Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Tady už nezbývá než gratulace k hodnocení. Nejlepší blog za poslední dobu. R^

8 0
možnosti
RV

Ten dovoz migrantov neukazuje na na nedostatok akcieschopnosti Západu. Oni totiž majú obrovský záujem o to, aby tých migrantov prišlo čo najviac, a to do všetkých krajín Únie. Preto neustále kľučkujú, vymýšľajú sankcie proti štátom, ktoré migráciu odmietajú, a povinné kvóty sa snažia presadiť snáď už piatym spôsobom, vždy vymysleným tak, aby si ľudia neuvedomili, o čo ide.

6 0
možnosti
ZD

Jako pokaždé - perfektní úvaha a perfektně převedena do srozumitelného textu. Jdu se podívat na diskusi jak jste to vlastně myslela a co jste měla napsat.

1 0
možnosti
PJ

P98e38t18r 40J31a23n34s89a

16. 8. 2019 6:15

Problém je, že se skvělé myšlenky sjednocené Evropy ujali socialisté a neomarxisti a využili ji k prosazování svých zhovadilých ideí a s tím spojené byrokracie, rovnosti i bez práce, pseudohumanismu, vytvaření pocitu strachu z jiného nazoru než socanského...zkrátka něčeho, co jsme tu více než 40 let znali.

10 0
možnosti
ZD

Problémem je to, že jim to nikdo včas nezatrhl. EÚ se pro mnoho států stalo dojnou krávou a aby prostředky tekly nechávali je dělat co se jim zlíbilo.

1 0
možnosti
ČP

Západ si neprožil komunizmus a tak nemá takové zábrany jako my a necítí ten jejich pozvolný přechod k levičáctví. My jsme si prožili téměř všechny režimy a dovedeme rozlišovat. To, že upadá ten pravý Západ je jasně vidět. Proto je k němu u nás dnes méně sympatií. Dělají jednu botu za druhou. Neznamená to ale, že se přikláníme k Rusku. Rus je totiž vždy jen Rusem, kterému se nedá nikdy věřit.

7 0
možnosti
JS

V USA je jiz bezpecne prvnim socialistickym statem Kalifornie. Zde jiz prosadili zakon, podle ktereho nesmi v primarnich volbach , 2020, kandidovat soucasny prez. Trump. Dalsim projednavanym zakonem je, aby pri vyuce na skolach (vsech stupnu) byla prijata idea, ze kapitalizmus je ve sve podstate rasisticky.

6 0
možnosti
MV

Prosim nejaky odkaz. To co uvadite je jak v Nemecku za Ady.

0 0
možnosti
JZ

Ano, dnes jsme západnější než Západ bezesporu. Pokud si Západ taky chce vyzkoušet, jaké to je žít 40 let v ultralevičácké totalitě, tak jak je ctěná libost, my ovšem nemáme žádný důvod se na tuto půdu vracet.

Aktuálně v roce 2019 je zatím celkem klid. Pokud ale Západ v budoucnu udeří s novou intenzitou ve snaze stáhnou nás s sebou, tak nevidím jiné řešení, než z naší strany odstoupit od Lisabonské smlouvy.

6 0
možnosti
Foto

To znamená, že všechny členské státy Unie jsou prolezlé socialismem? No nazdar. To jsme to dopracovali. A můžete tu jmenovat jeden stát, který k socialismu nesměřuje? Abychom věděli, z koho si vzít příklad. :-P

0 0
možnosti
Foto

Ze západu možná mizí Západ, ale na východě zůstává Východ. Ale Zemanovým voličům to nevadí.:-/

0 7
možnosti
AK

Když to nevadilo ani voličům britské premiérky, francouzského nebo amerického prezidenta...

1 0
možnosti
MR

Belle Époque - tak trochu dnešek :-)

Belle Époque [bɛleˈpɔk] (francouzsky Krásná doba, krásné časy) je slovní označení období evropských dějin mezi lety 1890 a 1914. Ve Francii je to počátek desetiletí Třetí republiky, ve Velké Británii pak jde o období konce vlády královny Viktorie a vlády Eduarda VII. Symboly půvabných a bezstarostných "krásných časů" jsou pompézní brazilské divadlo «Amazonas» (1896) či parník «Titanic» (1912), ale i Eiffelova věž v Paříži či plakáty Alfons...

Charakteristika

Technický pokrok způsobil, že život se stal snazším a kulturní život dosáhl nebývalé úrovně. Hovoří se o zlatém věku automobilů a vzduchoplavců, bulvárů a kaváren, kabaretů a mořských lázní, období rozkvětu fotografie, zrodu kinematografie a vzniku metra (metro vzniklo v roce 1863), úspěchů přírodních věd, nových technologií a medicíny, vzniká sociologie, prudce se rozvíjí etnologie a archeologie díky řadě archeologických odkryvů. V umění panuje secese a impresionismus, vzniká moderna a modernismus v umění a literatuře, řeší se «ženská otázka» (objevují se sufražetky a feministické hnutí); rodí se bolševismus.

Společnost věřila na pokrok a blahobyt, třebaže se současně objevuje i dekadence, spojená s pojmem fin de siècle. V té době rostlo i uvědomění dělnické třídy; vznikala různá socialistická hnutí a revoluční strany.

0 0
možnosti
JT

J32i96r75i 29T87i59c20h74y

15. 8. 2019 17:14

Skvele vyhodnoceno. Jedna malickost: rozcarovani se "zapadem" neznamena, ze se budeme obdivovat "vychodu". Nevidim ale duvodu, proc bychom s nimi nemohli obchodovat , kdyz "zapad" vesele obchoduje s Cinou, Saudi Arabii a podobne.

14 0
možnosti
Foto

Jde ovšem o to, který východ máte na mysli. S tím obchodem. ;-D

0 5
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,33
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik