Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Demokracie je dnes již jen v Rusku.

0 1
možnosti

Autorka měla v článku dobře našlápnuto, ale posledním odstavcem všechnu svoji snahu zničila. V Česku rozhodně není kapitalismus a vládnou tady komunisté a různí levicoví lidé, podobně jako je tomu na západě. To se to našim komunistům intrikuje, když toto zhoubné prostředí důvěrně znají z minulosti budování komunismu v Československu. Ano můžeme si psát mnohé dle libosti, soudruzi ale nespí a pečlivě sledují naše kroky prostřednictvím zákona o ochraně osobních údajů a GDPR. Obecné referendum nebude nikdy pro důležité otázky našeho státu fungovat. Soudruzi pustili přímou volbu prezidenta, ale už ji chtějí různí dovedové zrušit. Tvrdí, že my lidé nejsme tak fundovaní abychom znali veškeré aspekty a dopady takové volby a nebo referenda. Soudruzi by totiž pak nemohli se tolik zabývat krádežemi a tunelováním, protože soudy by fungovaly mnohem efektivnějii a spravedlivěji než je tomu pod kontrolou politiků.

0 0
možnosti

J88a40n 89U92r24b52á73n21e27k

16. 8. 2019 15:58

Tedy, že bych se podepsal pod cituji "Rozhodně se ale ještě v naší zemi nestalo, že by někdo třeba kašlal na rozhodnutí občanů a nutil je hlasovat tak dlouho, dokud by nebyl výsledek „správný“.", se říci nedá. Aby ta věta byla pravdivá, potřeboval bych ji totiž trošku zkrátit, konkrétně na "Rozhodně se ale ještě v naší zemi nestalo, že by někdo třeba kašlal na rozhodnutí občanů.". Teda vlastně pak zbývá ještě jedna drobnost, totiž otočit "ne" na "ano", ale výsledek pak už bude opravdu správně: "Rozhodně se již mnohokrát v naší zemi stalo, že by někdo třeba kašlal na rozhodnutí občanů". Chtělo to jen pár drobných úprav, abych byl s textem paní Lhotské plně spokojen;-/. Pro připomenutí např. opoziční smlouva, nebo to, jak ohýbá ústavu současný president, ačkoli proti podobným metodám kdysi sám brojil. My k volbám znovu nemusíme jednoduše kvůli tomu, že ti nahoře si z těch dole a ze zákonů nic nedělají (však od toho také mají vskutku královsky pojatou beztrestnost).

Tím netvrdím, že západ nesklouzává k socialismu, ekologismu, genderismu a já nevím jakým ještě ismům. Jen si holt nemyslím, že by u nás byla demokracie lepší. Snad jen tu svobodu slova máme stále ještě vyšší než oni...

2 0
možnosti

I67v45a28n 32M76i32n42á74ř

16. 8. 2019 11:19

Naprostý souhlas s autorkou. Ze Západu k nám přichází socializmus .. jen v jakési novodobější podobě. Kdyby to neznanenalo opětovnou tragedii i pro zbytek Evropy, docela bych jim - pár let totality popřál.

7 1
možnosti
Foto

Obávám se, že Váš názor je založen na nelogické úvaze.

Před třiceti lety jsme k Západu vzhlíželi, protože jeho klady byly pro nás nedostižitelné a vlastně i zakázané. Nyní jsme se částí Západu stali (což paní autorka nezaznamenala) a tudíž už k němu nemusíme vzhlížet.

Naopak, nyní bychom se měli snažit, aby se ten NÁŠ Západ stal ještě lepším. To, co se děle jinde, příliš ovlivnit nemůžeme, ale to u nás - můžeme.

Naopak - poslední vývoj u nás spíš vypadá, jako bychom se zase Západu začali vzdalovat - ale to není chyba Západu, ale naše. Rv

0 5
možnosti
Foto

Pan Tatíček nechce, aby se ten NÁŠ Západ stal lepším? Nechce, asi také vzhlíží k Rusku. ;-D

0 1
možnosti

A říkám: Má slova! R^R^

1 0
možnosti

Důvěra byla tatam, ne tentam. Jdu číst dál. ;-)

0 0
možnosti

Jak jsme uprostřed, tak máme pořád tendenci přiklánět se sem a tam. Většinou na tu stranu, kde zrovna nejsme, protože máme radost, když někdo okopává kotníky "vrchnosti". Místo toho bychom měli zakotvit a pracovat na tom, abychom byli tam, kde jsme. A ne se pořád jen nechat vláčet.

1 1
možnosti

J64á53n 23B82o89k26o50r

16. 8. 2019 9:21

My sme tu mali 40 rokov totalitu, takže s diktatúrou "jediného správneho názoru" máme svoje skúsenosti. Západ tieto skúsenosti nemá a zdá sa, že si to chce skúsiť tiež. Akurát nás by do toho ťahať nemusel. Raz stačilo.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS