Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zabúdate na mladého vodcu sväzákov Štepána ? To by bol prezident . A dokonca nesúdil kopečkárov a ani ich nemlátil obuškom !

Ten by vyhovoval aj československým Chcimírom !

1 0
možnosti
Foto

Ano. Můžeme demonstrovat, psát petice, dokonce i rvát si vlasy nebo napsat blog, ale to je vše. Politicko-ekonomická mafie si stejně udělá, co sama uzná za vhodné. Ještě aby do toho kecal plesbs! Jako vždy - karma.

6 2
možnosti

Pokud bude kandidovat Mirek Dušín, budu volit Mirka Dušína. Pokud bude kandidovat XY, který bude o kus přijatelnější než Štětináč, budu volit XY, i kdyby mu ke kvalitám Mirka Dušína chyběla stejná vzdálenost jako mě k sexappealu Brada Pitta. Na co jsme si od února 1948 zadělali, to konzumujeme.

4 0
možnosti

Ano, volby je třeba respektovat. Jak je ale možné, že lidé volí elitní komunisty? Bohužel mnoho skvělých lidí v historii odešlo z Čech a Moravy a mnozí právě kvůli komunistům. Přesto komunistickou minulost mnozí nevidí jako problém. Ale on to problém je! Pak se nemůžeme divit, že nám odchází mnozí vzdělaní jedinci. Pak se nemůžeme divit, že nemáme pravicovou stranu. Pak se nemůžeme divit, že máme špatnou vládu! Pak se nemůžeme divit, že nás Němci přehlíží.

8 3
možnosti

Možná, že kdyby v roce 1989 někdo byl schopen zabránit STB v pálení spisů (a že jich shořely tuny), tak by pak ten slavný lustrační zákon měl úplně jinou relevanci a ani dnes by se nedostávali do vysokých politických funkcí činovníci komunistů a jejich silových a potlačovatelských struktur. Jenže, to je to kdyby. Prostě si ten marasmus musíme odžít. Na prezidenta kandidovaly i skutečně kvalitní osobnosti, ale ouha, neměly tolik financí (bůhví odkud), aby se prosadily v prvním kole. Předvolební guláše (koblihy) totiž fungují odjakživa. No a ve druhém to byla klasika - menší zlo. Jestli je skutečně menší, na to odpoví až budoucnost. Za mě nejspíš ano. Ale pořád je to zlo.

0 0
možnosti

...... leta letoucí, před jakejmakoliv volbama, se to tady, stejně jako v dalších diskusích (a mediích obecně), otřásalo údernejma heslama,- "mobilizace!,- přemluv bábu s dědkem,- s komunisty nemluvíme,- jednou komunista, vždycky komunista!" atd. atd.,- si zrazu říkám, kam sa všeci ti popřevratoví disidenti, bolševickobijci a odbojáři poděli,- ........ voni najednou s umjelcama a hééérečkama zrobijou totál zvrhlou votočku a začnou zbožňovat Pávka, politručku, Stříže a Fremra ?!?!?,- doboha, co voni v tech kavárnách vlastně chlastají?

9 2
možnosti

Presne. Vsude byli napisy na vysokych skolach jako Komunisti zvrazdili Horakovou, atd. To plati i pro Pavla, Fremra, atd.? Nejvetsi rozkvet byvalych komunistu zacal nyni za jejich vlady.

5 2
možnosti

K tomu není co dodat. Vidím to úplně stejně jako Vy, paní autorko.

Fakt je ale ten, bohužel, že se naše společnost s komunistickou minulostí zjevně vůbec nevyrovnala. Chyba se stala hned na počátku 90. let, kdy ke skutečnému vyrovnání nebyly vytvořeny adekvátní podmínky. Tím však v žádném případě nemám na mysli hony na čarodějnice, jak to dokázal předchozí režim.

Politická (i nepolitická) scéna je celých 34 let prolezlá tzv. "bývalými" komunisty, a proto je situace nyní taková, jaká je. Mnohým lidem, ačkoli totalitu zažili, bohužel zase otrnulo...

13 0
možnosti

J85i84r82i 10T80i60c45h76y

11. 8. 2023 17:19

Ono zatocit s byvalymi komunistickymi pohlavary nebylo snadne. Komunisticka starana mela temer dva miliony clenu, i kdyz snad nezapalenych, rozhodne vyhod chtivych, ti meli manzela nebo manzelku, dve deti, bratry ci sestry, stryce a dedecka atd., takze prevazna vetsina naroda se v tom rezimu namocila a nebyla ochona podporovat napravu.

8 0
možnosti

Nepřípustně zjednodušujete jako obvykle. Záleží na činech před rokem 89 a po něm, nejen na rudé knížce. Nejhorší z uvedené trojice je Babiš, StBácké myšlení má stále zakořeněné, viz např. na koho "má složku" a mafiánské chování v podnikání.

Pavel byl z lampasácké rodiny, na vojenském gymnáziu a VAAZ měl těžší přístup k alternativním informacím než běžní lidé. Nicméně nějaký konflikt svědomí u něho musel nastat už před plyšákem, ale podrobnosti nesděluje. Vzhledem k jazykům se zřejmě připravoval na funkci vojenského přidělence ve Francii, nikomu reálně uškodit "nestačil". Orientace doleva je u něho patrná. V druhém kole ho většina lidí nevolila s jásotem, ale jako menší zlo než Babiš.

Fremr jako trestní soudce musel v jisté míře potlačit svědomí; řada právníků raději volila post občanskoprávního soudce nebo advokáta. Řadě lidí objektivně uškodil, i když podle platného zákona, a občas byl nemístně aktivní (vězení natvrdo zmírněné odvolacím soudem). Připomenu dobovou definici: Režim nepovažuje za loajalitu souhlas, ale dobře honorovanou spoluvinu. Dále vzhledem k problematickým vyjádřením v Senátu lze přepokládat, že sám funkci za pár týdnů odmítne. Teze o jeho kandidatuře na prezidenta je totální úlet, není na to vhodný typ.

Pavel i Fremr se po roce 89 ukázali jako velmi schopní a odvedli dobrou práci u nás i v cizině, Babiš se ukázal jako všeho schopný.

14 19
možnosti

Kéž by se jen Babiš ukázal jako všehoschopný!

Oportunismus je tím, co je podstatné a neomluvitelné. A to platí nejen pro Babiše.

2 0
možnosti

Počátkem devadesátých let jsem si říkal, že komunisté jsou generační problém. Později dvougenerační. Dnes je tu pořád máme a stále škodí. Dnes to jsou už jenom zapšklí postarší důchodci se kterými manipulují dezoláti typu Babiše, Šilerové, Vondráčka, Rajchla a Tomia Okamury. Tu krátkou chvilku to ještě vydržím.

14 18
možnosti

J74i63r77i 19T45i78c16h76y

11. 8. 2023 17:22

Oni jsou take duchodci, kteri se ten rzim pamatuji a nepodlehaji novym zloradum, jako mnozi mladi.

6 2
možnosti
Foto

Laťka je nízko, pravda. Aby ne, když máme europoslance Davida a Konečnou. A to z vůle lidu, který především její výšku určuje. Aby ne, když se v něm probouzí opožděný a často předstíraný radikální antikomunismus, jenž často jen maskuje pravou motivaci. Naše společnost je jako jedna velká klouzačka na povrchu věcí.

S minulým režimem si více či méně zadal každý. Jinak by tu nemohl žít. I ti disidenti museli dělat taktické kompromisy.

11 6
možnosti

Obecně mně vadí exkomunisté všeho ražení. Vladimír Putin byl kovaný komunista, důstojníkem KGB, který má na svědomí i vraždy nepohodlných lidí. Přitom o něm Jaromír Petřík uvedl něco ve stylu, že je to skvělý člověk. A panu Petříkovi najednou vadí komunistická minulost generála Petra Pavla, která přitom není tak hrozná jako u Putina. Inu, zajímavé rozdvojení osobnosti. A takových diskutujících je tady víc, komunista Putin, který přímo škodil a prováděl likvidaci západní společnosti nevadí, generál Pavel ano.

Inu obyčejné farizejství a pokrytectví.

7 14
možnosti

No a vy to máte obráceně 😋

13 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,64
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik