Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Klinika zasmrděla

Lidé, kteří se dostali do prostor žižkovské Kliniky po opuštění jejími ilegálními obyvateli, přinesli svědectví o neuvěřitelném nepořádku a zápachu, který tam vládne. Klinika ovšem zasmrděla i jinak. A pár dalších postřehů...

V boji za lepší svět se hodí všechno

Poté, co se do žižkovské Kliniky konečně dostali exekutor a další lidé, objevila se celá řada svědectví popisující specifický přístup jejích ilegálních obyvatel k pořádku a hygieně. Fotografie, které jej dokreslují, se nedoporučuje prohlížet při jídle a krátce po něm. „Klinikáři“ se nařčení z nedostatečných hygienických návyků a nepořádkumilovnosti bránili obviňováním exekutora a jím najaté bezpečnostní služby z toho, že ten neuvěřitelný binec způsobili oni. Nějak se mi tomu nechce věřit. Podle fotografií totiž vše vypadá tak, jako by si Kliniku vybrala firma Pražské služby za novou skládku odpadu a po několik měsíců ji intenzivně zavážela. Proto usuzuji, že jde nejspíš o výsledek dlouhodobého úsilí „Klinikářů“ o zápis do Guinnessovy knihy rekordů v kategorii „nejvíce humusu na metr krychlový“. Ukazuje se tak, že praktiky používané touto partou v boji za lepší svět smrdí. Jak smyslově, tak i v přeneseném významu tohoto slova.

Miloš Zeman měl nejspíš pravdu

Reportáž, která stav Kliniky po jejím opuštění „Klinikáři“ dokumentovala, přinesla i TV Prima. Ve veřejnoprávním rozhlase ji následně napadnul Martin C. Putna. Prohlásil, že „Klinikáři“ jsou fajn, určitě nelžou, nepořádek skutečně způsobil exekutor a obvinil TV Prima ze lži a manipulace. Přičemž ji naprášil na Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Když se před lety Miloš Zeman zdráhal tohoto pána jmenovat profesorem, tak jsem s jeho postupem nesouhlasila a zdálo se mi, že to přehání. Jak se ale pan Putna postupně vybarvuje, začínám mít pocit, že jsem tenkrát prezidentovi křivdila. A jestli bude tento pán v podobných výstupech pokračovat, tak se snad ještě budu muset Miloši Zemanovi omluvit.

Klinika zasmrděla i v jiných prostorách SŽDC

Ve čtvrtek se „Klinikáři“ rozhodli zavítat do prostor SŽDC v Dlážděné ulici, kde zasmrděli svými požadavky. Chtějí omluvu ředitele SŽDC za údajné lži. Pak navrácení prostorů Kliniky. Uznávají sice, že jim formálně nepatří, ale „morálně“ prý ano (podobný „morální“ nárok na cizí majetek si dělali třeba komouši). A chtějí taky ladičku k pianu, které se jim vinou SŽDC rozladilo (že by trocha vtipu?). „Klinikáři“ nejspíš zkoušejí, kam až mohou ve svých nehoráznostech zajít. Docela by mne zajímalo, co na to říkají Piráti, kteří se jich tak dojemně zastávali (a uvažovali, jak pro ně z pozice vládců Prahy Kliniku získat) a taky Zelení, kteří je zase podporovali z radnice Prahy 3. Jaký by se asi spustil virvál, kdyby SPD obdobně podporovala nějaké dutohlavce s haknkrajcem? Podpora „Klinikářů“ ze strany Pirátů a Zelených je přitom dle mého soudu mnohem závažnějším jevem, protože to dělají z titulu svého postavení v exekutivě na pražském magistrátu respektive žižkovské radnici.

Pan Chovanec odchází

Oranžový poslanec Milan Chovanec ohlásil svůj odchod z poslanecké sněmovny. Jako důvod udává, že nesouhlasí s účastí své strany ve vládě pana Babiše. Snaží se tak veřejnosti nejspíš namluvit, že důvodem odchodu jsou nějaké jeho „zásady“. Připomeňme si, že pan Chovanec je jedním z účastníků tzv. „Lánského puče“ po volbách v roce 2013, kdy několik oranžových politiků chtělo s pomocí Miloše Zemana vyhodit ze sedla Bohuslava Sobotku. A taky člověk, který vzápětí pučisty podrazil a přilísal se zpátky k panu Sobotkovi. Ve světle těchto zkušeností jsou nějaké „zásady“ zřejmě to poslední, z čeho bychom mohli pana Chovance podezřívat…

Pan Soukup přichází

Pan Jaromír Soukup, majitel a většinový moderátor TV Barrandov vstupuje do politiky a ohlásil svoji kandidaturu ve volbách do Evropského parlamentu. Dříve či později tak bude muset zanechat moderování svých televizních pořadů a najít za sebe náhradu. Nebude to lehké, protože v TV Barrandov učinkoval skoro ve všech pořadech. Chybělo snad už jen vystřídat paní Kafkovou v roli soudkyně Barbary (pořad by se pak mohl jmenovat třeba „Soudce barbar“), nebo doplnit dvojici kriminalistů v seriálu „Big Ben" na trojici a vysílat ho pod názvem „Big Ben a instinkty Jaromíra Soukupa“.

Obdivuhodná Theresa Mayová

Britský parlament shodil ze stolu brexitovou dohodu s EU. Nemá cenu opakovaně rozebírat, co to vlastně znamená a ani to, zda je lepší brexit bez dohody, nebo se špatnou dohodou. Chtěla bych se ale pozastavit u paní Mayové a vyseknout ji poklonu. Tato dáma si ji zaslouží za to, jak neúnavně prosazuje rozhodnutí voličů z EU odejít, přestože sama byla proti tomuto kroku. Tomu se říká profesionalita a respektování vůle voličů par excellence.

 

Krásný příští týden…

 

A pár odkazů dokumentujících komentované události:

Fotografie z Kliniky po jejím opuštění „Klinikáři“. Upozornění: fotografie zobrazují humus (čichové vjemy nelze reprodukovat, ale jistě si je každý dokáže představit): https://www.reflex.cz/galerie/komentare/101510/anarchisticke-vykaly-z-kliniky-jiz-brzy-zmizi-zaplati-to-danovy-poplatnik?foto=0

Pan Putna v ČRo: https://plus.rozhlas.cz/pokud-jsou-na-hrane-zakona-bohati-nebo-politici-tak-se-snasi-co-kdyz-same-dela-7725577

Tiskovka „Klinikářů“. Mimo jiné o podpoře ze strany Pirátů: https://www.info.cz/praha/fetisizace-vlastnictvi-je-horsi-nez-jeho-porusovani-mini-aktivistka-z-kliniky-podporu-vedeni-prahy-vita-39411.html

Podpora Zelených Klinice: http://praha3.zeleni.cz/

Návštěva „Klinikářů“ na SŽDC: https://klinika.451.cz/2019/01/happening-v-sidle-szdc/

Autor: Kateřina Lhotská | sobota 19.1.2019 18:00 | karma článku: 40,26 | přečteno: 2371x
  • Další články autora

Kateřina Lhotská

Je „extrémní pravice“ opravdu extrémní pravicí?

Když člověk sleduje vyjádření politiků, novinářů a politických komentátorů, nutně získá dojem, že už existuje jenom pravice „extrémní“ či „populistická“. Výrazně totiž ubylo výroků, kde by byla zmíněna bez těchto adjektiv.

19.4.2024 v 9:02 | Karma: 37,41 | Přečteno: 1173x | Diskuse| Politika

Kateřina Lhotská

Past na klienty pojišťoven

Rozmohl se nám tu takový nešvar – objevily se firmy šířící zprávy o neplatnosti celých portfolií pojistných smluv a slibující klientům, že odkoupí jejich nároky vůči pojišťovnám z této údajné neplatnosti vyplývající.

12.4.2024 v 9:02 | Karma: 36,08 | Přečteno: 6700x | Diskuse| Ekonomika

Kateřina Lhotská

Korespondenční volba na jedno použití?

Víte, co spojuje zdravotnické poplatky, důchodovou reformu, EET a korespondenční hlasování? Vesměs jde o záležitosti, které svými dopady přesahují řadu volebních období. A měly by tedy být řešeny konsenzuálně.

5.4.2024 v 9:01 | Karma: 36,49 | Přečteno: 1174x | Diskuse| Politika

Kateřina Lhotská

Vypnutí webů bylo protiprávní

Pamatujete, jak byly před dvěma lety krátce po zahájení ruské agrese proti Ukrajině vypnuty „dezinformační“ weby? Městský soud v Praze nedávno došel k závěru, že šlo o krok nelegální.

22.3.2024 v 9:01 | Karma: 42,07 | Přečteno: 1331x | Diskuse| Společnost

Kateřina Lhotská

Zelené kádrování

Za totáče mohli některé posty zastávat jen lidé, kteří režim svým vystupováním a názory také podporovali. Byť často svoji oddanost pouze předstírali. Dnes však začíná být konformita projevů zaměstnanců opět vyžadována.

8.3.2024 v 9:01 | Karma: 41,32 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Lídr kandidátky AfD propustí asistenta podezřelého ze špionáže, do voleb půjde

24. dubna 2024  10:12,  aktualizováno  10:32

Europoslanec a lídr kandidátky Alternativy pro Německo (AfD) Maximilian Krah i přes obvinění svého...

Žena, která skočila s dětmi do Macochy, nechala dopis. Policie případ odložila

24. dubna 2024  10:22

Sebevražedný skok ženy se dvěma malými dětmi do propasti Macocha v Moravském krasu loni v létě...

Vyberte si jednotku a pozici. Ukrajina se snaží nalákat nové rekruty

24. dubna 2024  10:01

Daleko od zákopů, v nových centrech po celé Ukrajině, nabízejí civilní náboráři vyzbrojení...

KOMENTÁŘ: Na vině je přece vždycky žena... Feriho případ odstartoval změny

24. dubna 2024

Premium Tři roky nepodmíněně a zaplacení odškodného třem obětem. Takovým potvrzením rozsudku v pondělí...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,71
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik