LB

Tak samozřejmě, že provozovatel CZ.NIC si moc dobře uvědomoval, co mu formálně vláda může a nemůže nařídit, ale stejně tak dobře věděl, co mu může formálně i neformálně provést v případě neposlušnosti. Nakonec tu svobodu projevu jsme tu měli zákonem zaručenou i za minulého režimu, ale všichni věděli, co jim za skutečně projevenou svobodu názorů hrozí. A stejnou atmosféru zde nyní vytváří Fiala se svými kumpány, s Rakušanem na prvním místě. Přidávají se k tomu i média se svými cenzurami názorů, blogových příspěvků, s výběrovostí a tendenčností sdělovaných informací i s jasnou prvoplánovou propagandou.

Proč jsme minulý režim vlastně chtěli porazit, když si náhradou za něj budujeme stejný?

JB

J63a33n 94B41e17r33t22l

22. 3. 2024 12:15

"Největším nebezpečím pro demokracii jsou opatření na ochranu demokracie"

Bohužel nemohu dohledat, kdo to řekl.

RK

Je to jen otočený výrok Václava Havla:

„Přirozenou nevýhodou demokracie je, že těm, kdo to s ní myslí poctivě, nesmírně svazuje ruce, zatím co těm, kteří ji neberou vážně, umožňuje téměř vše.“

JZ

Soudní verdikty je třeba respektovat a to jak v tomto případě, tak třeba i v případě nálezů Ústavního soudu v záležitosti valorizace penzí. Mám obavy, že údajní bojovníci za svobodu projevu jsou ve skutečnosti jejími nejhoršími nepřáteli.

Názory by se neměly zakazovat, na druhé straně stoupenci svobody slova chtějí zakazovat Forum24.cz, atd. To nevymyslíš.

Svoboda projevu však musí mít své hranice a tou jsou třeba výzvy k vraždění, popírání genocidy atd. jsem rád, že komunista Skála byl potrestán za popírání katyňského zločinu a jeho dovolání zamítl Nejvyšší soud.

Svoboda projevu je v pořádku, ovšem to neznamená, že nemůžete v hospodě dostat lidově řečeno přes ústa. To u nás jeden chválil Putina a nějaká ta rána po tom padla. Tak to holt chodí.

Foto

Tvrdite, ze "stoupenci svobody slova chtějí zakazovat Forum24.cz". Mohl bych videt, kde se tak deje?

RT

Naprosto brilantni.....smutné čtení o příkladu české servility.

Foto

Už sám fakt, že se něco takového musí u soudů řešit, je víc než smutné.

Foto

Stejně tak byly protiprávní kontroly "Tečky" v mobilu.

https://echo24.cz/a/Hsbfe/zpravy-domov-kontroly-aplikace-ctecka

Češi bohužel mají ve zvyku - zejména poslední dobou - závodit o to, kdo má kratší paměť...

Foto

Se vším souhlasím, ideální by bylo, pokud by CZ.NIC finančně jejich rozhodnutí hodně, opravdu hodně bolelo. Což bohužel asi nebude.

Nerad bych to ale vztahoval k jedné konkrétní vládě, obávám se, že i jiné strany, nyní nevládní, by občas rády něco "doporučily zcenzurovat". Aby se jim lépe vládlo.

Foto

Shrňme si, o co šlo. 8 nejhorších dezinformačních webu bylo kvůli šíření lží vypnuto na základě doporučení vlády. Zdůrazňuji - nešlo o vypnutí všech dezinformačních webů, ale jen těch nejhorších, vyhodnocených kompetentní institucí. Nešlo tedy o žádnou cenzuru svobodného slova, ale o cenzuru při šíření lží a dezinformací. Vládu lze kritizovat za mnoho věcí, ale zrovna za tohle doporučení bych jí spíše pochválil.

Svoboda slova není bezbřehá - šíří-li své polopravdy a lži

představitelé politických stran, aby rozeštvávali společnost, je to smutné, ale je to jakási daň, že žijeme v demokracii. Založí-li si ale totalitní ruská vláda web, aby šířila na našem území "objektivní názory", kterými zpochybňuje své válečné zločiny, pak je třeba zasáhnout.

Vypnutí Aeronetu evidentně vadilo a vadí především těm, kteří se zaštiťují svobodou slova a přitom vykřikují cosi o cenzuře. Demokracie není o to, že všichni mohou všechno - to už je totiž anarchie. Chceme-li žít i nadále v demokracii, pak musíme její principy bránit, třeba i vypínáním proruských webů....

MS

V pořádku. Tak ať se laskavě vláda a Národní úřad pro kybernetickou bezpečnost teď neschovávají za trapné "doporučení" a postaví se k těmhle žalobám čelem!!! Chtěla proti dezinformacím vyrazit do boje vláda s národním úřadem, nebo CZNIC s mobilními operátory? Akorát na ně přehodili zodpovědnost, přesně čecháčkovsky "Já nic, já muzikant". Ve finále to do budoucna poškodí jakýkoli obecný boj proti dezinformacím, protože vláda s národním úřadem pro kybernetickou bezpečnost - oba se v plné nahotě ukázali jako prachsprostí drzí manipulátoři a spratci, kteří něco připraví, někoho přemluví (doporučí) a pak zbaběle utečou.

  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,70
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik