Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sdělení paní Vavrochové a pánům Hladíkovi a Nožičkovi:

Zřejmě máte nějaké mně neznámé důvody zpochybnit, že jsem psal kriticky i o současné koalici. Ale aby nedošlo k nedorozumění - dojmu, že nejsem schopen doložit to odkazy, sděluji, že jsem toho nejen schopen, ale pro vážné zájemce (nezvládající samostatně hledání v prostoru blogů) i ochoten.

Podmiňovací způsob v odpovědi panu Hladíkovi byl zcela na místě proto, že ač bych mu vyhovět mohl velmi snadno, neučiním tak z velmi prostého důvodu.

Já samozřejmě nemohu vědět, jak pan Hladík komunikuje s lidmi mimo blog.IDnes. Možná, když někoho o něco žádá, vyplazuje při tom na něho jazyk jako nesvéprávný trotl. Nevím. Mne dosud nikdo takovým způsobem o nic nepožádal. Myslím, že tento přírodní úkaz (pan Hladík) souvisí s tématem autorčina článku stejně jako s mým obsáhlým komentářem, v němž jsem zmínil ty, kteří dokážou dát plus kdejaké kravině.

1 0
možnosti
Foto

Věřím, že projevy, o nichž píšete jako o klubovém haterství, mají příčinu ve skutečných "klubech", které mají přímý vliv na chod země. Způsob, jakým komunikují někteří jejich představitelé s občany a se svými politickými soupeři (ať už přímo či prostřednictvím médií) bývá často natolik pokleslý, dryjáčnický, povýšený, dehonestující, nekulturní, manipulativně demagogický i jinak odpudivý , že politická soutěž nabývá vlastností ostrého boje. Použití ostrých (hnusných) zbraní nutně vede k tomu, že lidé zaujmou k ostrostřelcům vyhraněný postoj . Jedni nad nimi zlomí hůl, jiní je nesnadno omlouvají, zatímco nejvěrnější je obdivují potleskem odměňují každé jejich další verbalizované lejno. Na sociálních sítích, a ne jen tam, je pak "živo".

Postoje příznivců a odpůrců se tak tím více vzdalují . Přkopy jsou vykopány. Nekritické příchylnosti pak vedou k tomu, že někteří lajkují, karmují a plusují, aniž vždy mají jiný důvod, něž "věrni zůstaneme". Dokonce ani nemusejí rozumět obsahu textu, který odmítnou či podpoří.

1 0
možnosti
ZZ

Vy zrovna patříte k té skupině, která vyková ty nejhlubší příkopy.

;-(

2 2
možnosti
Foto

Já tu jeden pěkný hate klub vidím. Kupodivu jsou v něm některé dámy, kterým povšechně říkám pavlačovny. Především zjitřené emoce, o to slabší či nulové argumenty. Asi krize středního věku se vším, co k tomu patří.

Nakonec i sám blog je psán podle vlastního poznání sebe sama. A z historie známe řadu příkladů, ovšem naostřený klíč napuštěným jedem se dnes už nepoužívá, takže nebezpečí života nehrozí.

Hejtaři všech zemí, spojte se! ;-D;-D;-D

2 4
možnosti
Foto

Jste zbytečně skromný. Asi zapomínate i na pány v klimakteriu, či co maj po sezoně;-D

8 1
možnosti
JK

No jo, no. Paní Lhotská potřebovala Babišovy kritiky a odpůrce, stejně jako svoje, dostat pod nějakou nálepku (jako byla třeba pražská kavárna), aby je mohla snáze uchopit. Takže "hate klub", který se ani neschází, ani nekoordinuje své kroky - to je geniální.

Avšak ani paní Lhotská není prosta "hate" činnosti. Třeba přímo nepíše zlobné příspěvky, ale dává plus těm, kteří je píšou. Ve skutečnosti je to prosté. Lidé zkrátka občas vyjadřují s někým a něčím nesouhlas, a to včetně paní Lhotské, ale ne každý kolem toho vytváří "hate klub". Takový pan Babiš má tolik žluklého másla na hlavě, že není nic divného na tom, že má spoustu odpůrců a kritiků, aniž by se jakkoli organizovali.

2 4
možnosti
LS

Jste zbabelec, který diskuze u sebe nepovoluje ale jinde odvážně diskutuje, pane Hewlite.

3 6
možnosti
PB

..... ti "hejťáci" sou vůůůbec zajímavá sorta lidí,- jednoduchá životní filosofie Matrixu vykonstruovaná hlavním proudem,- trochaj stylizace do intelektuálna, encyklopedična,- z čehož pak nabývají mylného dojmu své vlastní neomylnosti, nepřekonatelné bystrosti, moudrosti a středobodosti vesmíru! Nóóó, a jak sa tohlecto všechno v nich nakumuluje, dostaví sa nutkavá potřeba si odplivnout, pošpinit, urazit, znevážit, pomluvit, mstít sa, udat, nahlásit,- protože "hate club"! Celej club disponuje jedním společným a nezaměnitelným,- totiž specifickým projevem (verbálním či písemným) při glosování čehokoliv, aniž by měli tucha vocode!,- ........ obecně,- Blog na téma červená, modrá, bílá barva,- diskuse plyne v duchu "malíř, barvy, odstíny etc." do chvíle, než sa objeví první "hejťák" a hodí do placu guláš, rizoto a svíčkovou!,- zkrátka cirkusáci, nic víc, nic míň!

3 0
možnosti
OD

Tak, nejprve o "hate klubechů - teta Kateřina má pravdu v jednom, jde o stále stejné običeje. Vidíme je kolem Andrejova Stánku na levnou krásu, vidíme je na antivaxerských kraválech v Praze i jinde, vidíme je na "mírových shromážděních odpůrců "americké agrese proti Rusku". Kravál nade vše, vždy na jiné téma, ale pokaždé hlasitě a sprostě. K nim se pak přidají všichni osamělí frustráti, kteří si dodají v tlupě odvahy. Je zajímavé, že se řeší podivné reakce žen - jedna přivedla autistu, druhá zfackovala fízla, který "jí osahával", třetí s dítětem na koni dořvala Andreje do všeho, co děti nemají slyšet.

A zde začíná obvyklá jedovatá slina. Opravdu jsem si nevšiml, že by se těchto furiantství dopouštěli lidé, o kterých vím, že volí koalici. Ti se většinou spokojí s tím, že hodí hlas do urny a na nějaké mejdany nemají čas a náladu. Pořvávat po ulicích vždy bylo, je a zůstane zábavou chudiny, zejména té duševní. Rozumný člověk vyjednává, mamlas mává práporem a vykřikuje nesmiřitelné "pravdy". Takže, sorry jako, Andrej si vypěstoval svůj druh občana, nechť si hoo tedy užije.

Už prostý, nezávislý pohled na tu lidskou trosku jménem Miloš napovídá, že nenávist je plýtváním energie, u něj jde o trvalý pocit nevolnosti z prosté existence toho živočicha.

Když už jsme u těch "hate klubů", ten největší měl a dosud má Václav Havel. Další velký hate klub se tu pěstuje na adresu menšin už od konce dob, kdy byli trestně stíháni za potlesku socialistické veřejnosti.

Co se týče nenávisti, jsme přece dobře školeni - sto let nenávisti k mocnářství, osmdesát let nenávisti k první republice, sedmdesát let nenávisti ke všemu německému, všemu americkému, třicet let nenávisti k Havlovi, dvacet k EU.

Ale samozřejmě se budeme bavit jenom o Ječném a Zieglerovi. Dobrej Cimrman, jako vždy.

7 2
možnosti
Foto

Pane Dubovský. Mnohé ,,duševní spodině" umońuje zviidfitelnění se pokrok. Třeba i ke ,,zvracení" do virtuál. prostoru, ale i k organizování se v ulicích. Tudíž, s minulostí to nemá až tak co společného. A kom se báli toho, co nazývali tzv. šeptandou, pochopitelně ohrožující. Je. Pokud komukoli stačí pohled na jednu lidsk. trosku, pak i on to má trošku zjednodušené. A ne, že;-)

1 1
možnosti

Nevím, proč jsem si při čtení vašeho článku vzpomněl na článek blogera Větvičky, ve kterém se tetelí štěstím nad "defenestrací" fialového panáka na Prajzke. Jeho "hate klub" se tam nemohl projevit, protože neotevřel diskusi, jinak by to byla smršť zdvižených palců.:-/

https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=790147

3 3
možnosti
Foto

Štˇastný ten, kterému ke štěstí stačí přehleld v bublině blogovědiškuzního světa;-)

7 1
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,42
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik