Diskuse

Quo vadis, ODS?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P47e61t52r 16S90k60á28c41e74l

24. 5. 2023 21:05

Smutný pohled na kdysi hegemona naší konzervativní politické scény...

------------------

On to byl již kdysi (od roku 1990 trvale) smutný pohled, takže nic nového pod Sluncem. Jejich funkcionáři se chovali stejně, jako rudá šlechta před rokem 1989. I když ke šlechticům v pravém slova smyslu měli na hony daleko. Např. připomenu, jak po jedné konferenci na parkovišti u BVV v Brně obcházeli s kamerou a ptali se majitelů, jak získali exkluzivní registrační značky aut (XY - 8888, YX . 1111, apod.) Odpovídali přezíravě - takové může mít každý!

0 0
možnosti

Pocit že současné ODS mám podobný, ale už nesdíl optimismus, že by zopakování přístupu z 90. let většina voličů ocenila.

U posledních voleb dostala koalice Spolu řadu hlasů ne kvůli (teoreticky pravicovému) programu, ale čistě jako ne-Babiš volba.

Tyhle voliče ztrácí a čím důraznější by reformy byly, tím víc by o ně přišla. A kmenových pravicových voličů prostě není dost - takže po příštích volbách by to znamenalo triumfalni návrat Babiše a spol., nebo minimálně situaci, kdy bez ANO nebo SPD nepůjde složit žádná většina.

A takový stav jistě Fiala chce že všeho úplně nejméně.

0 0
možnosti

Zajímavé, teta Kateřina chválí generaci zlodějů - zakladatelů, čím méně ODS krade a loupí, tím více tetě Kateřině vadí.

Kdybych chtěl být autentickým konservativcem u nás, musel bych plédovat pro Korunu, Říši a konstituční monarchii, nic jiného, konservativně pravicového tu od té doby nebylo, protože naše republika byla vždy jen socanský čurbes nebo pseudopravicová úřednická fraška.

Každý, kdo o sobě tvrdí, že je konservativec, je prakticky pouze fanoušek normalizace a kdo používá termín "liberálně konservativní", je schizofrenik.

Nebojte, ODS půjde časem k čertu, zbyde prostor pro Váš národní fašismus.

1 6
možnosti

Jako obvykle přesné a jasné.

6 1
možnosti

Má-li tato strana lež (klamavou reklamu) už ve svém názvu, nemůže nikdy nikam dokráčet, neboť jak známo: lež má krátké nohy. Dokonce by nepomohl ani název PDS (podnikatelská demokratická strana) - i tady by šlo o lež, což se ukázalo např. v situaci, kdy většina normálních podnikatelů, chtěla udržet EET. Tato strana hájí hlavně zájmy kmotrů, šmejdů a korupčníků a podle toho by měla svůj název upravit. Navrhuji KPS (kmotrovská polo-demokratická strana). Bohužel už ani tu demokracii nemohu této straně uvěřit, a to od doby, kdy její aktuální předseda neudržel nervy na uzdě a prozradil na sebe, že minimálně polovinu voličů považuje za ne-demokratické. Až tato strana dá do souladu své skutečné cíle s tím, jak se projevuje navenek (nejen svým názvem), může si položit pravdivou otázku Quo vadis s nadějí, že dostane pravdivou odpověď.

2 1
možnosti

ODS nikdy nebyla konzervativní stranou, byla ale vždy stranou prokorupční. S Fialou je levicovější než Piráti, proto si spolu tolik rozumí. Ovšem korupce jí zůstala. Musíme bránit svobodu a demokracii, které pětikolka ta vehementně ohrožuje. Nesmíme dopustit, aby někdo kontroloval to, co máme číst, co si máme myslet.

2 1
možnosti

..... pětikolka tak vehementně ...

1 1
možnosti

„bojovat proti názorům, které jsou nesprávné či lživé, a v tomto smyslu korigovat veřejnou debatu“

Zdroj: https://lhotska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=801818

...................................

To mi není jasné, co vůbec by to mělo být.

Co je to "lživý názor"?

Vím, co je to lživé tvrzení, a vím, co je to nesprávný názor. Ale co je to lživý názor, to mi jasné není.

Domnívám se, že názor ani lživý být nemůže. Mám-li na něco takový či onaký názor, tak se domnívám, že tomu tak je. Mohu se mýlit, může to být úplně jinak, ale v danou chvíli si to prostě myslím, takže nelžu.

5 0
možnosti

Straky nikam nekráčí, straky pro lesklé věci létají - jak to dělaly odnepaměti.

5 3
možnosti

I71v97a98n 82M23i65n32á85ř

19. 5. 2023 18:55

Rozhodně nechci tvrdit, že mnohé výhrady paní autorky vůči ODS nejsou oprávněné Dovolím si však položit zcela prostou a jednoduchou otázku: Máme snad v tomto případě obrátit své sympatie a naděje k přemoudřelé Schilerové, či věčně navztekanému, dvojnásobnému exministrovi Havlíčkovi ? Vždyť na extrémním zadlužení tohoto státu má Babišova vláda se socialistickými rovnostáři z ČSSD - doslova lví podíl. Z jejich prosazovaných a "zaručovaných" ekonomických změn, čiší jen chorobná a nepředstíraná zášt strany, která pozbyla možnost ovládat tento stát.

Připusťme, že premiér Fiala opravdu sliboval nezdaňovat společnost. Na druhé straně je však téměř nemožné, bez těchto opatření - narůstající zadlužování řešit. Současná situace mnohdy skutečně naplňuje obsah rčení - z dešťě pod okap. Přesto však jsou navrhované změny, více než milosrdné. Nedělejme si iluze, že by ANO vůbec kdy přistoupilo k řešení - již teď - zhrouceného penzijního systému. Nelze v tuto chvíli hodnotit, zda reformu ODS zvládne. Oceňme však, že na rozdíl od vlády minulé - má alespoň odvahu ji řešit.

3 11
možnosti
Foto

A89l90e31š 40M30e70r61t85a

19. 5. 2023 19:42

Kdo tady hnal minulou vládu do zadlužování za kovidu? Komu se zdálo, že 60% náhrad mzdy je málo, že je potřeba vyplácet 80%? Kdo tlačil na větší podporu OSVČ, podnikatelů. Babiš vyhověl, vina padá na něho, ale koukněte na blogy z té doby, na diskuse pod nimi a uvidíte jak zdejší zastánci pravicové politiky, tehdy volali téměř po socialismu.

16 4
možnosti

O to quo vadis se nejvíc zajímají ti, kdo by ODS nikdy nevolili.

3 9
možnosti

Ovšem fanatici z řad ODS raději dnes zavírají očička a starají se o voliče jiných stran.

Je to takový zastírací manévr!

9 3
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,36
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik