Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mnohý ekologický aktivisti prírode viacej škodia ako pomáhajú. Napríklad sabotovaním ťažby kalamitného dreva v chránených oblastiach neznížia spotrebu dreva, ale donútia lesníkov potrebné drevo vyťažiť za hranicou chránenej oblasti, čím prispievajú k odlesňovaniu.

Súčasný boj proti klimatickým zmenám nemá nič spoločné z klimatickými zmenami. Podobne ako Mann sfalšoval slávny hokejkový graf, ktorý používa IPCC ako dôkaz o vplyve CO2 na klimatické zmeny, rovnako sú sfalšované všetky dokumenty, ktorú vydalo IPCC ku klimatickým zmenám. Obchod z emisiami je iba výborní biznis pre politikov, ktorý nemá nič spoločné z klimatickými zmenami.

0 0
možnosti

..... profesora Paukerta bych vyléčil za tejden!,- motyka, každej den zmáknout dva-tři řádky ve vinohradu, nocleh na seně ve stodole, bez šaliny, suchej retich, koupačka v potoce,- a denně by chaloval zelený bio,- pampelišky, jatelinu a rebarboru ochucenou kremžskou!,- ....... do 48 hodin pro něj bude jakejkoliv "aktivismus" pojem naprosto neznámej,- věřte mi!

7 0
možnosti

Pokud na to nahlédnu z pozice lokální, je těch nesmyslů ještě více.

1. Nic z toho, co cloumá Amerikou a Británií, nemá v našich končinách žádný větší význam. Naše společnost si tímhle peklem projde až tehdy, kdy vymřou ty generace, které od rolku 1989 odmítají vývoj a okázalou selektivní ignorací vývoje světa zkoušejí udržet pravidla dvacátého století, co nejdéle to jde. Diskuse o tématech, která hýbou Západem, zde v podstatě neprobíhá, protože odporující vývoji vedou paralelní monolog a odmítají diskutovat. Místo toho se trumfují ve výtvorech, které buď zesměšňují nebo pomlouvají protistranu a podsouvají jí, co nikdy nechtěla.

2. Projevy místní woke moloděže jsou ve srovnání se Západem krotké už z podstaty - chybí tu dostatek "angažovaných", protože možnosti tu jsou a angažovat se lze v mnoha různých směrech. Pročež směle tvrdím, že nejlepší způsob, jak reagovat na pitoreskní malost české woke scény, je se zasmát a dál tomu nevěnovat pozornost.

3. Německo je prostě jiný svět. Vše je politika, politika se dělá na ulici, v hospodách, v práci, ve škole, doma, prostě všude, často u toho létají vzduchem různé předměty a rádi se i poperou.... a Německo to vždy nějak přežije.

4. Srovnávat toto s podporou fašistického samoděržaví Moskalského je podpásovka. Woke kašpárci jsou stejná kulisa doby jako Sládek a skinheadi byli kulisou devadesátek.

Srovnávat zoufalce, který se lepí na asfalt či pološíleného intelektuála, kterého nikdo doma nebere vážně, protože všichni vědí, že je pološílený s vyznavačem etnického čištění prostoru "po balkánsku" je chucpe první třídy.

Ale je to i důkaz o tom, jak Češi rádi podpoří svinstvo, které se jim hodí, aby si pak umyli ruce "to ne my, to oni". Ale ukazovat okolo prstíkem a vinit všechny okolo z úkladů, to jo.

Jen dál vyvádějte kvůli prkotinám, dokud vyvádíte, svět o vás ví.

A za tím vším vyváděním tu Král Jindra a klaun Vidlák hrají tu svou hru o konci Západu a našem novém, jiném světě na planetě rusko - čínských bolševiků.

1 1
možnosti

To se VELMI pletete. Říká se, že člověk je velmi chytrý, ale lidi jsou hloupé stádo. Lidé jsou schopní vyřešit téměř jakýkoliv problém a tvořit fantastické věci, ale jejich slabinou je, že jsou náchylní k manipulacím a schopní manipulátoři toho využívají. Dr. Jordan Peterson říká, že nejdestruktivnější věc, která se může lidstvu přihodit je rozsáhlá epidemie psychózy, kdy dogma zvítězí nad racionálním rozumem.

Hitler Němcům nakukal, že jsou nadlidi a za všechny jejich problémy mohou Židé a další podnárody. A vzdělaný národ mu to začal žrát. Nejdřív to také byly jen směšné skupinky, sem tam zmlátili Žida. Potom přišlo na řadu rozbité okno, vražda, křišťálová noc, přesun do ghet a skončilo to systematickým holocaustem a největší válkou v dějinách. Lidé si na začátku mysleli, že je to jen rétorika, nevěřili, že věci zajdou tak daleko. Rodiče otáleli s evakuací dětí do bezpečí.

Stalin a Mao indoktrinovali lidi tak, že děti udávali své rodiče, manželé své protějšky. Dělníci, kteří se cítili vykořisťovaní vyvraždili kulaky a inteligenci. Potom přišel hladomor a technologická stagnace. Počet obětí těchto zrůdných ideologií přesáhl 150 milionů.

Dnešní woke "kultura" je jen další evolucí marxismu. Jen se změnil utlačovatel a utlačovaný, ale princip je stále stejný. Rozděl a panuj. Osvícená elita ví nejlépe, jak máme žít a kdo s nimi nesouhlasí, musí být zničen. Dnes je řádění davu na začátku. Zatím vypouští ventilky a lepí se k silnici. Potom přijde rozbíjení oken, zapalování aut, fyzické útoky na řidiče, energetickou infrastrukturu, zemědělce, výrobu hnojiv. Skončí to, jako vždy, průšvihem.

Extrémně nebezpečná je kritická rasová teorie, to je německý nacismus naruby. Když si najde dostatek příznivců, skončí to vyvražďování, občanskou válkou nebo koncem západní civilizace.

Nekontrolované genderové šílenství může vést k znetvoření a masové sterilizaci dětí a lidí v reprodukčním věku. Na začátku toho také bylo pár bukvic a transvestitů, co si udělali pochod městem.

14 0
možnosti

Chválím!!! Teta Kateřina opět vyprodukovala kvalitní manipulaci fakty.

1. Nátlakové skupiny se realizují tam, kde panuje špatné svědomí. Protože anglosaský svět paradoxně "zamrzl" ve strnulé póze vítezství ve Studené válce, nahromadilo se tam více věcí - rasistická minulost, kolonialismus mocenský i ekonomický, utilitární devastace životního prostředí pro ekonomické zisky, to vše se nyní svalilo na bedra "státotvorných generací" ve formě BLM, bolševického řádění studentů na universitách, woke vnuceného pocitu oběti s právem bezrozumového veta k čemukoliv, co nepochází z jejich světa.

Toho využívají obvyklí podezřelí - zlatí bolševici a penetrují jakékoliv protestní hnutí, včetně toho zeleného, aby konečně dosáhli svého historického vítězství nad buržoazií a světovým velkokapitálem.

Zelené hnutí je jejich největší obětí, protože dávno ustoupilo od rozumového vysvětlování a proti dogmatickému odporu "nezelených" uživatelů této planety nasadila osvědčené prostředky bolševické agitace. Zelené je to jen potud, pokud se to hodí do ultralevicové doktríny trestání světa za jeho hříchy. Už dávno nejde o přírodu, teď už je to další fronta permanentní revoluce proti kapitálu.

2. Stejným způsobem postupuje bolševická sentimentální spodina naší společnosti. Neváží si toho., že dnes možná překvapivě žijeme v jedné z nejsvobodnější společnosti v Evropě a dost možná i na světě. Naopak, pod dovednou rouškou "lidového odporu proti fialové totalitě" se tu srocují komouši, náckové, perverzní sekty kostelní i lidové, flagelanti, výtržníci, oběti světových spiknutí a bojovníci proti iluminátům do jedné Národní fronty, která kvílí o diktatuře a přitom, když jeden čte jejich výtvory na dezolátních serverech, o jinou totalitu usiluje. A teta Kateřina má "svůj" názor... Vše pěkně zapadá do sebe.

3 10
možnosti

1. Ano, woke = marxismus

2. To je princip demokracie. Přetlak ve společnosti se upouští po malých dávkách a tak nedojde k výbuchu. Každý má právo vyjádřit svůj názor a pokojně protestovat. Pokud to neomezí práva jiných lidí (výzva k násilí, represivní ideologie, atd). Národní fronta se vyřve na náměstí a pak to jde spláchnout do hospody. Nikoho to nezajímá, nic se nezmění a život jde dál. Vlk se nažral a koza zůstala celá.

Opozice je v demokracii žádoucí, žádný politik není bez chyby. Vymezovat se proti Fialovi není synonymem být nacistou nebo komunistou.

6 1
možnosti

Hranice mezi demokracií a anarchií jsou zdánlivě tenké, Kateřino, pokud se na ně díváme brýlemi “svobodného” mámení. Ve skutečnosti jsou to dva zcela neslučitelné pojmy a systémy. Není rozporuplnějšího termínu než anarchokapitalismus. Přerůstání “pokojného” odporu v ten násilnický bylo dosud povlovné, ale změna přichází k bodu zlomu. Se znepokojením sleduji posun v cílech ekoalarmistů, od tlaku na urychlení “záchrany” klimatu až k vyhřeznutí skutečné ideové kostry z masa plamenných řečí o klimatu - boj za zničení kapitalismu. Jak se pootáčejí akce klimaaktivistů od boje za planetu k boji proti “superbohatým” (už se přilepují místo silnice ke kolům drahých aut). Tenhle vývoj u RAF skončil až únosem a zavražděním průmyslníka Schleyera, a tam se, bohužel, sune i dnešní “progres”. Žádné nadějné vyhlídky. Konečně, demokracie, které daly najevo slabost, do jedné skončily - v totalitě. Spoustě (a nejen mladých) lidí se po ní evidentně stýská. Brány pekla diktatury se pootevírají a šlehají z nich tak sympatické plameny zániku té slabošské demokracie a kapitalismu, že... jen dva prstíčky vstrčíme, jenom se ohřejeme a hned zase půjdeme. Vlastně - nikam nepůjdeme, protože z vězení se neodchází. Zvlášť když jste se tam dobrovolně přihlásili k výkonu trestu.

5 0
možnosti

Obavám se, Josefe, že máte pravdu. Demokracie skončí totalitou tak, jako všechny před ní a všechny příští. Jen to bude jiná totalita, protože to byla i jiná demokracie. On ten vývoj jde totiž vážně po spirále. Jen já bloud si myslela, že třeba zažiju to, jak se ta spirála přeruší. Jenomže přerušit se dá jenom kruh. Spirála nikoliv...

2 0
možnosti

Minimálně vyhodit ze státní školy, kde si užívají vzdělání za naše špinavé peníze. Pak ať si vyřvává na náměstí jak chce, ona ho totiž realita a především složenky velice rychle doženou. Pokud získává za tyto akce plat tak jít tvrdě proti zdroji těchto peněz.

5 0
možnosti

J34i37r87i 90T68i92c25h42y

2. 6. 2023 16:24

Vetsina tech zrudnych ideologii zacina s nejaky fanatikem, ktery vyplodi spoustu nesmyslu, v zacatku je ignorovan, pozdeji jeho hnuti postupne sili, az zachvati celou spolecnost. Pripomenme si mnoha nabozenstvi, bolsevismus, fasismus a nacismus. Tam dnes speji zelena, "gendeova" a jina hnuti v soucasnosti.

13 1
možnosti
Foto

Krom souhlasu nemám co dodat – snad ještě zatleskat.

8 1
možnosti

No, zatím to ještě definitivně nevyústilo. Podobnost je vidět u RAF - Rote Armee Frakce, kteří v Západním Německu řádili v sedumdesátých letech. nejdřív to byli socialsitičtí aktivisté, kteří se vymezovali proti velkým kapitalistickým obchodním řetězcům . Pak je začali zapalovat a za to šli za mříže. Třeba Ulrika Menihof a další. Pak se k nim přidal jejich advokát Andreas Baader, stal s ejejich šéfem, umožnil jim utéct a rozpoutali přímo teroristickou válku proti společnosti, kde už byli mrtví.

5 0
možnosti

To celé jde vlastně na vrub tzv. genetického programu, vlastně obnovy společnosti, skrze nově narozené děti a generace. Tento program vlastně zajistí generačně shodné vývojové fáze každého, kdo se se zde narodí, a tím pádem vytváříme společnost, civilizace, rodiny. Nerodíme se totiž s dnešním vědomím, nemáme v době narození žádné, neumíme jíst, chodit, mluvit a postupně fázi za fází, díky zpětné vazbě z našeho okolí se mozek všemu učí, vlastně programuje :-). Tím pádem jsou ve společností stále dokola přítomné určité jevy z těchto fází vývoje jedinců, třeba když se učí sociální komunikaci, anebo své místo v kolektivu, či v pubertě... . Právě puberta, před námi otevírá celý svět a tím pádem jeho vrstvy a mnohdy pro nás, problémy, neboť nemáme zatím zkušenosti. Zde pak je věk revolty a změn, kde je fáze přírody a planety, dříve zde bylo třeba hnutí Hippies, New Age, či Brontosaurus, anebo Arabské jaro, jež rozvrátilo země tzv. 3. světa. Následuje třeba revize minulosti, sochaborectví, či x pohlaví. Tohle vše jde vlastně na vrub tomuto zákonu, a bude a je přítomno ve společnosti a pokud společnost staví jen na prosperitě jedné generace, tedy mladých, tak to společnost po čase silně oslabí a ostatní predátorské civilizace, či příroda, planeta, to řádně otestuje a i ... .

My tento zákon a mnohem více, nevidíme, protože se mozek ještě zatím nenaučil vnímat a pohybovat se v kontinuitě běhu času, jak vše se zde vyvíjelo měsíc za měsícem, rok za rokem, vnímáme jen vlastně aktuální denní, křivku projevu, který ale zde běží už nějaký čas.

Co si pamatujeme z druhého dne a co bylo před měsícem ... . K tomu máme vlastně dva "pracovní módy" mód" soustředění, kde se třeba soustředíme na zprávu v mobilu a přestaneme vnímat své okolí ... , pak mód vnímání okolí, ale bez většího citu pro detaily. Navíc naše doba, informačně evoluční pro mozek, nutí každého z nás v západní civilizaci, být v módu soustředění, jak v práci, tak na ulici, tak doma, tím pádem nám opět mnoho uniká.

1 0
možnosti

Pak tu je fenomén jedné epochy, jež se nejvíce aktivovala po 2. světové válce, kde mnoho mužů padlo ve válce, následoval rozpad generačních rodin a tím pádem určité inicializace mladých do dospělosti, u nás se pak zrušila vojna ... . Přišel věk feminizace školství, hormonální antikoncepce, jež osvobodila ženy ... , pak pozitivní diskriminace v 2010., kvorum žen ve vedoucích funkcích, dnes matky samoživitelky. Historicky zde byla aktivní levá mozková hemisféra, jež umožnila vytvoření společenství, měst států, a nakonec i zmenšení závislosti na planetě a přírodě, co se týče zdrojů. Levá mozková hemisféra, je vlastně vidění na blízko, a zde je pak cit pro realitu, řád, čas, autoritu, náboženství ... . Pravá mozková hemisféra je vlastně vidění na dálku, tedy cit pro celek, ale ne pro to, co jej vlastně vše tvoří, tím pádem láska, emoce, duchovnost, rodina, tu mají v určité rovině aktivnější ženy a my dnes v západní civilizaci žijeme a učíme se, jak společnost vede pravá mozková hemisféra, žena, matka ... . Velký vliv na výchovu mladých mají ženy, matky, jež chtějí pro své děti instinktivně to nejlepší a umetat jim cestu životem, už dříve se zde kritizovaly tzv. mama hotely. Tím pádem zde chybí tzv. konfrontace s realitou, životem a schopnost tzv. pracovat se zpětnou vazbou, což je další evoluce a přidaná hodnota člověka a východisko z pasti.

Pak zde dochází ještě k dalšímu jevu a to tzv. vychýlený těžiště společnosti. Kde platí další zákon, kde výše uvedená proces tvorby vědomí se děje v určité aktuální době, jejich hodnotách a aktivitě přírody, planety a dalších civilizací ... .Tím pádem má každá generace odlišné vědomí a pokud není konfrontováno s realitou, tak to dopadne jako dnes, kde jsou takové excesy, jako revize minulosti, sochaborectví x pohlaví ... . Zkrátka zde už jsme narazili na náš evoluční strop ... .

1 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,71
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik