Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já asi budu výjimka potvrzující pravidlo, ale jsem odpůrcem AB, ale teď nechci, aby byl odstaven, teď si přeji, aby si to hezky vychutnal až do hořkého konce a jeho příznivci s ním. Protože své příznivce uplácel, až se hory zelenaly a najednou zjistil, že státní rozpočet není bezedný. Teď se s tím bude muset nějak vyrovnat, dopadne to na nás na všechny, ale dříve nebo později to dopadne na jeho příznivce. Tak jen vesele do toho a pak to skutečně bude tak, že porazí sám sebe. :-)

A pokud jde o konkurenci, to je hrozně těžké, protože takového sedmilháře nelze porazit jinak než jeho vlastními zbraněmi a to už je zoufalství, takže takový lídr by si sám sobě do vlastních bot a do toho se nikomu chtít nebude. Převzít některé jeho nápady také není tak snadné, když cokoliv řekne, klidně za pět minut popře, tomu lze těžko konkurovat, jedině že by měl někdo dvojitou hroší kůži.

Teď si představte, že přijde nějaký schopný jedinec a začne hlásat, že státních zásahů je moc, takže jich většinu zruší, že stát spoustu věcí přestane řešit, v důsledku toho zruší spoustu úřadů, oseká byrokracii až na dřeň, a sníží daně. Když nebudou peníze k přerozdělování, výrazně ubyde kmotrů, kteří se motají kolem. A mezi lidmi nastane panika, protože už nebudou mít úřad na každou hloupost, už nebudou mít radost, protože soused silniční pirát přišel o řidičák, soused živnostník nedostal mastnou pokutu za administrativní chybku, atd. Sebecharizmatičtější lídr na tohle voliče AB nenachytá, protože to jsou přesně ti, kteří požadují, aby se jim stát staral úplně o všechno, ideálně za peníze všech ostatních.

6 6
možnosti
Foto

Neznám nikoho, kdo by požadoval, aby se mu stát staral úplně o všechno. Váš příspěvek, to jsou jen domněnky, které nemohou být realitou.

3 0
možnosti
ZD

Co vám se honí hlavou za představy a úvahy (přijde schopný jedinec...)? Váš příspěvek připomíná státotvorné debaty stálých štamgastů v klasické čtyřce po osmé hodině večerní.

P.S. Pokud přejete v první části jisté osobě i příznivců, aby si to "vyžrali" dovolím si připomenout, že ta osoba je našim premiérem a příznivci nezanedbatelná část spoluobčanů. Chováte se přesně podle hesla o chcíplé koze a sousedovi. Z vašeho příspěvku je cítit národní hrdost.

5 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,03
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik