Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Dnes už to není vidět. Před časem na jejich webu bylo vidět, že jednorázové příspěvky od lidí jdou na transparentní účet a pravidelné měsíční příspěvky na jiný účet. Navíc na formuláři pro pravidelné měsíční platby byla předvybraná nejvyšší částka. Dnes je to jinak.

Nelíbí se mi jak se jedni navážejí do jiných s jiným názorem. Kdo říká, že ten názor je právě ten jediný správný. Tohle je příčina rozdělení společnosti. Naprostá neochota poslechnout si tvrzení druhé strany(ono těch názorů je více než dva), ale jako by lidé přestali umět spolupracovat a konstruktivně si promluvit. Jenže bez spolupráce nelze přežít.

Jeden správný názor. To už tady bylo. Jako by někdo chtěl návrat starých časů. Jsme masírováni jednou nebo druhou stranou, někdy i třetí a všichni tvrdí, že jen oni jediní jsou ti praví. Ach jo.

Ještě že ty volby jsou (doufám) anonymní. I když s dnešními technologiemi i tohle by se dalo obejít a zjistit minimálně jak se z jaké adresy volilo. Ale naštěstí by to bylo dost nákladné. Jakmile to bude elektronicky, není anonymita zaručena.

A ještě jedna věc. Kdyby volby mohly něco dramaticky změnit, už by dávno nebyly.

Za vším je něco divného. Ani bych se nedivila, kdyby se demonstracemi přikrýval proces, který vede k něčemu co by se ani demonstrujícím nelíbilo. Nebylo by to v historii poprvé. Ale co se divím. Matky dětem říkají, že dějepis není důležitý. Rodiče i děti remcají, že dějepis je předmět na houby a je zbytečné, aby se to děti učili. Jenže on je důležitý a hodně, ale trochu jinak, než se vyučuje a než se o něm mluví.

Ne nadarmo se říká důvěřuj, ale prověřuj. Bývalé ani současné školy nevedou žáky ke kritickému myšlení. Bohužel. Pokud to někdo nemá dané od přírody, má smůlu. A přitom to je právě jedna z dovedností, která se dá naučit. Na obranu všech mohu říci, že těch informací je dnes spousta a najít v nich pravdu je otázkou štěstí. Je to téměř jako loterie. Kvalitní informaci od šmejdu dnes nepozná ani profík.

13 1
možnosti
Foto

Ani nevíte, jak z duše mi píšete. Ten stav, kdy se při nesouhlasu s čímkoliv okamžitě nálepkujeme vzájemně a jsme zařazování k té či oné skupině a druhou okamžitě kamenováni je neuvěřitelný. Jakoby se ta mediální zkratka přenesla i do našich životů. Nepřemýšlíme, jen soudíme.

Ano, financování MCHPD zaujalo i mne, shodou okolností právě v době, kdy vyšel tento blog, protože k věcem politickým (a to MCHPD, ať tvrdí co trvdí) se na blogu nevyjadřuji, považuji to za zbytečné vzájemné poštěkování, udělala jsem výjimku.

Celou dobu totiž vnímám, jak se MCHPD ohánějí naprosto transparentností, čistotou úmyslů, dobrovolností a ten dojem vyvolávají.

A pak najednou narazím na 8 platů...které jim samozřejmě přeji a jejich výšku neřeším. Jenže samozřejmě začnou v hlavě blikat otazníky. Opravdu se z příspěvků drobných přispěvatelů posbírají víc než čtyři miliony na platy? Zcela bez podmínek, bez jakýchkoliv závazků? A když by to tak bylo, proč je to neveřejné (to, jak se vývoj posbíraných peněz na účtu vyvíjí). A taky...co budou dělat, pokud to tak je a zájem veřejnosti ochladne? Tohle je přece dneska už jejich práce. Jsou mladí, zaujatí, úspěšní, zná je celá republika, mají z čeho platit účty. Jen těžko ten "projekt" mohou chtít opustit....

Bez ohledu na to, čí jsem volič. Proč nemohu tuhle obavu vyslovit, aniž bych byla "koblihář"?

12 2
možnosti
Foto

můžeš... myslím, že můžeš...ne že ne...Jediné co nemůžeš - čekat od všech potlesk. A můžeš čekat, že ti kdokoliv může říci-- a proč to vadí? proč mi to MÁ vadit? Proč mám být znepokojena, když nechci? jen o tom to je...

1 1
možnosti
Foto

J96a69n54a 94M98a79j26o47v44á

10. 1. 2020 14:03

Nejsi. Nebuď. To je naprosto v pořádku a Tvé právo, které jsem ani písmenkem neomezila, protože je pro mne prostě přirozené ho respektovat.

0 0
možnosti
RK

R54a48d63e47k 54K92o57h40u88t

10. 1. 2020 20:08

Protože to samé vadí vám, inteligentní elitě.

0 1
možnosti
TK

Volby nefungují, protože volení politici nevládnou. Ti se ve fukcích střídají každých 5 let (či rychleji), ale reálně moc drží nevolená politicko-ekonomická mafie (do značné míry globální), která zůstává a její moc je téměř neochvějná (ale samozřenmě i ta má své navzájem soupeřící frakce). Zvolení politici jsou jen kašpárci hrající divadýlko pro ovečky. Ano, formálně navrhují a schvalují zákony, ale většinu na objednávku. Kdy by se protivil, nebo odstrkoval mafii od cecíku státního rozpičtu, bude snadno zdiskreditován a příšté nevolitelný. Jména většiny těch, co skutečně vládnou, jste většinou ani neslyšela.

Tenhle stav je nutným důsledkem zastupitelské demokracie, ministři přicházejí a odcházejí, chobotnice navěšená na státní prachy zůstává.

0 0
možnosti

Navrhněte lepší alternativu.

A chtěl bych Vás upozornit, že už za sebou máme pár set let zkoušení.

0 0
možnosti
TK

Vidět problém ještě neznamená znát řešení. Ona to EU vlastně myslí dobře. Většina systémů zatím zkrachovala díky tomu, že lidé nejsou "dobří". V EU to pochopili a rozhodli se že nás rasově a sexuálně promíchají a sluníčkově převychovají. Pak budeme všichni "dobří" a s tímto materiálem bude jaždý systém dobrý. :-)

Oni tedy toto pochopili i komunisti, jen s tou převýchovou nebyli dost důslední a úspěšní. Tihleti noví ale vypadají odhodlaněji..:-/

1 0
možnosti
Foto

J31a17n72a 61M30a10j85o38v76á

10. 1. 2020 14:04

Tomáši, prosím Vás, nejsem hnidopich (někdy jo, teď ne), ale upřímně mne to rozesmálo. Ten rozpičet je překlep nebo záměr? :-))

1 0
možnosti
TK

;-D Jen malinkatý písmenka a lenost to po sobě číst.

0 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 38,69
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik