Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V27i56l89é59m 30B56a15r19á75k

14. 12. 2023 16:20

Rusko financuje ekofašisty. Zopakujeme si to, co zažila Výmarská republika s Adolfem Hitlerem. Střední třída zděšená ze zelených komunistů hlásajících „nerůst“ (návratu zpět na stromy) a vyhrožujících „poslední generací“, či spíše posledním soudem, dá volební hlasy neofašistům. K moci se zcela demokraticky dostanou lidé slibující zrušení zelených regulací. Jenže současně jde o nepřátele svobody, demokracie, Evropské unie i NATO. Každá nová ekologická regulace nahrává nepřátelům civilizace, tlačí západní společnost k autoritářství a do náruče východních despocií.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=808753

1 0
možnosti
Foto

V této diskuzi exhibuje jistý pan Hušák, který se chlubí, že vyučuje na VŠ fyziku.

Přitom tvrdí, že dokáže se svým autem ujet 1500 km na jeden zátah bez přestávky . To ale odporuje fyzikálním zákonům.

Dále tvrdí že tepelné čerpadlo má nižší účinnost než el. přímotop, což je další fyzikální blbost .

No a poslední jeho perlou je, že globální oteplování je způsobeno jinými přírodními zákony, než sklenikovymi plyny.

A tenhle "materiál" učí české studenty fyziku.

2 4
možnosti

No nejsem pan hušák, ale mám opla astru na lpg...pokud naplníme obě nádrže tak mám dojezd lehce přes 1600km najednou...(55l nadrž benzín +40l LPG) nevím jak může dojezd auta odporovat fyzikálním zakonům...

4 0
možnosti

Je žádoucí zvýšit v Evropě i celosvětově počet strašpytlů, proto pandemie, UFO, karbonizace, pavouci velikosti člověka a dobře zaplacení kreativci i ochotní grantoví větci jistě přijdou s novými strachy, které najdou ochotné spotřebitelé, a ti se v cílové fázi začnou bát i sebe sama.

0 0
možnosti
Foto

V rámci boje proti globálnímu oteplování jsem neváhal a investoval cca 300 000 Kč + dotace do FVE o výkonu 10 kW/h. A na základě praktických zkušeností, mohu šířit další "dezinformace":

- cca 4 měsíce v roce (listopad, prosinec, leden, únor) je FVE naprosto k ničemu. Buď je malý osvit, nebo jsou panely pod sněhem. Grafy šířené dodavateli FVE nesouhlasí - realita v praxi je mnohem horší, než co uvádějí. Celou tuto dobu musí výkon FVE vykrývat jiné zdroje.

- V létě nelze výkon smysluplně využít. Bez viruální baterie vyrábí FVE zbytečně zadarmo ...

- Elektromobil z FVE nenabijete. Ani v létě. To by jste s ním totiž mohli jezdit jen v noci a přes den ho nabíjet. Ani přelévání 10kW baterie do 50kW baterie na elektromobilu nedává smysl

Tím chci říct, že FVE planetu nezachrání a nabijení EV nevyřeší. Mohou snad pomoct v létě, při odstávce JE ...

6 1
možnosti
Foto

Když si pletete výkon s energíí, tak se nedivím, že vám ta FVE nefunguje. Na ekonomický provoz FVE musí mít její provozovatel základní znalosti fyziky.

FVE nemůže mít výkon 10 kWh, ale 10 kW. Naopak do baterie elektromobilu těžko přelejete 10 kW, ale 10 kWh tam přelít můžete.

0 8
možnosti
Foto

Já si vzpomínám na dezinformátora-popirače Kremlíka, když před 15 lety psal o tom, že "oteplování skončilo, rozejděte se".

Další popirač Šálek - meteorolog - tvrdil, že oteplování bude velmi pomalé a dokonce se o to vsadil.

A jaká je realita? Oteplování pokračuje velmi rychle, tedy neskončilo. Pan Šálek sázky prohrává každý rok a letošní rok bude nejteplejší v historii měření.

Oteplování neskončilo, sejdeme se.

0 3
možnosti
Foto

Já se škodolibě těším, až tuhle zimu aspoň pořádně nastydne nějaký aktivista přilepený na silnici. Na protest proti oteplování.

8 0
možnosti
Foto

Nejsem ekolog, meteorolog = nedokážu vyhodnotit globální oteplování. Jsem ale bývalý elektrochemik a tak zodpovědně šířím následující "dezinformaci" : lepší akumulátory, elektrombily srovnatelné se spalováky , vodíkové hospodářství ... Jsou nerealizovatelné nesmysly a tunely na dotační peníze ...

15 3
možnosti
Foto

Už jste se někdy svezl elektromobilem, vy dezinformatore?

0 11
možnosti
Foto

Tohle je o mire, o raciu. Stejne jako s elektromobilitou. Nikdo prece elektromobilitu neodmita. Ale prosazeni jakehokoli noveho reseni prece neni o ideologii, ale o uzitnosti a navratnosti. Soucasne napady na zakaz prodeje spalovacich motoru jsou stejny bizar, jakoby nasi predci v roce 1905 prisli s tim, ze kvuli rozvoji automobilismu v roce 1915 zastrelime vsechny kone.

12 0
možnosti
Foto

Já mám dojem, že ten zákaz výroby spalovacích aut po roce 2035 je úplně zbytečný. Elektromobily mají o tolik lepší technické parametry, že zákonitě ty spalovací auta do 10 let porazí i bez zákazu.

0 11
možnosti

Je to takové povídání o ničem, jen spousta pojmů bez praktického obsahu. Pokud se Vám zdá "šílená" snaha o snižování emisí skleníkových plynů, předložte svou alternativu, proč se otepluje - a to už snad každý člověk s průměrným rozhledem nerozporuje. Takovou alternativu, která má logiku a je uchopitelná pro člověka s alespoň základní znalostí fyziky a přírodních věd. Ne žádné "se" , "kdysi" apod. Řešíme současnou situaci s 8 mld lidí na planetě, jejichž životní úroveň - spotřeba - je obrovská a stále roste.

0 11
možnosti

Tek jakýsi "průměrný člověk" možná, ale odborníci se na tom dodnes nemohou shodnout, co je příčina a co důsledek.

9 1
možnosti

Perfektně napsáno. Holt zeleným penízky za odpustky nesmrdí. Proto jsou pro ně všichni lidé nabourávající jejich dogmatické náboženství dezinformační kacíři.

Ale je šance, že čím více lidí se jejich eskapády dotknou tím více lidí proti nim bude ve volbách hlasovat. A pak je šance že skončí tam kde doposud skončila naprostá většina pomýlených učení. To jest na smetišti dějin.

11 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,73
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik