Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže podle vás kdyby šlo o křesťanského vraha muslímské ženy, rozsudek by vypadal jinak?

A pokud je mi známo, tak trestný čin spáchaný pod vlivem návykové látky je posuzován velmi tvrdě, jako přitěžující okolnost.

0 0
možnosti
FL

A nevypadal, zejména vzhledem k tomu že " trestný čin spáchaný pod vlivem návykové látky je posuzován velmi tvrdě, jako přitěžující okolnost." ?

1 0
možnosti
JM

Nebyli při své "práci" zfetovaní oba dva, tj. muslim i soudce, event. nebyli to zfetovaní muslimové oba dva?

0 0
možnosti
FL

Něco podobného známe i z Německa: "Podpálení synagogy byla přiměřená kritika izraelské politiky, rozhodl německý soud":

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/426453-podpaleni-synagogy-byla-primerena-kritika-izraelske-politiky-rozhodl-nemecky-soud.html

4 0
možnosti
Foto

P61e23t57r 77T68o19m13e80š

19. 7. 2019 19:51

"Neznám sice francouzský trestní zákoník, ale vycházím z toho, že se nebude v základních principech lišit od toho našeho. Podle něj se sice při posuzování trestného činu přihlíží k tomu, zda byl nebo nebyl pachatel pod vlivem návykové látky, ale nikoliv z pohledu určení trestní odpovědnosti pachatele, ale pouze vzhledem k výši trestu. Tak proč to bylo v případě této vraždy jinak?"

Zdroj: https://lhotska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=721387

""When one of the elements of a crime is knowledge or purpose, the determination that the defendant had (or lacked) the requisite mental state “depends not on moral responsibility but on empirical fact.” ... the modern consensus in criminal law has continued to maintain the baseline rule that serious criminal punishment should not be imposed on individuals who, at the time of the crime, by reason of mental disease or defect, were unable to distinguish right from wrong conduct."

Zdroj: https://www.apa.org/about/offices/ogc/amicus/lyons.pdf

Je to samozřejmě neštěstí, které se nikdy nemělo stát (ta vražda).

1 0
možnosti
KL

Děkuji za doplnění. To, co citujete, v podstatě odpovídá i našemu principu, kdy ovlivnění návykovou látkou nemá vliv na určení trestní odpovědnosti, ale jen na výši trestu. Tedy že je udělen trest nižší než by byl udělen, kdyby pachatel pod vlivem nebyl.

0 0
možnosti
MM

Téměř se zdá, že antisemitismus ve Francii již není pouze v latentní formě.

1 0
možnosti
Foto

No, tak nějak, není ten soudce náhodou muslim ? (čistá spekulace) ;-D

3 0
možnosti
Foto

Taky mi ten verdikt soudu vrtá hlavou. Skoro třicet let mě každou chvíli někdo přesvědčuje o tom, že marihuana je absolutně neškodná a nemá na rozhodovací schopnosti člověka žádný vliv - a teď tohle.

5 0
možnosti
ML

M45a44r65t63i11n 59L23a79c46o

19. 7. 2019 17:27

Poznám človeka, ktorý hulí denne 4-5x a nič na ňom nevidím. Normálne chodí do práce, stará sa o rodinu.

0 0
možnosti
LB

Antisemitského vrha pustí s výmluvou na to, že byl zfetovaný patrně celý život, takže ani za své dřívější vyhrožování oběti a její rodině není zodpovědný.

Racketteovou, nebo jak se ta pašeračka jmenuje, pustí stejně tak. Chtěla přece jen nejvyšší dobro a do těch policejních člunů najížděla také jen omylem.

Taková rozhodnutí, v principu naprosto shodná s "appeasmentem", čili ustpování nacistickému zlu, povedou k tomu stejnému, k čemu vedla tenkrát.

21 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,11
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik