Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Byrokraté v Bruselu nemají nic odfláknutého, v tom se autorka mýlí. Z knihy "Prolomení hradeb" vím, že i oni tam jsou velmi vzdělaní a moc dobře vědí, co, kdy a jak. Např. kdy vydat kterou Směrnici. Příklad - u nás se od roku 1979 trvale zavádí nesmyslný tzv. "letní čas". I po roce 2003 nám naše vlády, potažmo Brusel nařizují co dvakrát ročně musí 500 milionů občanů EU ráno ve dvě hodiny provést. Mno a když se rozpoutala diskuze o zrušení LČ, tak problém přehodili na šéfy států EU. Ti se nikdy neshodnou, dokonce ani ne na LČ, který lze zrušit ze dne na den škrtnutím pera. A všichni by byli spokojeni.

0 0
možnosti
ZZ

Od tkzv. Lisabonské smlouvy, to jde s celým Bruselem, s kopce.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý postřeh - jenže jak se zdá, naše vláda vůbec netrpí pochybnostma a určitě se ochotně podřídí přání EUtak jako dosud.

4 0
možnosti
JK

Super. Čím hůř, tím lépe. Už snad všichni chápou, že EU je v poslední fázi rozkladu a konec je neodvratný.

13 2
možnosti
PS

Souhlas. My co jsme určitý čas prožili "nadvládu" RVHP, můžeme porovnávat. Proti EU to byla selanka. Pouze se shodovali v jednom - živili tisíce úředníků/byrokratů, kteří si svoje pracovní místa vždy obhájili. Dobře věděli kdym co y jak mají udělat. A státy se nedokázali mezi sebou domluvit, ty v RVHP například se dohadovaly, které samospřáhelné zařízení se u vagonů bude uplatňovat. Šlo již tehdy o velké peníze, protože na různá řešení byly uplatněny vynálezy a šlo nám např. o to, aby se využili patenty našich vynálezců. Takže jediné řešení k prosperitě je Czexit, který lze provést podle myšlenky pana Hlásenského (viz jeho videa na Youtube).

1 1
možnosti
MK

Nic jiného se od Bruselu nedá čekat. Oni by chtěli vládnout celé Evropě a zatím se to nedaří, tak začíná nastupovat buzerace. Němcům a Francouzům tp vyhovuje a ostatní ať drží.......

9 2
možnosti
PS

P39e17t78r 22S69k26á47c28e94l

10. 5. 2023 22:26

Mýlíte se, elegantně se jim podařilo pomalu ale jistě likvidovat naše zemědělství, průmysl jsme podřezali částečně sami. Např. co vedlo po roce 1992 ke krachu našich světově proslulých značek ČKD, Tatra, Poldi, Adast, Metra, Zetor? U posledně jmenované firmy sdělím sladké tajemství - pod vedením Ing. Chalikova ještě v roce 1990 Zetor vyvážel traktory do 80. zemí světa a svět jim/nám platil hned a ve tvrdých měnách! Takže žádné...naše firmy nestíhali světový trend modernizace a podobné kecy. Třeba jen morálně by se měli odsoudit ti, kteří tento stav zavinili.

0 0
možnosti
LH

Nic nového a bude kreativní pokračování .

Evropský člověk byl napaden se zvláštní intenzitou, a ačkoli jeho natalita je nízká, obyvatelům byla zapovězena ochrana in situ (v místě výskytu) a naordinována nejen vstřícnost k výměně genofondu, ale důrazně doporučena, neboť Evropa je prý na pokraji vyhynutí. Lze snadno dovodit, proč je bílý Evropan předmětem záště. Domnívám se, že je to obava před vzedmutím odporu proti NWO, Agendě 2030 i Pařížské dohodě, "vinou" všeobecné vzdělanosti a neblahých zkušeností s totalitou. Proto je veden razantní útok proti vlastenectví a vzdělání, snaha o převrácení tradičních hodnot, likvidace rodiny, "ochrana" menšin, LGBTQ+, polyamorie a zejména příprava na zrušení hotovosti i osobního vlastnictví, s přechodem na vlastnictví sdílené, ovšem jen mezi bezmocnými, konejšenými nepodmíněným příjmem, jako prostředkem utlumení sociálního neklidu, způsobeném deindustrializaci. Poškození plynových potrubí NS 1 a 2 bezohledně a programově uvrhlo Evropany do dlouhodobé energetické nouze.

14 3
možnosti
TV

Jak mohlo uvrhnout Evropu do krize poškození potrubí, kterým nic neproudilo?

0 1
možnosti
PB

..... ušili voni za poslední dvě dekády vůůůbec něco smysluplnýho?,-mě teda napadá jen jeden pořádnej zářez a to sa jim fakt povedlo! -.... 27.5. slavíme Den evropskýho optimismu!

9 2
možnosti
RP

Schválit během pár měsíců novou bezemisni jaderku by se hodilo

4 0
možnosti
VT

...jenže...schválit není postavit....

6 0
možnosti
JP

Příznačné je, Kateřino, že ty směrnice a nařízení EU, které nemají přiložené dopadové studie, to je vlastně jakýsi lakmusový papírek, signalizující neomylně blízký velký průšvih. Dopady neukázal ani celý Green Deal, kromě jedné jediné studie, která potvrdila, že čtvrtina obyvatel EU se po zavedení propadne do bídy (což Zelený úděl rozhodně nezastavilo) a bude třeba vytvořit pro ně žebračenkový fond. Když byl v EU publikován seznam projektů, které budou jako

“správně zelené” podporovány, velké jaderné celky tam samozřejmě nebyly. Pro Česko, které na jadernou energetiku tvrdošíjně (a samozřejmě zaostale) sází, protože tu nejsou zrovna ideální podmínky pro vítr a slunce, to je ovšem katastrofa.

Vůbec celý ten (stále se zrychlující) spěch v EU při zavádění Fit for 55 a všeho dalšího zeleného blaha napovídá, že jsou zelení mužíčci značně nervózní a snaží se dotáhnout své plány do stadia nevratnosti. Jestlipak kapela na Titanicu před potopením také hrála už jen kvapíky?

21 2
možnosti
KL

Myslím, že jste uhodil hřebíček na hlavičku, Josefe. Navíc se podle mne začíná projevovat to, že ti, co zainvestovali do zelených politiků a aktivistů, chtějí své investice také zhodnotit. A ono se to jednak strašně vleče, jednak se ukazuje, že to není všechno tak růžové (vlastně zelené), jak si původně představovali a jednak hrozí, že stále hlasitější brblání těch, kteří to mají celé zaplatit (tedy nás), přehluší halasné "zelené nadšení". A investoři by tak mohli ve finále splakat nad výdělkem. Takže nervozita stoupá a s tím zároveň tlak na co nejrychlejší prosazení toho, co jste trefně nazval "nevratností"...

Pěkný prodloužený víkend přeji ...

17 2
možnosti

Brusel jsem my, stejne jako Praha jsme my (a to rikam jako moravak)

5 2
možnosti
Foto

Pouze s tím rozdílem, že na ty Pražáky (co jsme jimi jinak my všichni, se skládá - například na rozšiřování počtu linek jejich metra) - celá republika.

5 6
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,42
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik