Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J61o13s91e63f 26B24á54r36t38a

24. 4. 2023 13:41

Tak nevím, byla dezinformace o zbraních Saddáma Husajna užitečná nebo ne?

0 0
možnosti
ZZ

Svého času to pro země NATO nebyla dezinformace, ale v našich médiích to byla důležitá informace, kterou Saddám soustavně popíral a tvrdil o ní, že se jedná o dezinformaci.

To je krásný případ, jak z důležité informace se stává zubem času dezinformace a naopak.

[#1f641]

0 0
možnosti
Foto

Důležité je, že máme úřad, který jasně rozpozná, co je dezinformace, jako třeba na blogu, zde se dezinformačí příspěvky mažou, někteří na to mají přímo akademii.:-)

2 0
možnosti
JZ

Tak vlivem dezinformací (přesněji řečeno k0k0tin) je ta slabomyslnější polovina USA pevně přesvědčena, že jejich volby jsou všechny podvod. To, že kvůli šíření těch žvástů bude teď jeden z jejich usilovných šiřitelů platit 800 milionů dolarů pokuty, už to nijak nezmění.

Možná, že se to přeceňuje. Možná, že lidi, kteří jsou ochotní skočit na špek každému nesmyslu, co jim předhodí nějaký podvodnický televizní kašpar, si nějaké volby prostě nezaslouží. Ale že by to byla maličkost, o tom se mluvit nedá

1 0
možnosti
JL

Pokud nezaujatý pozorovatel sleduje intenzitu „boje proti dezinformacím“ vedeném bruselskou i domácí vrchnosti, musí nutně nabýt dojmu, že je celá naše společnost ovládána rafinovanými lháři šířícími nebezpečné smyšlenky.

Zdroj: https://lhotska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=800196

Otázka tedy zní: kdo je oním nezaujatým pozorovatelem? Autorka to rozhodně není. Což je snadno dokazatelné. Každá desinformace slouží především těm, kteří jsou proti něčemu zaujatí.

1 0
možnosti
RJ

Geniální myšlenka. Máte pochopitelně pravdu, každá desinformace slouží k něčímu prospěchu. Důležité je rozlišit komu slouží. A souhlasím s autorkou, že těch které "vyvolal" Putin, tedy těch skutečně nepřátelských, je v celkovém množství celkem marginální počet.

0 0
možnosti
Foto

Někdo níže napsal, že proti desinformacím se dá bojovat pomocí diskuse.

Dobrý nápad, uvedu příklad:

Pan Řezník (RIP) kdysi napsal, že ve smolinci není skoro žádný uran. Několik diskutujících mu uvedlo chemické složení, molekulovou váhu a pod. Takže - desinformace diskusí odstraněna.

Ovšem pan Řezník to začas napsal znova. Stejná reakce - desinformace byla diskusí odstraněna.

Ovšem pan Řezník to začas napsal opět. Protože desinformátor je o svém tvrzení buď skálopevně přesvědčen, nebo zaplacen.

Podobně tvrdil, že DHP v NDR je vyšší než v SRN. Odkazem na nějaký oblíbený zdroj (Ročenka CIA). Jen jaksi zapomněl, že byl jistý rozdíl mezi východní a západní markou. V diskusi vyvráceno, ale stejně to uvedl ještě několikrát.

Vyjmenovat tu všechny příklady autorů či diskutérů, kteří na svém "omylu" tvrdohlavě trvají, by bylo na dlouhý článek. A hlásají jej třeba v téže diskusi několikrát za sebou. A můžete se stokrát snažit uvést ověřitelný odkaz, který uvádí věc na pravou míru. A to se týká třeba i vyloženě technických věcí, takový Ohmův zákon byl již "znalci" několikrát postaven na hlavu. Jeden takový "expert" se dokonce obrátil na právníka s tím, že při přechodu na napětí 230V platíme zbytečně za elektřinu víc. Právník mě požádal o vyjádření - zde to snad P.T. čtenářstvu nemusím vysvětlovat.

3 0
možnosti
RJ

Jenže to nejsou nepřátelské desinformace proti kterým je třeba bojovat. Autor těchto tvrzení je prostě jen hlupec.

Proti desinformacím se dá bojovat jen jedním způsobem, pravdivým informováním. Rozhodně to nejde cenzurou, nebo vydáváním opačných desinformací.

2 0
možnosti
JD

Vzpomínám na Covidobou dobu!

Paní doktorka Peková prohlásila, že Covid je umělého původu.

Myslel jsem si o ní, že se zbláznila!!!

Tímto se jí teď omlouvám.

Tolik k těm děsinformacím!

Jasná KARMA!R^R^R^

2 7
možnosti
JK

Zrovna o této paní si to můžete myslet klidně dál.

A že je covid umělého původu není stále ničím jiným, než něčím názorem, nikoliv faktem. Jako spousta lidí pořád nechápete, nebo nechcete chápat, že nepodložené tvrzení něčeho není automaticky dezinformace.

1 3
možnosti
Foto

J64o28s69e18f 90B47á33r62t23a

21. 4. 2023 16:04

Je dobré si pořád opakovat:

Cenzurou se nikdy nehájí pravda proti lži, nýbrž vždy lež proti pravdě.

5 3
možnosti
MB

M46i95l52a48n 36B34í74l79e45k

21. 4. 2023 18:51

Zas tak jednoduché to není. Ve 30. letech byla naše republika ohrožena zprava i zleva - a těžko tvrdit, že nějakým zákazem antisemitské hitlerovské propagandy hájila tehdejší cenzura "lež proti pravdě". Karel Čapek, ač sám vnitřním přesvědčením proti cenzuře, uznával, že "špatný svět musí mít nepěkné zákony". A samozřejmě že ti, kteří pak zanedlouho pomáhali zavést tvrdé diktatury, horovali pro absolutní svobodu slova...

0 0
možnosti
PB

..... tak voproti tem Maďarům mají naši demokraticky zvolení zástupci lidu silně navrch,- voni lžou nejenom ráno a večer, ale taky v pravý poledneVEU!

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS