Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J18i95ř94í 66D90a83n75i19š

29. 7. 2022 21:05

Paní Lhotská, to co jste popsala, je natolik proti zdravému rozumu, že jsem se rozhodl vám, v rámci udržení svého vlastního zdravého rozumu, nevěřit.

Tohle jste si prostě vymyslela, to jinak není možné.

0 0
možnosti

Co je pro nácky Mein Kampf, to je pro liberální totalitáře Velký Reset od Klause Schwaba. Princip ESG je v tomto novodobém bolševickém pamfletu popsaný jako jeden za základních důležitých článků, který je třeba svobodné pluralitní společnosti vnutit na její cestě k budoucí rovnostářské liberálně-socialistické totalitě.

Je třeba zmínit, že ESG nebude sloužit pouze k další kontrole společnosti z hlediska politické angažovanosti. ESG bude sloužit i jako prostředek např. pro určování, kdo úvěr od banky dostane a kdo ne. ESG bude hlídat, jak intenzivně a "ochotně" budete spolupracovat s neziskovkami všeho druhu, kolik trans budete mít ve vedení společnosti či zda ženy čirou náhodou nepobírají nižší mzdu než muži . ESG tak bude plnit jeden z vytčených cílů Velkého Resetu - všechny subjekty donutit, aby přestaly myslet na zisk a začaly se věnovat obecnému blahu.

Na závěr snad jen malá připomínky toho, co napsal F.A.Hayek ve své Cestě do otroctví:

"K efektivnímu fungování totalitního systému nestačí přinutit všechny občany, aby pracovali pro tytéž cíle. Je nezbytné, aby je lidé přijali za vlastní. Názory je třeba lidem vybírat a vnucovat, ale nakonec se z nich musejí stát jejich vlastní názory."

6 0
možnosti

Tu závěrečnou větu "pro dobro nás všech" jste předpokládám myslela velmi, velmi ironicky.

0 0
možnosti

to "stejné odměny za stejnou práci..." jim odbory brzy vytmaví. Práci!. Přece to má být za za stejné pracovní zařazení...

A ten zbytek se už děje. Jako když pojišťovna odmítla pojistit ČEZ (před cca rokem), protože provozuje fujky fujky uhelné elektrárny...

A ano, ten závěr mi připomíná jeden údajný výrok G. Husáka na nějakém sjezdu "Stáli jsme na okraji propasti, naštěstí jsme od té doby udělali rozhodný krok vpřed..."

4 0
možnosti

Říkám to stále, lehli jsme do EU v domnění, že vstupujeme do následníka EHS. Ale bohužel jsme vlezli jen do dobře maskované RVHP. Je to velmi smutné, kam EU dokázala upadnout od Lisabonské smlouvy.

11 2
možnosti

..... titulek mě zaujal!,- sem si v tem fofru "udržitelnost" spojil s "udržením se" na trhu,- tedy s moderním a efektivním výrobním procesem, kvalitou produktu či využitelností a upotřebitelností poptávané komodity, výdělečnou činností, zaměstnaností, konkurenceschopností, ziskovostí event. ztrátovostí etc. ....ale pohled EU je opět progresivnější než progresivní!,- ........ óóó,- jak sem se mýlil v "udržitelnosti";-DR^!

1 1
možnosti

Já nevím, co pořád máte za problém, Kateřino. Já už nakupuju jen od udržitelných firem. Vůbec mě nezajímá, co vyrobili, jak je to kvalitní, jak mi to chutná, jestli to něco vydrží a neporouchá se to. Třeba než koupím máslo a chleba, juknu na stránky výrobce. Ha, v představenstvu maj jen jednu ženskou. A maj smolíka, mazat si machistický máslo na sexistickej chleba teda rozhodně nebudu. Nebo moje banka. Neptám se na směšný věci jako úročení vkladů nebo výběr z bankomatů zdarma a nulový poplatky, koho takový pitomosti zajímaj? Vysázeli sto tisíc stromů, to rozhodlo. Já už si bez potvrzení genderového auditu ani ponožky nekoupím. Tuhle jsem si koupil hamburger. Věřila byste, Kateřino, že jsem se dozvěděl, že majitel toho fastfoodu potlačil v podniku přirozené lidské právo na půlroční dovolenou zaměstnanců? Hned ten hambáč letěl z okna, už tam nepáchnu. Takhle se na ně musí, tvrdě, nekompromisně. Jinak se udržitelného krachu, teda chci říct rozvoje, nikdy nedočkáme. Už to pochopte.

11 2
možnosti

Uznávám, že je to se mnou těžký. Já vždycky, když slyším o "udržitelnosti", tak se zkrátka ne a ne udržet...

8 1
možnosti

Tak tady jde samozřejmě především o teplá místečka pro ty "konzultanty". Ti zase zpětně budou vděčni organizaci, která jim jejich příjmy zajistila, tedy EU. Začalo to u aktivistů s fantasmagorickými představami a končí to u nadnárodní organizace, která uplatňováním naprosto zřejmého nátlaku nutí tyto šílenosti provádět i ty státy, ve kterých ještě tu a tam lidé přemýšlejí hlavou. Ale to brzy skončí i u nás. Podpora stran, které nás v tom žaláři národů a ekonomickém harakiri-klubu zvaném Evropská unie je stále drtivě většinová.

6 0
možnosti

Ešte väčšia sranda je vypracovanie dokumentu o uhlíkovej stope produktov, ktorí najnovšie požadujú naši progresívni klienti, napríklad rafinérie...

4 0
možnosti
Foto

Z Bruselu se zjevně stal stát ve státě (myšleno EU). Bez jakékoli schopnosti vidět realitu. Ale tu stejně nakonec určují ty nejsilnější státy.

14 1
možnosti

I71v19o 91L41y73č77k85a

28. 7. 2022 22:23

Což takhle postavit Bruselskou zeď pěkně kolem dokola jako onehdá v Berlíně a napustit tam vodu až po okraj. Ušetřilo by nám to nervy a peníze.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS