Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Energie zdražuje, protože z trhu vypadla nabídka ruského plynu a protože jsme zvolili my i Evropa chybnou tsrartegii dodvatele i příliš omezili jaderné zdroje, případně příliš zsahovali do výroby elektřiny (Francie, Itálie - vyčerpaly z odvětví zdroje potřebné na investice pod záminkou zlevňování elektřny obyvatelstvu).

Musíme dozbrojit armádu a paltit válku na Ukrajině a do toho probíhá restrukturalizace, naše dlouhodfob zlaté tele - automobilový průmysl - přestává být zlatým teletem.

Nastavili jsme si drahý sociální systém, na který náš stát nemá zdroje.

To všechno jsou výdaje, které musíme zaplatit. My, ne stát. ten žádné vlastní peníze nemá. A bude nás to všechny bolet. To si musíme přiznat zkousnout. V realitě to ještě potrvá, ještě můžeme natisknout stamiliardy na dluh a zatížit naše vnky a pravnuky, ale žádná politická konstelace to nedokáže změnit. Na Pražské hradě není ukrytý zlatý poklad, který nás zachrání.

0 0
možnosti
JP

Už pokolikáté jsem, Kateřino, zaznamenal shodu ve volbě témat, viz i naše poslední dva příspěvky. Kolikrát já už něco chtěl napsat a těsně předtím si přečetl váš nejnovější blog a počítač zase vypnul.

K úvaze o “vládě národní záchrany” jen tolik, že jsem k ní velice skeptický. Vyskočit z kůže programu “anticokoli” (nejen antibabišismus), neustálého vymezování, bojů na smrt, stavění barikád a zaminovávání nepřátelských území a shromažďování “kompra” v trezorech nebudou současné osádky parlamentu schopny. Sama víte, že by to muselo být bez Babiše, Fialy, Rakušana, ale samozřejmě i bez Okamury, Bartoše, Pekarové a dalších. Čili skoro všech. Zrovna jako si europoslanci nikdy neodhlasují zrušení nesmyslného a nákladného dvojsídla Unie, snížení platů třeba na třetinu a Green Dealu, postavenému na demagogických mantrách, fanatismu a fantasmagorické energetické politice. A teď řeknu něco rouhačského: a to ani za cenu totálního ekonomického krachu a společenského rozvratu, bídy a chaosu. Museli by totiž říct: MY jsme to zavinili a okamžitě odejít. To se nestane, musí být vyhnáni, v lepším případě vnitrostranickými puči, v horším rozlíceným pouličním davem. Konečně i hnutí ANO vystoupalo na politickou oběžnou dráhu jen kvůli děsivým chybám, korupci a lapsům ODS a ČSSD. První a poslední jakýs takýs velmi nesmělý pokus o jednotný postup vlády a opozice jsem zaznamenal na jaře 2020 u pandemie, ale to byla hrozba covidu velkou a děsivou neznámou celosvětově a zdálo se, že půjde o holé životy. Rozpadla se v prach po 14 dnech a to navždy. Řešením není ani úřednická vláda (pod taktovkou Zemana už vůbec ne), pro nutné kroky by byl naopak třeba velice silný mandát. Takže shrnuto: čekají nás opravdu těžké časy. V Česku i Unii, natož na Ukrajině.

3 0
možnosti
KL

Děkuji Vám Josefe za reakci. Ač nerada, musím s Vaším názorem souhlasit.

Včera se mi dostalo hned několik podobných reakcí "neveřejnou" cestou. Na jednu stranu mne potěšilo, že se svým názorem "zakopat válečnou sekeru" nejsem osamocena, na druhou stranu mne štve, že jde o "hlasy v poušti". Podle mne nemá "příměří" šanci i kvůli tomu, že velká část veřejnosti všem těmto "anticosi" nadšeně tleská. A politici tak vlastně vycházejí vstříc jejich přání...

Racionalita je zkrátka v pytli a stejně jako v Šíleně smutné princezně mají v rukou moc "generálové" a nikde není žádný "princ s princeznou" (Neckář s Vondráčkovou), kteří by je praštili pánvičkou...

1 0
možnosti
TT

"Rozhodující politické síly" = banda darebáků.

0 0
možnosti
Foto

Žádný slušný člověk nemůže jít do spolku s Babišem. A žádný slušný člověk by to neměl požadovat, nebo navrhovat

3 1
možnosti
Foto

Výborný nápad! Opoziční smlouva číslo dvě!

Ona taková spolupráce různých stran v komunální politice je ovšem úplně něco jiného. Tam to může fungovat. Např. v našem zastupitelstvu jsou dva členové ANO a jsou to docela normální pánové. Ovšem - Babiš je daleko.

Když se ANO zbaví Babiše a několika dalších znamenitých kousků, není důvod, aby se nemohla na vládě podílet.

:-)

3 0
možnosti
ZH

Bez svého vůdce se tento účelový spolek rozpadne. Stejně je pak bude málokdo volit, protože lidi volí v první řadě Babiše jakožto figuru.

4 0
možnosti
MR

Problém spíše vidím na straně nízké informovanosti v jakých zákonných, smluvních, ústavních, právních, mezinárodně prvních a dalších se pohybuje vláda. Pořád zde panuje jednoduchý pohled, kde vláda může vše. Otázka je jaký je vlastně její manévrovací prostor. Ostatně už se to ukázalo v éře covidu, kdy zde vznikla třetí komora a to soudy, jež rušili jedno vládnutí za druhým, jen proto že podle nich nezasahovalo to či ono. Což je i v rozporu s tím co bylo po roce 89, malá role státu. Krásně je to vidět i po volbách, kdy volební sliby nejdříve se rozpadnou na sňatku z rozumu, koalici a pak na možnostech daných vládním ekosystémem, jež se zde vytvářel od roku 89. Zjistí že nemohou nic. Co je ještě fatálnější tak zde chybí podpora určité politice a cestě společnosti státu, a vlastně je i vysvědčením našeho postupu, někde po roce 2010, kde se začal budovat rovnostářský stát a zašlapávat soukromé vlastnictví. Tedy nejsou zde základny pro pravicové ale i střed, tak jako za věku mocnářství, či první republiky. Vláda je dnes vydána napospas sociálním a bulvárním mediím, jež denně něčím pořád vyhrožují a zvou si ministry a premiéra na kobereček s tím že ten má tento a ten zas tento problém, a je potřeba financovat to či ono. Ministr - vláda se nemůže moc ohradit, neboť zde jde o byznys politické poptávky a nabídky a to samí platí u bulvárních sociálních medií ... Chybí zde duševní a duchovní elita společnosti, jež by snižovala tlak a masírování jednoduché části společnosti, je zde ještě jedna pojistka ale ta je ..., a to role prezidenta. Lze říci že se u nás i v Evropě politický systém zhroutil a přišla verze politiky, č.6, a to nástup aktivistů doby, tedy jež budou třískat volební kapitál na to co aktuální vláda nezvládá a ani nemůže. Zcela mimo pak půjde budoucnost státu a bude se stát jen a jen zadlužovat. Zkrátka je zde velká negramotnost v jak složitém ekosystému a manévrovacím prostoru se pohybuje vláda, jaké má možnosti, kdy pak je zde ještě tlak odborů, a různých loby.

3 0
možnosti
MR

Tato negramotnost, je pak i čitelná u novinářů a televizních moderátorů, různých odborníků a politické opozice a může vést k dalším zásahům NSS, vlně žalob, mezinárodním arbitrážím a jde na ruku různým společenským i mezinárodním predátorům ...

1 0
možnosti
PC

OBĚ vlády se už stačily totálně znemožnit (koalici SPOLU se to dokonce podařilo velmi krátce po jejím jmenování, přičemž má její znemožnění měsíc od měsíce vzestupnou tendenci, ať už se jedná o řešení naléhavých problémů, na něž měla prý zaručený recept, nebo o skandály ve hnutí STAN)

Nedokážu, resp. dokážu si až moc dobře představit "vládu" těchto dvou uskupení....

1 0
možnosti
Foto

A koho by jste tam chtěl? Volného, Tomia či tu zrzku z Trikolory?;-D Nikdo jiný už zde nezbývá....

1 1
možnosti
JP

Starý známý recept: farmáři aby zasedli k jednomu stolu s čuňaty, aby nebylo poznat, kdo je čuně.

4 0
možnosti
JV

Relevantní by byla vláda ODS s ANO. To by nejvíce vyjadřovalo vůli voličů.

Rychetského ústavní puč však rozhodl jinak. Následky cítíme nečekaně brzy.

5 9
možnosti
ZH

S mou voličskou vůlí by takové spojenectví bylo v přímém rozporu. Já jsem volil proti ANO - aby se nedostalo do vlády. A předpokládám, že podobně volilo velké množství dalších lidí.

9 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,11
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik