Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P29e25t73r 84S49k25á76c38e89l

14. 10. 2022 22:15

Existuje vůbec něco, co dokáže takto zasažený organismus ještě zachránit?

------------------------------------

Z historie víme, že zasažený organismus je nejlepší odstranit, podobně probíhá amputace. Naši předkové do roku 1938 za 20 let zbudovali silný a bohatý stát i bez nefunkčního spolku, jakým prokazatelně EU je. Záchranu lze najít na konci vlastní paže a co se týká státu, vybrat si spolehlivého spojence. Jenže pozor, máme s našimi "spojenci" špatné zkušenosti.

0 0
možnosti

Do roku 1938 jsme těžili zejména z toho, že pro CK monarchii byly Čechy a Morava, její průmyslovou základnou. Byl zde silný trh celého mocnářství, jehož hospodářské vazby pokračovaly i po osamostatnění Československa.

:-/

0 0
možnosti

Vy byste měla být stínovou ministryni za trikolóru. Tolik víte, tolik znáte....

1 2
možnosti

I77v36a47n 65L79a73c86k64o

14. 10. 2022 9:13

Nebo za SPD...

1 2
možnosti

Žádná katastrofa by se nekonala, protože lidi by nikam neodešli. A ti lidé potřebují stále něco jíst, někde bydlet, něco si oblékat atd., takže jen pro obsluhu obyčejných lidských potřeb by vznikla spousta dalších pracovních míst, které opět budou generovat peníze. Ty totiž nevznikají jen tím, že se něco fyzicky vyrobí. Ono i za ostříhání vlasů se platí a tvoří se hodnota.

7 9
možnosti

Stříhání vlasů dost těžko prodáte na export, na kterém je republika bytostně závislá.

20 1
možnosti
Foto

Tento proces už zahájil Václav Klaus st. A to názorem, že nejdůležitější je zisk. Zisk bez ohledu na to, co bude zítra. Laskavý čtenář si najde tolik příkladů sám, že jej z toho bude brnět hlava.

3 8
možnosti
Foto

Tak na sk je tento proces už dlhodobo.A vedie k čomu vedie...

1 1
možnosti
Foto

Takže firmy, které trápí energie ale taky nedostatek kvalifikované pracovní síly dle vás přesunou ( ve větším množství) výrobu nekam kde jsou sice levnější energie ale ne kvalifikované pracovní síly, respektive jich nwnibdistvuz teď ( jihozápad Evropy a další regiony)

Nějak si sama odporujete.😀

2 9
možnosti

Víte kolik v zahraničních firmách u nás pracuje zahraničních pracovníků? Dokonce z exotických končin. Jak je to tedy s tou proklamovanou kvalifikací ? A když je mohou agentury dovézt k nám ? Myslíte, že je na sever Německa nedostanou? Na severu je energie dostatek.

6 1
možnosti

Opět dovedná mozaika interpretačních faulů a falešných významů.

1.Jsme na konci hospodářského cyklu. Po letech konjuktury, které jsme prožrali na dluh s Andrejem dochází ke kontrakci spotřeby, slabé kusy v oborových stájích padají k zemi. Místní podnikatelé, kteří si zvykli na to, že za ně v krizi podniká Babišova veřejná, bezedná šrajtofle, se nyní pokoušejí vydírat i tuto vládu, protože se to stalo zvykem. energetická krize a posléze válka to jen urychlují, v tom má teta Kateřina pravdu.

Pravdu ovšem nemá s úlohou EU a Německa.

2. Německo po roce 1989 skrze H. Kohla uzavřelo dohodu s Ruskem, která navazovala na úspěšné vyplacení se Německa z okupace DDR ohromným balíkem peněz a dlouhodobým kontraktem na odběr surovin, který Rusům pomohl přežít krach RVHP a Němcům zajistil velmi levné suroviny pro průmysl a energetiku. Německo se tím stalo jedním ze tří vedoucích zemí ES a spolu s Beneluxem a Francií dotlačilo Evropu ke změně v EU. Celou dobu hrálo ruskou kartu v rukávu a hledělo, aby se Rusku nikdo ani slovem nepřiblížil. Co následovalo, byla krize za Schroedera a pak počátek boomu, který indukovalo přijetí střední Evropy. Přišlo patnáct let sebeuspokojení, Německo vycouvalo ze špičky, v IT jsou nula, v TOP 50 firmách světa najdete DVĚ německé!!!, Německo kriticky zaostává v digitalizaci a po konci levného paliva se začne hroutit hospodářský a sociální systém, protože "záchranná brzda" stárnutí populace a propadu poměru výdělečně činní / chovanci státu ve formě importu milionů migrantů evidentně neklapla. O co natvrdlejší odpor k inovaci energetiky a průmyslu dovedl Německo do krize, o to větší demagogie a extrémismus vládne nyní, když konečně zase jednou za půl století vede stát levice. Zákonitě po ní přijde ekonomický průšvih, jako vždy před tím. EU s ničím z toho, co jsem napsal, nemá co do činění, to je německá "národní" politika vnucená Bruselu jako das Muss. Koneckonců, Nord Stream byl jasným důkazem.

7 1
možnosti

J12a39n 64R19á33ž

13. 10. 2022 16:52

Souhlasím!

Ovšem důležité je si uvědomit, že ti, co dnes vládnou (nejenom) v Německu, nemají s marxistickou levicí , která ovládala RVHP společného skoro nic. Dnešní pseudolevicí jsou Woke, čili "pokrokáři", kterým už nejde o společenské vlastnictví výrobních prostředků a spravedlivou dělbu vytvořené nadhodnoty v pojetí Karla Marxe, ale o utopistickou představu rovnosti všech se všemi a ve všem. Green Deal a podpora teorií hlásaných blouznivci z řad všelijakých menšinových proudů, které vedou k destrukci základů na kterých po staletí budovala evropská civilizace svoji prosperitu , jsou jen prostředkem k dosažení těchto utopických cílů.

Domnívám se, že návrat do stavu, který umožnil evropské civilizací její globálně dominantní postavení a tím dlouhodobě zajistil i vysokou životní úroveň jejich příslušníků, už možný není.

2 0
možnosti

J40a62n 21R33á44ž

13. 10. 2022 14:13

Jako obvykle - KARMA!

Jsme životně závislí na tom, co se děje v Německu a zprávy odtamtud nejsou moc potěšující. ( informace, které uvádím jsem získal brouzdáním na netu z různých zpravodajských webů a neručím za jejich správnost)

Peter Adrian, prezident Svazu německých průmyslových a obchodních komor (DIHK) řekl: "Otázky, před kterými stojíme jsou existenční povahy. Jak dlouho můžeme ještě odolávat vysokým cenám energií? Vyplatí se ještě vůbec výroba v Německu? Nebo je čas odstěhovat se někam, kde ceny energií nejsou tak vysoké?

V Severním Porýní-Vestfálsku 34 % podniků chemického průmyslu v září uvedlo, že snížilo výrobu. 13 procent již přesunulo výrobu do zahraničí. 56 % společností omezilo plánované investice na příští rok.

Skupina Kirchhoff je jedním z nejvýznamnějších dodavatelů automobilových dílů v zemi. "Nezbývá nám než zjišťovat, kdo a jak ještě dlouho si ještě může dovolit vyrábět auta v Německu,“ říká Arndt Kirchhoff, předseda poradního sboru rodinného podniku.

Skupina Glencore zastaví výrobu ve své zinkové huti v Nordenhamu od 1. listopadu 2022. a propustí většinu svých zaměstnanců

Chemický průmysl v Sasku-Anhaltsku je kvůli vysokým cenám plynu na pokraji kolapsu.

Tradiční výrobce německého toaletního papíru – společnost Hakle – , musela vyhlásit bankrot. Při současných cenách si další provoz nemůže dovolit

To nejhorší teprve přijde,“ prohlásil generální ředitel německého gigantu Uniper Klaus-Dieter Maubach s odkazem na ceny energií. Tuto firmu už musela německá vláda sanovat osmi miliardami eur a fakticky ji odkoupit od finského vlastníka Fortum.

Podle agentury Bloomberg 85 % velkých investorů dnes považuje Německo za mezinárodně nekonkurenceschopnou lokalitu, pokud jde o ceny energie a bezpečnost dodávek energie. To má dopad i na investiční záměry: Pouze 3 % společností chtějí zvýšit své investice v Německu. Naproti tomu 22 % chce přesunout investice z Německa do zahraničí.

12 2
možnosti

Proto německá vláda nalije do firem 200 miliard €. A možná ještě víc.

0 0
možnosti

a ona je ta industrializace takovy zazrak?

0 5
možnosti
Foto

Zázrak to není. Je to výsledek tvrdé práce.

A je to také předpoklad blahobytu a schopnosti prosazovat své vize. Deindustrializace znamená pád takto postižené oblasti do bezvýznamnosti a chudoby.

29 1
možnosti

Premyslim, proc si ty firmy nepostavi elektrarnu, jako to treba kdysi delal Bata...

1 1
možnosti

Mýlíte se, spousty firem hlavně těch větších své elektrárny má. Ty menší je nepotřebují. Zaprvé by to bylo složité, zadruhé nejsou třeba v místech, kde je energie dost.

7 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,46
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik