Diskuse

Greta z Arku

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Kateřino, musím to sepsat: Smekám klobouk před každým Vaším článkem a vězte, že kdybychom si sedli k vínku, přestali bychom počítat hodiny, ale začali počítat dny. ;-) Nicméně je to tak, že jste mi precizností svých myšlenek dlouho imponovala, dnes už Vás mám kvůli tomu vyloženě rád. :-)VR^

2 0
možnosti
KL

Děkuji a lituji, že tu není rdící se smajlík :-).

0 0
možnosti
JS

Podobne zfanatizovanou skupinu levicovych radikalu predstavuje i ctverice nove zvolenych poslankyn v americkem Kongresu, t. zv. "squad". Jsou to: portoricanka Alexandra Ocasio Cortez, zvana AOC, muslimka Ilhan Omar, palestinka Rashida Tlaib a afro-americanka Ayanna Pressley. Jejich utok na klima ,t.zv. " New Green Deal" je natolik radikalni, ze se staly nebezpecim i pro znacne levicovou Demokratickou stranu a jejich spolustranici se je snazi zatim neuspesne pacifikovat.

21 0
možnosti
AM

Ano. Kapitál zřejmě zvažuje, jak Grétu využít k dalšímu vydělávání peněz, ostatně proto ji také pozvali do Davosu, aby ji viděli na vlastní oči zástupci koncentrovaného bohatství, které převyšuje vše, co bylo dosud známé...

A ano. Až se velkým penězům přestane hodit, skončí špatně.

Na druhou stranu --- věci někdy nejdou, jak je někdo nalajnuje.

Třeba opravdu Greta dokáže zažehnout plamen změny a rozhodovat přestane jenom zisk a peníze... - tahle planeta už to nutně potřebuje.

6 0
možnosti
Foto

Tahle planeta hlavně potřebuje VZDĚLANÉ mladé lidi, co se neflákají a učí se být moudřejšími. Lidi, co místo stávek chodí na přednášky, protože jen tací mohou pro zdravější planetu v budoucnu něco skutečně významného udělat. Howgh.

21 0
možnosti
FL

Greta už měla trochu problém se svými aktivisty, když zmínila, že ty jaderné elektrárny nejsou zase tak špatné

6 0
možnosti
LT

L10u59d97ě43k 89T57o39n49d71r

12. 9. 2019 10:49

Gréta skončí v psychiatrické léčebně, jako zlomený a zneuznaný člověk, který spadl ze svého vlastního piedestalu.

28 0
možnosti
MD

hele, prognostik. Dík, ale už máme jednoho na Hradě a za moc to nestojí.

2 9
možnosti
LB

Vysychající studny, suchá pole, vyprahlé pastviny, umírající lesy, teplotní rekordy a kvapem mizící ledovce. Snad nikdo nepochybuje, že se s planetou něco děje.

My možná na Gretino varování brzy zapomene, těžko na něj zapomenou miliony lidí, které přehřátá planeta a tající ledovce připraví o domov a obživu.

7 14
možnosti
AP

To snad nikdo nezpochybňuje. Ale, co to způsobuje. Tedy doopravdy způsobuje? Ví to někdo (zatím jsem relevantní odpověď neslyšel), jen hromada dohadů (jako např. CO2, když v historii byly mnohem teplejší období s výrazně nižší koncentrací CO2 v ovzduší).

16 0
možnosti
PV

P56a15v66e46l 62V12é74b53r

12. 9. 2019 9:54

Karmu samozřejmě máte, jenom bych dodal, že ti "pravicoví radikálové" jsou ve skutečnosti levicoví. To jenom komunisti, když se pohádali se svými levicovým spojenci - s nacisty - je začali nazývat (zcela chybně) pravicovými, aby nebyla tak zjevná příbuznost jejich ideologií. Ta jednodušší lidi to stačilo (a dosud stačí), a o to šlo.

21 0
možnosti
JK

Pokud jde o citovaný výrok té holky, který označujete za fanatický, tak já osobně s ním souhlasím, je naprosto adekvátní a vyloženě se těším, až se naše přežraná a stále nenažraná společnost skutečně ocitne v panice a těm rozesmátým lidičkám spadnou brady. Protože teprve potom lze něco změnit, teď to žádné zákony nespraví. Těším se na celosvětový kolaps, bude to dobrý začátek.

4 22
možnosti
AP

Promiňte, vy víte, jak funguje klima? Co jej ovlivňovalo (doopravdy, ne kecy o všezničujícím CO2) a ovlivňuje? Zatím na to nikdo neodpověděl (ostatně, i předpovídat počasí umíme tak na 3 dny dopředu, předpovědět vývoj klimatu je mnohem náročnější). Protože, jak chcete něco spravovat, něco řešit, když nevíte co. A udělat "aspoň něco" je přesně synonymum pro "vyhodit hromadu peněz a energie z okna bez jakéhokoli efektu".

16 0
možnosti
VD

Jen tomu návratu do školy příliš nevěřím. Ono je mnohem jednodušší vést plamenné proslovy o tom, co všechno by měli udělat "ti druzí", a na které nemusí mít člověk téměř žádné znalosti, a něco jiného je něco smysluplného se naučit a pak i prakticky uplatnit. Učení totiž "bolí". A Greta, dle mého názoru, má už politicky vystaráno až do smrti. Těch neziskovek a různých "panelů" OSN, kam by se mohla upíchnout, je dost a dost.

15 1
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,69
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik