamená, že toto odvětví se bude silně redukovat. Jakkoli mě to mrzí a mizí tak další tradiční české odvětví po textilním a obuvnickém průmyslu, nelze tomu zabránit. Lze to jen dodálit.

2 0
možnosti

Myslím že zapomínáte na jeden faktor - podnikatelé to na nás s výší cen "zkouší". Kdo málo zdraží - okrádá rodinu. Rozmáhá se systém, samozřejmě byl už také před covidem - např. Tchibo espresso 250 gr - dva týdny za 169 a týden za 59-74. Pozoruji to třeba i u Babiččiny mouky.

1 1
možnosti

Pan Ziegler mi dal mínus, nic proti. Asi že jsem se "otřel" o podnikatele. Ale jako bývalý podnikající ten trend chápu - je to těžké spočítat, vše v pohybu atd. Ale určité couvnutí s výší cen pozoruji, nejen ty 2 případy co jsem zmínil.

0 0
možnosti
Foto

A navíc by mě docela zajímalo, jak velký vliv má to, že nejsme v eurozóně.

3 0
možnosti
Foto

V podstatě žádný... Pobaltské státy mají i s eurem větší inflaci než my...

4 0
možnosti
Foto

Moc dobrý text. Jen pár postřehů. Za zásadní chybu považuji totálně plošnou podporu v době kovidu, ale s vědomím, že to tehdy podporovala i současná vládní garnitura. Navíc podle mě má mnohem větší vliv tisk peněz v zahraničí, než ten náš. Ta inflace je zásadním způsobem importovaná, byť AB má slušný podíl. Exportní, nízkomaržová ekonomika, citlivější na výkyvy ekonomických turbulencí. Nemyslím, že je v současnosti legislativně vůbec průchodné obchodovat jen s energetickými přebytky. Podle mě by to vůbec nešlo, byť bych byl všema deseti pro. Inflace je v důsledcích ozdravný proces, včera to celkem slušně napsala paní Šichtařová. Zkrátka teď budeme chvíli pod vodou. Sama naznačujete, že prostor vlády je značně omezený a hrozba nepřijatelného státního dluhu je obrovská a už ve střednědobých výhledech naprosto reálná. No, uvidíme. KarmaR^

3 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 2
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,33
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik