Dříve vstupovali kariéristé do strany, dnes se stávají „černochy“

19. 11. 2020 9:01:55
Ve společnosti se vždy najdou lidé vyznačující se mimořádnou ochotou naplnit požadavky na „správný kádrový profil“ otevírající jim dveře k profesní nebo politické kariéře. Novinkou ale je, že někteří kvůli tomu mění i svoji rasu.

Za minulého režimu byla vstupenkou pro výkon nějaké odpovědnější funkce nebo žádané profese legitimace KSČ. Pravda, byli i jedinci, kteří se obešli bez ní. Ono totiž bylo občas zapotřebí i někoho, kdo byl na svém místě kvůli svým schopnostem, a ne jen díky členství ve straně. Třeba na operačním sále bylo i tenkrát nutné mít lékaře, který sice nenavštěvuje stranická školení a v otázkách marxismu-leninismu plave, ale zato rozpozná slepé střevo od ledviny.

Přidělování zajímavých postů na základě stranické legitimace bylo praktikováno nejenom u nás, ale i v dalších zemích, kde vládl totalitní režim. Není však jeho výlučnou doménou. Obdobně to totiž funguje i v demokraciích. V nich je však v nabídce přeci jen méně „teplých fleků“. Takto lze totiž opanovat jen ta místa, na která politici dosáhnou. Navíc na nich člověk často vydrží jen do nejbližších voleb, po kterých je jejich vítězové přeobsadí podle svých vlastních seznamů čekatelů na „teplé místečko“.

Za druhé světové války nebylo zase výjimkou, že si někteří obyvatelé Německem okupovaných území najednou „vzpomněli“ na své německé předky a stali se říšskými občany. Mělo to své výhody. Dostávali větší příděly potravin, získali lepší práci nebo si nahrabali majetek ukradený Židům. Jenomže postupně se to, co jim připadalo v prvních letech války jako dobrý nápad, stávalo jejich noční můrou. Třeba když museli jako němečtí občané obléknout uniformu wehrmachtu a odjet na frontu (týkalo se i „bývalých“ Čechů – zde). A na konci války je pak jejich prospěchářství dohnalo definitivně.

Nicméně všichni tito lidé byli běloši, takže udělat ze sebe Němce nebyl v jejich případě zase až tak velký majstrštyk. Ale zkuste z nich udělat černochy. Kupodivu to není nemožné a ani výjimečné. Třeba v Brazílii se při komunálních volbách celá řada kandidátů vystupujících dříve jako běloši začala najednou prohlašovat za míšence, nebo dokonce za černochy (zde). Podle deníku The Washington Post prý byli k uvědomění si své rasové identity inspirování aktivitami hnutí BLM a rasovými nepokoji v USA (zde). Podle mne jsme však spíše svědky toho, jak lze zblbnout lidi, kteří doposud necítili potřebu příslušnost k rozdílným rasám nějak zásadně řešit. Jižní Amerika je totiž sice plná sociálních konfliktů, občas doprovázených i násilím, ale rasismus tam rozhodně tím nejpalčivějším problémem zatím nebyl. Zdá se, že se jím však co nevidět stane.

Asi aktuálně nejznámější specialistkou v oboru „jak ze sebe udělat něco, co nejsem“ je pravděpodobná budoucí víceprezidentka Kamala Harrisová. Ta měla pro nominaci na tuto funkci dva základní předpoklady. Jednak je to žena a jednak vystupuje jako Afroameričanka. Jenomže to druhé není tak docela pravda. Ve skutečnosti je totiž dcerou jamajského otce a indické matky. Jamajčané sice černoši jsou, ale sami sebe za Afroameričany nepovažují (zde). Nicméně pro zisk černošských hlasů šly takové detaily stranou.

V případě Kamaly Harrisové lze však hovořit jen o určitém „přibarvení“ skutečnosti. Občas ovšem dojde k jejímu „přebarvení“. A to doslova. To když se z bělocha stane „černoch“, respektive z bělošky „černoška“. V této disciplíně máme dokonce i svoji českou hvězdu – Rachel Doležalovou (zde). Tato blondýna hrála černošku tak dokonale, že to dotáhla dokonce na předsedkyni Národní asociace etnických menšin. Přitom stačilo solárko, vhodný make-up a změna účesu a barvy vlasů. Nějakou dobu jí to procházelo, jenže pak na tuto bojovnici za práva menšin prasklo, že podvádí se sociálními dávkami a spadla klec.

Ochrana práv černochů je mezi „rasovými podvodnicemi“ vůbec oblíbeným oborem. Angažovala se v ní totiž i Jessica Krugová, která o sobě roky tvrdila, že je latinsko-afrického původu (zde). Pak však vyšlo najevo, že ve skutečnosti má kořeny židovské. Některé bělošky si však hrají na černošky z důvodů čistě komerčních (zde) a pro budoucí zisky investují do získání svého exotického vzhledu nemalé prostředky. Nejde totiž jen o to strávit moře času v solárku, ale je třeba si nechat naplnit rty, zvětšit stehna a pozadí a velkou pozornost je nutné věnovat i účesu, pro který platí: „čím méně rovný a hladký, tím víc černoška“.

Bez ohledu na motivaci se však všichni tito „rasoví šejdíři“ od sebe zase až tak moc neliší. A jsou ze stejného těsta jako kariéristé vstupujících pod vidinou prebend do politických stran, nebo těch, co v sobě za války najednou objevili „ducha svých německých předků“. Jsou to totiž vesměs vykutálení prospěcháři, jací se v lidských dějinách vyskytovali vždycky a vždycky se vyskytovat budou. A kteří by snad i v případě ovládnutí Země mimozemšťany prohlašovali, že z jiné planety pocházejí také. I když některým bych to docela i věřila...

Autor: Kateřina Lhotská | čtvrtek 19.11.2020 9:01 | karma článku: 47.79 | přečteno: 11964x

Další články blogera

Kateřina Lhotská

Vypnutí webů bylo protiprávní

Pamatujete, jak byly před dvěma lety krátce po zahájení ruské agrese proti Ukrajině vypnuty „dezinformační“ weby? Městský soud v Praze nedávno došel k závěru, že šlo o krok nelegální.

22.3.2024 v 9:01 | Karma článku: 40.76 | Přečteno: 1158 | Diskuse

Kateřina Lhotská

Zelené kádrování

Za totáče mohli některé posty zastávat jen lidé, kteří režim svým vystupováním a názory také podporovali. Byť často svoji oddanost pouze předstírali. Dnes však začíná být konformita projevů zaměstnanců opět vyžadována.

8.3.2024 v 9:01 | Karma článku: 39.97 | Přečteno: 985 | Diskuse

Kateřina Lhotská

Honit dnes komunisty je poněkud zpozdilé

Exsenátoři Martin Mejstřík a Jaromír Štětina navrhují zařadit komunismus mezi zločinné ideologie za jejichž propagaci by hrozil flastr. Ovšem v době, kdy se riziko jeho návratu blíží nule, jde o hodně laciné gesto.

1.3.2024 v 9:01 | Karma článku: 40.53 | Přečteno: 1000 | Diskuse

Kateřina Lhotská

Nařčení z přípravy „vyhnání migrantů“ stojí na vodě

Před pár týdny se Německem prohnala vlna masových protestů proti pravicovým extremistům vyvolaných jejich záměrem „vyhnat ze země milióny lidí s migračním pozadím“. Existují však takové plány, nebo si je někdo vycucal z prstu?

23.2.2024 v 9:01 | Karma článku: 41.71 | Přečteno: 1117 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.43 | Přečteno: 681 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 30.57 | Přečteno: 2466 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.06 | Přečteno: 306 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.36 | Přečteno: 219 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 284 | Diskuse
Počet článků 275 Celková karma 41.98 Průměrná čtenost 5036

Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...