Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Podle mého názoru je platí hlavně církev. Ta má nyní z restitucí financí dost. Je potřeba, aby tam někdo provedl finanční audit tak, jako se provádí stále u Babiše.

4 4
možnosti

Jakmile se domníváte, že víte, kdo to platí, je to u něčeho transparentního problém.

1 0
možnosti
KS

Proč tahle paní jmenovala sama sebe jako opozici "chvilkařům"? A proč ji vůbec vzrušují? Pokud se demonstrací neúčastní, nijak se jí to netýká.

7 19
možnosti

Takže podle Vás se nemá právo ptát kde lobistická skupina bere peníze?

15 0
možnosti
Foto

Doložte to ověřitelnými důkazy, nebo si to nechte pro sebe. Ono kdyby někdo začal zkoumat, jak se na Vašem netransparentním účtu vyskytly divné vklady ...

Rv

10 20
možnosti
ZD

Celý článek je o doložitelných, veřejně přístupných údajích, tedy pokud nereagujete jen na nadpis.

15 0
možnosti
ZB

Chvilkaři chtějí pomoci sestřelit Babiše. Babiš má parádní opozici, a je to dobře. Alwspoň je hlídán a nic neuteče. Takto to může ještě několik let zůstat. Babiš vládne a bdělá opozice jej hlídá a výsledkem může být soustavná dobrá vláda Česka.

8 5
možnosti

A něco k článku nemáte? Článek pojednává o financích, ne cílech.

3 2
možnosti
Foto

;-) Je mnoho ,,druhů revolucionářů", A I JEJICH DRUHŮ, nekteří i s předponou SOU. Ti ,,Z PŘESVĚDČENÍ", dále přesvědčení, a také i revolucionáři profi. A není nad to, když je možno si mezi nimi vybrat. Ovšem mezi profi se až vypracovat, to nebývá nikdy zadarmo. Ovšem stále platí i ono: ,,dejte nám slevu, nechceme to zadarmo";-)

4 0
možnosti
PK

,,vše je křištálově čistí , kromě výše jejich mezd..zajímalo by mě co stačí na živobytí pravému revolucionáři....;-D

8 1
možnosti
Foto

... kdo je platí, kdo je platí8-o - to je přeci jasné, žido-zednářská lobby, vrazi z Wall Streetu a samozřejmě taky Soros. A kdo platí Vás ... IVK nebo Babiš, nebo nějaká pojišťovna, snad? ;-D;-D;-D

16 18
možnosti
Foto

"Lid povolal nás do zbraně, my opustili frézy a uniformy navlékli si místo kombinézy. Stojíme pevně, v oku žár, vstříc slunci píseň letí, střežíme práci dělníků a šťastný spánek dětí. Kdyby snad vrazi z Wall Streetu přepadli nás jak saně, poznají záhy lidu hněv, promluví naše zbraně!" ;-DR^

8 1
možnosti
RR

Když jsem před půl rokem napsal na idnes, že chvilkaři mají vedle transparentního uctu, ještě netransparentní, chtěli mě doprotrusové svými příspěvky ukamenovat.

25 1
možnosti
PC

Výborná analýza, paní I horská.

KarmaR^R^R^

16 6
možnosti
Foto

Milion chvilek má 2 účty. Dárci pošlou své peníze buď na transparentní účet a ví co se s nimi děje v aktualní době nebo pošlou svůj dar na běžný účet a dozví se v obecné rovině co se s těmi penězi stalo ve výroční zprávě.

Je to běžný postup podobných subjektů i politických stran.

To, že organizátoři z něčeho žít musí a nedá se organizovat podobné akce jen tak po práci je prostě fakt a fakem je, že je jejich věcí kolik vydlávají. Stejně je fakt, že firmy se kterými spolupracují mají strach z FÚ, který rád "zaklekává" na Babišovy protivníky v podnikání a hrozila by jim odveta od Babišových úředníků. Je tey logické, že běžný účet není transparentní-ten kdo na něj přispívá to dělá s tím vědomím, že není transparentní.

Takže chápu, že Vám Babišovým adorantům je proti mysli, že je někdo proti Vašemu guru, ale pokud Vás zajímá financování nějaké partaje začněte od těch ve které věříte. Ano je zrovna ta strana , která používá skryté financování a propojuje reklamu Babišových firem s politickou kampaní (např. Jágr a Vodňanská drůbež...)

15 20
možnosti
KS

No jo, jenže hlavní chvilkař je zrzavý, a to se neodpouští.

1 2
možnosti
Foto

Asi jsou nějaké "skvrny na slunci", včera jsem totiž večer, celkem náhodou, hledala totéž - zaujalo mne v nějakém rozhovoru s M. Minářem, že "chvilkaři" budou jezdit po krajích a radit demokratickým stranám, jak se mají chovat, aby v krajských volbách porazili ANO. Nejdřív jsem si říkala, že se na ně aspoň podívám, pak jsem zaujatě sledovala, jak (mediálně velmi dobře) pracuje s domněnkami a nakonec se doklikala k vyjádření M. Mináře, že pracují profesionálně a mají 8 úvazků. Což o to, je v pořádku dostávat za práci zaplaceno, ale tady se bavíme o hodně citlivé věci a 8 lidí s dobrou podporou za zády už dokáže mnohé a hlavně, jakmile je to job, je logické si ho chtít udržet a rozvíjet.

Financování na transparentní účtu jsem, stejně jako vy, včera proběhla za loňský rok celé. Nic, co by se podobalo jakýmkoliv mzdám nebo tomu odpovídajícím převodům prostředků jsem tam nezaznamenala. 8 úvazků, to nejsou malé peníze, jen tak se přehlédnout nedají. (Na účtu jsem narazila jen na nějaké DPP za organizační práci.)

K tomu mne ještě zaujalo schovávání telefonů do dvojitého alobalu, komunikace po chráněné síti, tajení jmen některých spolupracovníků. Od včerejška mi vrtá hlavou, jak je to tedy s tou spontánností akcí... a nakonec i transparentností.

Mimochodem, když vezmeme minimální mzdu, byla v roce 2019 13 350 Kč, tedy 214 668 roční náklady na jednoho člověka, tedy 1 717 344 na 8 lidí. Nechci moc spekulovat, ale ti zaměstnaní (u koho vlastně?) lidé taky platí složenky, mají rodiny a své odpovědnosti, navíc jsou v Praze, tak bych na tu minimální mzdu úplně nesázela. Kdybychom tedy připustili možnost, že se jedná o mzdu průměrnou v ČR a počítali s 33 697 Kč, překročí souhrn za rok 4 300 000. A průměr Prahy je 42 297 Kč...

Ano, za odvedenou práci má každý dostat zaplaceno. Jen by rozhodně bylo žádoucí přiznat, že tomu tak je a rozkrýt, jak to s financováním je. A kde se berou kapsy dárců. Jinak je to dost nefér vůči těm, kdo na transparentní účet posílají své peníze.

37 3
možnosti
Foto

Proč by to mělo být nefér vůči dárcům na transparentní účet když to z toho účtu neplatí. Navíc ti přispěvatelé o 2 účtech nepochybně ví je to veřejně známé.

3 17
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,04
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik