Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

A jak jste si demokratickou společnost ve věku globalizace a internetu představovala? Jako soubor lidí, kteří se starájí jen o to kdo jim v soutěži obchodníků nabídne lepší boty a nic jiného se už nestarají, neboť toho není třeba? Není něco takového samo o sobě utopií?

Kritizujete některé současné jevy, ale v podstatě kritizujete jen to, že tyto jevy vůbec existují, aniž byste předložila nějakou jinou formu řešení toho, na co ty jevy reagují. Ano, bylo by jistě krásné žít ve světě, ve kterém není třeba být ničím více než porotcem v soutěži tržní nabídky a udílet ceny vítězům.

1 4
možnosti
Foto

Paní Husarová, přece stačí, když se nad tím, co se u nás děje, každý rozumný občan zamyslí. Jak se k této "dnešní skutečnosti" postaví sám, záleží jen na něm. Jsme snad myslící homo sapiens, . ne tupé p ovce. Chce to změnit poměry, aby konečně rozum zvítězil nad demagogií a agresivitou mocných. Za mne autorce článku KARMA:

6 2
možnosti
LV

Dočetl jsem k těm ",majitelům pravdy", kteří se zároveň staví proti Rusku a Číně. Já mám s majiteli pravdy přesně opačnou zkušenost, a Vy jste ji právě potvrdila.

1 6
možnosti
JL

Krasny rozbor, pani Kateřino Lhotská. Chybi mi vsak aspon vase naznaceni jak se z toho dostat.

Svadet to dnes na Havla, Klause ci Zemana, je velmi nizke od takove redaktorky. Trochu vice mysleni jak z toho ven!! Tech 2570 bilionu korun dluhu poroste jeste do vyssich cisel a druhy listopad podobny roku 89 prijde znovu. Jen z vetsi zatezi dluhu, nez ten minuly.

1 3
možnosti
ZZ

Plebs tady není od toho, aby radil vládě, která má na to tým odborníků a dobře placených poradců.

2 0
možnosti
PB

..... ideologie a partajní aktivity předsedů EK hovoří za vše,- liberál párty, zednářská lóže, socialista, liberál, socialista, levičák, maoista, komunista, sociální demokrat, atd.atd. - světlou výjimkou byl první předseda EK - ten sa angažoval "jenom" v NSDAP a sloužil ve Werhmachtu!,- ....... vočekával tady někdo, po 34 járech, snad opravdu něco jinýho

8 1
možnosti
RS

R75o22m19a19n 62S68l84u28k74a

16. 11. 2023 21:58

Bože to je blábol

2 7
možnosti
JP

Jako pamětník socialismu i roku 1989 konstatuji, že se téměř vše změnilo k lepšímu velmi jasně doložitelným způsobem. Máme svobodu, cestujeme po celém světě, životní úroveň je nesrovnatelně vyšší, stačí porovnat vozový park, prodané zájezdy atd. Je naprostá svoboda slova, ale na rozdíl od devadesátých let čelíme dezinformační válce ze strany putinovského Ruska, které jak se ukazuje, již více než 15 let systematicky usiluje o návrat svého impéria. A tak štve proti EU, veřejně platilo Le Penovou i Farage, možná i našeho Okamuru. Zkrátka čím hůře, tím lépe, chce vytvářet chaos, zmatek, strach a obavy a šíří lži. Má všude svou "pátou kolonu". Vy jste možná její součástí, možná jste jen užitečný idiot, kteří se vždy ne nějakou dezinformační kampaň nabalí. Bránění šíření lží a dezinformací není omezování svobody slova.

2 12
možnosti
SB

Zatím jste nám tady popsal své názory na dění ve světě a tvrdě jste zkritizoval paní autorku.

Avšak ani v těch vašich názorech na dění ve světě, ani v té vaší kritice osoby paní autorky jsem nenašel jediný protiagrument, který by oponoval tomu, co je napsáno v blogu paní Lhotské.

Píšete například, že nyní máme svobodu slova, která tady před rokem 1989 nebyla. Tvrdí někdo, že tomu tak není? Tvrdí to paní Lhotská v tomto blogu?

Ona píše o něčem úplně jiném a vy jste se nezmohl na konkrétní oponování konkrétním tvrzením paní Lhotské.

14 1
možnosti
FL

"Není však na hlavu padlé dotovat něco, co je drahé kvůli nějaké zpackané „klimatické“ regulaci? Nedává větší smysl tu regulaci jednoduše zrušit?"

Mně tady připadá vtipné, že na ty dotace stát získá prostředky právě tak, že zdaní zisky těch firem a jejich zaměstnanců. Je to princip, jako by se had živil tím že se bude žrát od ocasu

15 0
možnosti
Foto

To je problém demokracie, ve které je, pomocí voleb, zabudovaný proces, který inherentně vede vždy k socialismu.

Tento proces by šel, dle mého názoru, zvrátit pouze tím, že volební právo by měli jen ti lidé, kteří do systému přispívají. Tj. odvedou státu víc peněz, než od státu dostanou a to jakýmkoliv způsobem.

6 2
možnosti
ZZ

Takže vyřadíme z voleb všechny státní zaměstnance ?

5 1
možnosti

P59a87v97e50l 84Č77e88r76n54ý

16. 11. 2023 14:55

Svobodná diskuze je minulostí. Bohužel je to trend v mediálních korporacích a na sociálních sítích během v posledních ~ 10 let, kdy svévolně omezují svobodu slova nad rámec zákona a Ústavy. Čili se snaží občany politicky nasměrovat. Možná si myslí, že dělají dobrou službu, ale je to podobně jako za těch komunistů, kdy sice na papíře byla svoboda projevu, ale běda jakmile někdo "nedostatečně politicky uvědomělý" promluvil - měl problém.

19 3
možnosti
PK

Svoboda slova slouží k tomu, aby mohl každý šířit pravdu, a nebyl za to trestán. Nikoli k tomu, aby mohl šířit lež, pomluvy, dezinformace a dezinterpretace.

6 15
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,70
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik