Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lež, nehorázná lež ... a statistika.

Statistika je hrozně užitečná a je to opravdová a nefalšovaná věda, pokud se dělá správně.

A pokud se chce zneužít, spousta lidí proto uvěří i nehoráznému, "statisticky zdůvodněnému" tvrzení, aniž by se namáhala si něco ověřovat.

Přece stačí, když se dva vezmou, a násilí je rázem pryč, že jo?

Jaký má člověk sexuální život, do toho nikomu nic není.

A pokud chtějí dva lidé opačného mít oficiální svazek, ať ho mají. A proč by nemohl formálně po všech stránkách fungovat stejně jako manželství? Jenom bych tomu neříkala slovem manželství.

A ekonomický přínos? Ten upřímně řečeno nevidím a ani bychom ho snad za takovou změnou hledat neměli, že ne???

Jde přece o štěstí a životy lidí.

0 1
možnosti
ZZ

Ke štěstí nepotřebujete nutně manželství.

Děti by se ale měly rodit do manželství, aby měly určitý základ do života. Stejnopohlavní páry to mají ale s tím rozením vyloženě problematické a jelikož nemají většinou žádné potomky, tak kromě toho svého štěstí státu nic nepřinesou - tedy ani novou pracovní sílu.

1 0
možnosti
Foto

Manželství je pouze a jenom trvalý svazek ženy a muže, založený na dobrovolném oboustraném smluvní vztahu . Právě díky komplentaritě dochází k plození a rození dětí a vytváří se prostor pro zdravý vývoj a výchovu dětí.

4 0
možnosti
JV

J20o16s57e30f 65V76o34g39l

22. 9. 2023 17:07

Vážení, skutečně se domníváte, že "manželství je pouze slovo"?

Skutečně si myslíte, že lze manželství zrušit?

Manželství jako vztah mravní a právní, který je společností uznán jako základ lidské společnosti, je ve své podstatě nerozlučitelný a nezrušitelný. Předmětem zákonodárství, je pouze proto, že je základem rodiny a společnosti - lidské!

0 0
možnosti
Foto

Já si vždy bláhově myslel, že manželství jako instituce, tu prostě není od toho, aby řešila upravovala zamilovanost dvou a více lidí, ale od toho, aby poskytla prostor a legislativní záruky pro stabilní a dlouhodoby vztah potřebný pro rození, vývoj a výchovu dětí. A ten součaný model jednoho muže a jedné ženy si tato spooečnost nevybrala proto, že ji to nařídil nějaký zapšklý, bigotní despota se středověkým myšlením, ale proto, protože je funknční má nejmenší třecí plochy a prošel testem přirozeného vývoje-. Jak jsem napsal dole pokud manželství ztratí exkluzivitu bude lepší jej zrušit.

5 2
možnosti
Foto

Manželství? Vždyť je to jenom slovo.

0 4
možnosti
Foto

Pokud bude maželství pro všechny, tak bude nejlepší jej zrušit úplně a bude po hádání.

0 1
možnosti
Foto

Buď souhlasíme s tím, že lidé jsou svobodní a mohou si uzavírat manželství s kým chtějí, nebo souhlasíme s tím, že lidé jsou vlastněni státem, který jim pak povoluje s kým smí a nesmí uzavírat manželství.

2 9
možnosti
ZH

Manželství je instituce, která vznikla z nějaké společenské dohody. Pokud se rozhodnete uzavřít manželství například se svou kredencí, pak vám takové manželství vaše okolí neuzná. Respektive nebudou váš vztah respektovat, neuznají práva kredence po vaší smrti atp., a budou se vám vyhýbat. Tedy pokud vaším okolím není třeba blázinec. A je fuk, zda je vaším okolím stát nebo jakékoliv jiné uspořádání.

Vaše nenávist vůči státu vám dost zatemňuje úsudek.

0 0
možnosti
MB

Proboha, kdy tyto nekonečné voloviny skončí? Bez náboženských, politických a jiných důvodů nám samotný vývoj lidstva říká - "Jsou si lidé rovni"? Odpověď, ano jsou, protože nejsou zvířaty. Všichni zasluhují důstojného zacházení a tím ta rovnost končí. Objeví se jinakost - Chytří-blbí, pracovití-nepracovití, i jinak sexuálně orientovaní. Zcela normální rozmanitost i k dobru podstaty. Jinak bychom byli roboti. Zhruba 4% polulace, mj. stejný počet u zrakově neléčitelných Glaukomem - Zelený zákal. Neštěstí, na které nikdo není hrdý, pochody nejsou l ...

Muž hledá ženu, uzavírají manželství a pečují o své plody lásky, děti. Ostatní se registrují a usilují o posílení právního rámce svého spolužití. Pravda, mělo to již dávno být.

"Manželství pro všechny"? Úsměvný oxymoron, dobrej reklamní slogan. Uvědomil jsem si před měsícem,, kdy jsem dceru vedl k oddávajícímu stolci. Lékařka, ženich z prostředí, rozumní lidé. Já jim přál naplnění bonmotu mého otce - "Neženil jsem se proto, abych se rozvedl.Mnoho štěstí, málo pláče a do roka kudrnáče". Klasika rodičovské podpory s tužbou. Předpoklay jsou. Proboha, jaké manželství pro všechny, s ekonomickými přínosy ?.Každé začíná chudé..Překoná se to a pak dobře vzpomíná.Jsem zmaten, jdu se přilepit k nějaké vozovce ...

8 1
možnosti
JK

Odpůrci stejnopohlavních manželství oproti tomu argumentují daty z doby středověku a staršími, kdy nic takového na rozdíl od 21. století nebylo, čímž zasadili příznivcům stejnopohlavních manželství těžkou ránu.

2 8
možnosti
LV

Odpůrci manželství stejnopohlavních párů pouze říkají, že manželství je svazek může a ženy, jehož smyslem je mimo jiné plodit a vychovávat děti. Dva jedinci stejného pohlaví spolu dítě nezplodí. Stejnopohlavni páry mají k dispozici registrované partnerství.

16 2
možnosti
Foto

Karma, data z Indonésie a Keni :-))))

5 1
možnosti
KL

Zdravím Jardo a díky.

jj. Je to počteníčko . Když jsem to četla poprvé, tak jsem si vzpomněla na jeden vtip. I když on to vlastně není vtip, ale jen mírná nadsázka:

Víte, čím se liší zkušený analytik od začátečníka?

Když ten druhý dostane za úkol zpracovat nějakou analýzu, tak si začne shánět podklady, ověřuje jejich správnost a použitelnost, vytváří matematické modely apod.

Když však dostane stejný úkol ten zkušený, tak se zeptá: "A jak to má vyjít?"

Myslím, že autoři této "analýzy" byli velmi zkušení ...

12 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,65
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik