Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže Vojenské zpravodajství tím vlastně napadlo nejen naši současnou vládu, ale i všechny její příznivce ?

0 0
možnosti

myslim ze to je stejne jako s blechou co prijde o vsechny nohy cimz "ohluchne"

zakladem dezinformace je byt akceptovana jako relevantni informace, zadnej kec nezacina "pozor dezinformace:...."

tudiz se da logicky predpokladat ze do toho spadne i "jenom lez"

stejny jak spam filtr - bud chyta i dobre zpravy, nebo pousti i spam

0 0
možnosti

Dezinformace se nekontrolovaně nejen šíří, ale navíc se časem zcela nekontrolovaně ukazují jako naprostá pravda.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás, Katko. Velmi zajímavé je, jak se zpráva zpravodajců liší od té Koudelkovy z BIS. Vojáci jsou daleko realističtější. Koudelka vypadá, jak když to psal na politickou objednávku. Vláda vůbec nebyla připravena vládnout a lže ohledně signálů krize, přesně jak píšete, při dnešních kritériích se to klidně za dezinformaci dá považovat. Osobně považuji dnešní způsob boje proti dezinformacím za naprosto stupidní a asi oba víme, že relevantní text k tomu by byl traktát. Ve stručnosti jste to napsala dobře. Hlupák zůstane hlupákem a bude nadále věřit čemu chce, naopak se bude při jakémkoli potlačování "dezinformací" utvrzovat ve svém postoji. Racionalita, charakter a touha po pravdě jsou zcela nedostatkové zboží. Nejen lež, ale i manipulace jsou v podstatě dezinformacemi a manipulují všichni a to vrchovatě. Takže už klidně můžeme pomalu začít hovořit o pseudodemokracii. Ani politici a ani značná část elektorátu nenaplňuje demokratická kritéria. Dezinfománie je pohodlnější. Za článek pochopitelně karma.

6 2
možnosti

Nejen hlupáci, i Vám se to stalo s prezidentkou Čaputovou, která údajně zastavila vojenskou pomoc Ukrajině, přestože bylo jasné, že k tomu nemá žádnou pravomoc.

1 0
možnosti
Foto

V29a93s17e77k 44F28o44l22d56a

6. 10. 2023 21:15

Omezování svobodné diskuse? A kde?

0 4
možnosti

To slovo dezinformace je skutečně pochybné. Kořenem problému je prudký nárůst masové demence, paranoie a zlosernosti v posledních zhruba 20 letech ve většině zemí euroatlantické civilizace. Lidé, kteří dosáhli těchto povahových rysů, vedou potom veřejnou debatu na odpovídající úrovni. Tato úroveň rozčiluje staromódnější individua mezi námi, která se jí potom pokouší dávat nějaká alespoň částečně zdvořilá jména. Tím ovšem zastírají pravou podstatu věci.

Místo slova dezinformace navrhuji používat fráze jako "zběsilé infantilní pištění a dupání", "slabomyslné mekty" apod. A to i v komunikaci formálního stylu

1 1
možnosti

A jak konkrétně hospodský psycholog jako vy doloží "nárůst masové demence, paranoie a zlosernosti"?

1 1
možnosti
Foto

Dezinformátoři zneužili výročku Vojenského zpravodajství. Překroucení jednotlivých vět nelze zabránit, říká tajná služba

Tajná služba však nebezpečí dezinformací a nepřátelské propagandy nepopírá. Naopak, hned v následující větě výroční zpráva uvádí, že je snazší než dřív tyto nástroje využívat. „Je však zároveň třeba odmítnout snahy vliv propagandistických kampaní/hybridního působení cizích mocností zcela marginalizovat. Současné výpočetní technologie totiž umožňují veřejnou debatu a nálady širokých vrstev obyvatelstva ovlivňovat mnohem snáze než v předcházejících dekádách,“ píšou vojenští zpravodajci.

2 2
možnosti

A ty dezinformace a dezinformátoři, jsou tu teď s námi?

1 1
možnosti

Dobře napsáno. Jen primitiv se snaží umlčet své oponenty, protože proti nim nemá dost argumentů.

5 2
možnosti

Argumenty současná vláda nepotřebuje !

Jejim příznivcům musí stačit víra !

0 0
možnosti
Foto

Já hlavně nevím, proč se používá termín dezinformace, či desinformace, když na to má čeština mnohem kratší slovo lež.

9 3
možnosti

Protoze to nezni prilis sofistikovane ... alternativni pravda je taky docela popularni.

4 0
možnosti
Foto

I kdyby byl pojem desinformace nadužíván, nic to nemění na tom, desinformace a desinformátoři jsou realitou a že ovlivňují veřejné mínění.

Jsem toho názoru, že výsledek voleb na Slovensku mohl být částečně i výsledkem těchto aktivit, čemuž nasvědčuje i úroveň verbálních projevů a dikce pánů Fica a Blahy.

Nepředpokládám, že se z petrohradské trollí farmy časem vyklube chvályhodné wellness středisko, jehož existenci prolhaný Západ desinformující svět skrývá a tají, aby je mohl ve své zlovolnosti křivě obvinit ze zločinné pracovní naplně.

6 7
možnosti

Děláte jako kdyby strana podporující establishment mluvila pravdu, čistou pravdu a nic než pravdu.

Dezinformace o kovidu. Dezinformace o greendealu a navazujících problémech. Dezinformace o změně klimatu. Měřte stejným metrem.

14 3
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,70
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik