Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Chápu, že je aktivismus otravný, ať už se jedná o LGBT loby nebo Gretu. Ale nechápu, proč si dělat tolik práce s vědeckým prokazováním nebo vyvracením něčeho, co neovlivní náš život?

Homosexuály můžeme brát jako lidi s trošku jiným životním stylem. To ale mají i Romové a zkuste pitvat jejich genetiku a přínos pro evoluci. To by byl ban a možná i trestní oznámení. :-)

1 2
možnosti
ZH

Asi proto, že se tito aktivisté pokoušejí ovlivnit náš život? Že by se třeba mohla stát trestnou poznámka, že homosexuálové jsou evolučně k ničemu? A podobně v dalších případech?

9 1
možnosti

Tak třeba taková Adéla brala všechno, takže byla zřejmě pansexuál:-).

1 0
možnosti
JM

Velká karma a potlesk za skvělý článek. I když jak znám Příplatovou z jejího vystupování na fb, určitě by vás za napsané strašně shodila (čímž vůbec neříkám, že oprávněně). :-)

4 0
možnosti
JR

J68a49n 14R34á31ž

29. 8. 2019 10:26

Homosexualita je biologická anomálie. Respektovat tuto vrozenou anomálii je výrazem vyspělosti společnosti, ale popírat, že se jedná o anomálii, či dokonce s ní dělat jakousi přednost, naopak svědčí o postupující dekadenci společnosti.

34 1
možnosti
EH

I levorukost je anomálie a přesto by nikoho nenapadlo spojovat vylepšování života levorukým (pomůcky, PC myši) s dekadencí společnosti. Nikoho ani nezvedá se židle výčet levorukých géniů.

Problém gayů je, že se rádi předvádějí, a tím dráždí jedince, kteří upřednostňují normálnost.

3 2
možnosti
LB

Tak především dělat projekce sexuálního chování z lidí na zvířata a ze zvířat na lidi je vždy ošemetné, protože mezi lidmi a zvířaty jsou pochopitelně zásadní rozdíly, a to nejen mezi lidmi a tučňáky, ale také mezi lidmi a šimpanzy. Zvířecí společenství totiž nestojí na tak vysoce komplexních pojmech jako je lidská morálka, sexualita, láska z toho prostého důvodu, že se ty druhy prostě nevyvinuly do takové míry inteligence a společenské provázanosti, jako člověk.

Paní evoluční bioložka je zmatená osoba a z rozhovoru jasně vystupuje její krédo "Nic není v přírodě jasně ohraničené, proč mají lidé tu tendenci všechno škatulkovat?".

Něco takového mi zvláště z úst vědce zní nanejvýš podezřele. Na schopnosti rozlišit a organizovat stojí totiž nejen věda, nýbrž celá lidská společnost.

A věc naprosto zásadní: Binární pohlaví není sociální konstrukt, binární pohlaví je zásadním principem pozemského života. Připadá mi nanejvýš varovné, že osoba, která se nazývá vědcem v onom rozhovoru zaměňuje tento zásadní princip a biologické neurčitosti konkrétních jedinců za neurčitost obecnou a otázku jasně definovaných pojmů za otázku společenské dohody. Tohle má s vědou pramálo společného.

25 0
možnosti
RJ

Úplně to míjíte. Ve skutečnosti neukazuje na to, že se nemá škatulkovat, ale na to, že se má škatulkovat co nejpřesněji - což je přesně to, co věda dělat má.

0 0
možnosti
IB

I25v25o 38B41o53u62š89e

29. 8. 2019 9:54

Aktivismus je spis ta vase snaha komentovat neco, co jste nepochopila.

1 14
možnosti
PB

P23e98t15r 67B71u80r82i38a44n

29. 8. 2019 10:14

Tak nepochopit nesmysl je spíše normální. Ten se dá jen vyvrátit. A to autorka dělá.

13 0
možnosti

Tak s něčím se dá souhlasit, ale ten odstavec, v němž tvrdíte, že se geny jedince nešíří prostřednictvím sourozenců, je samozřejmě nesmyslný. Protože dohnáno ad absurdum, naše geny jsou přece taky jen geny předků, pokud nenastane nějaká unikátní (= mám ji jen já) použitelná nebo neutrální mutace. Prostě na principu, že je lepší šířit úspěšně geny sourozenců (se kterými mám 50 % genetickou shodu) než se pustit do nejistého boje o vlastní množení, je založena třeba i celá eusocialita u hmyzu (tam je to navíc posíleno tím, že genetická shoda je vyšší).

Znáte třeba teorii sobeckého genu od Richarda Dawkinse? Ta tvrdí, že o tom, kdo konkrétní gen X šíří, evoluce vůbec není, protože její jednotkou, která soutěží s ostatními, vůbec není jedinec, ale právě ten konkrétní gen. A pak už je úplně jedno, jestli ten gen X šířím já, otec, matka, sestra, bratr... nebo i nějaký nepřibuzný jedinec, který ho také náhodou má.

A ano, nevím, jaké vzdělání máte, ale já jsem vystudovaný biolog a absolvoval jsem mj. zkoušku z evoluční biologie v roce 1997 a z fylogenetiky v roce 1998, u největší české kapacity na tento obor, Prof. Jana Zrzavého, a to prosím obojí za jedna.

7 1
možnosti
LB

Já to chápu tak, že paní Lhotská tvrdí, že geny unikátní pro konkrétního jedince, či ta jedinečná a dotyčného definující kombinace genů se nešíří prostřednictvím sourozenců, což se mi zdá evidentní.

8 0
možnosti
KP

Evoluční bioložka - Lysenko naší doby?8-o

6 1
možnosti
FL

Homosexualita samozřejmě žádný evoluční omyl není. Ale z úplně jiného důvodu. To by evoluce musela mít nějaký cíl a pak se můžeme bavit zda toho cíle dosahuje, nebo se mýlí a chybuje. Evoluce cíl nemá

5 0
možnosti
EH

Navíc kdo jsme, abychom hodnotili přírodu a její smysl? Jako kdyby kuří oko na noze posuzovalo disertační práci svého hostitele.

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,80
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik