Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Škoda, že ten socialismus je jen pro bohatce.

0 0
možnosti

Na socialismu dokázala vydělat i spousta chuďasů.

Záleží jen jak který člověk, či firma, dokáže šikovně podojit daný systém.

;-)

0 0
možnosti
Foto

Shrnuto - fungujeme z podstaty. Je to tak. Karma, samozřejmě. R^

1 0
možnosti

Jako vždy přesné, jasné = KARMA.R^R^R^

Jeden váš blog vydá za 10 blogů každodenních pisálků - jmenovat raději nebudu.

5 1
možnosti
Foto

Od jednoho z největších obdivovatelů socialismu to opravdu dřepí ;-D;-D;-D

2 6
možnosti

Pani Kateřino Lhotská. Vzdy se ridim pohledem na stat. Je-li stat zucastnen na chodu hospodarstvi primimi zasahy, je to socialismus. Stat ma davat jen rad a regulace v mezich podminek, dohodnutych na urovni vnejsich a take na urovni vnitrnich.

Kdyz jsem emigroval na zapadni stranu Atlantiku, jedna vec me prekvapila. Zakladni potreby k zivotu obcanu, nebyly vlastneny jedinci, ale obcany oblasti. Jednalo se o elektrickou energii, pitnou vodu, odpad a nekde i nemocnice a zdravotni centra. Cely ten system byl provaden bez moznosti byt na burze a s moznosti investice z venci. System mel normalni provozni organizaci a nekde i vyzkumne oddeleni. Vse pracovalo financne podle predem stanovenych podminek. Zvyseni cen komodit, investicni finance nad urcitou hodnotu, byly predkladany trojici zvolenych expertu a ti rozzhodly na moznosti zvyseni cen a na mensi investice a u vetsich predkladaly vse pred obcany ve volbach.

Byli zde i uchylky, ale pro znazorneni to staci.

Tim se dostavam k mecenasi Zlina, k panu Batovi. Jeho mysleni bylo presne jak jsem popsal o oblastecn na zapadni strane Atlantiku. Vsechny ty servisni polozky byly postaveny stejne. Vlastni elektrarna, vodarna, nemocnice a vse ostatni bylo postaveno na principu oblastniho s nutnym financnim zakladem z firmy. Propocitane naklady udavaly cenu toho ktereho servisu. Nenechal si diktovat statem co ma delat a jak. Mel mnoho sarvatek s ustredim statu. Jiz sila elektricke energie byla stanovena na 220V a 380V oproti prazske 120V a 220V

Vyuziti tepla s elektrarny dodavalo teplo do skol. Pouzival zplyneni uhli a rozvadel domacnostem (nebezpecne, smrtelne). Nakup materialu provaden ve velkem a jen pro oblast jim spravovane. Jako starosta Zlina mel velkou moznost , ale take velkou odpovednost. Po jeho smrti nastupci pokracovali az do roku 1949.

1 0
možnosti

Proc to pisi?? Chci poukazat na moznosti obcanu mit stat bez zasahu politiku. Mit organizaci s kontrolou obcanu. Centralni rizeni NIKDY nepracovalo dobre. V servisu uz vubec ne. To poznal Bata a my to pozorujeme 30 let.

Opakuji znovu, ze stat ma jen stanovit rad a podminky pro hospodarstvi. Samozrejme s prisnou kontrolou provadeni. Jen v době krize (dnesni dilena s elektřinou a plynem) je nutno privatnim podnikum pomoci v sile státu.

Dekuji za pochopeni.

2 0
možnosti

Trh musí být regulován ale nesmí se to přehnat. Trh nebere v úvahu nebo nedostatečně rizika - bezpečnostní, politická, zdravotní, klimatický průšvih. I popostčit dočasně pomocí dotace určitou technologii - nepovažuji za chybné.

0 5
možnosti
Foto

J56i27ř30í 52K28i75n98d21l

10. 11. 2022 19:10

Trh musí mít pouze zákoný rámec. Jakýkoliv zásah do fungování trhu se vymstí. Komunisté popřeli trh a dojeli na to.

5 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 2
možnosti

To se podívejme, vyvinula jste snahu popsat současný stav společnosti podle zdánlivě svého vidění, je ale zřejmé, že hlavně ty zásadní myšlenky jsou převzaté. Ekologie, povolenky, dotace kartely. Myslel jsem si původně, že jdete více s proudem a označování všeho za "socialistické", případně "komunistické", jste podle hlavního doktríny už upozadila. Sledujte například kampaň pana Babiše a příště více trendy prosím.

Celé to povídání o ekonomicko sociální situaci má na počátku chybu, no a zbytek už se sype jak mokrý písek a lze z toho uplácat v podstatě cokoliv, žádná teorie nepadne pod stůl. Skutečný kapitalismus a skutečný trh totiž nejede systémem "po mě potopa", hledí na prosperitu na generace dopředu, předávání štafety je pro kapitalistu důležité, na rozdíl od socialistických bafuňářů. Vaše pojetí vydrancování všeho až na dřeň teď a tady, protože brzo bude soudný den, tak ať si naposled užijeme, to je právě socialistický realizmus jak podle učebnice. Další generace vás nezajímají a pomocí strachu, kradete dnešním dětem budoucnost. Záměr je vyděsit lidi natolik, aby si mysleli že sami to nezvládnou. Pak začínají volat po silném vůdci který je má zachránit. Krize je proto výborná příležitost.

Nikdy není tak zle, abychom zanevřeli na budoucnost, abychom další generaci dali naději, vizi, ukázku možné jejich šťastné budoucnosti. Proto je dnes nutné, aby budoucnost zafinancovali zejména ti, co se na drancování podílejí nejvíc a naopak.

9 1
možnosti

M94i75l66a54n 93N22e25t61r68h

10. 11. 2022 13:16

Jen hlupka může psát, že v energetice může existovat volný trh neboli anarchie. Kolik drátů Vám vede do bytu, milostivá, abyste si mohla dovolit každý den měnit dodávky elektřiny jako ty rohlíky ?

7 6
možnosti

Tak to řekněte ideologům 90 sátek ;-D

0 2
možnosti

Prestanme systemu, ktery nezohlednuje negativni externality rikat ekonomika a nazveme ho tak, jak se patri - plundrovani

7 0
možnosti

Za ne zajimavy clanek. Jsem rad ze nekdo smysli podobne :) uz jsem se bal ze jsem jediny v cr :)) dik...

4 1
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,43
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik