Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J52a63n 92K97a49r51a45s89e22k

17. 1. 2020 20:28

sporit si dnes na duchod ???

nechapu, jak muze nekdo dnes rikat takove voloviny. Proboha lidi , copak to nevidite? Cela zemekoule nevi kam s penezma, nulove uroky a nejakou tetku nenapadne nic jineho, ze se k tem bilionum, co uz lezi na hromade prihodi dalsi prachy.

Taky dobry je to s tim zvysenim veku odchodu do penze. Je treba to ovsem ve spolecnosti podporit kampani, ve ktere se vsichni dovime, ze lide na 50 jsou k nepotrebe aby je nikdo nezamestnal, kdyby event. i ve vyssim veku pracovat chteli.

0 1
možnosti
JS

Pane Karásek, zkuste si zjistit kolik důchodců pracuje. Kdo něco umí tak se uplatní i ve vysokém věku.

0 0
možnosti
TZ

Jasně, a co takhle třetinu z vlastních zásluh, třetinu ze zásluh dětí a třetinu solidární? Udělá to nějaký výsledek...

1 0
možnosti
JK

J59a85n 64K82a58r93a33s86e63k

17. 1. 2020 20:30

casto se pise o tech zasluhach. Myslite to tak, ze si urednik duchod zaslouzil?

1 0
možnosti
JZ

Důchodová otázka nemá žádné politicky korektní řešení. Logické, nicméně nekorektní řešení, na které tato společnost není připravena, by bylo vyplatit v důchodu pouze tolik, kolik člověk za život odvedl na sociálním pojištění, samozřejmě po nějakém přepočtu. A ideálně by do toho měly být zahrnuty i náklady na nadstandardní zdravotní péči. Vyčerpal jsi všechny peníze na které jsi měl nárok? Obrať se na rodinu, přátele, charitu, nebo prostě uvolni místo. Ano, velmi politicky nekorektní. Na druhou stranu by pak bylo košer umožnit důchodci čerpat částku, na kterou má nárok, takovou rychlostí, jakou si zvolí. To by umožnilo těm uvědomělejším prožít poslední etapu života ve vysoké kvalitě (pokud by zdraví dovolilo, samozřejmě).

0 0
možnosti
OR

Dobry a naprosto logicky spravny rozbor a namet pro duchodovou reformu.

0 0
možnosti
Foto

A co tedy Kateřina Lhotská navrhuje? Zvýšit důchodovou daň - to ne. Plošnou povinnost penzijního připojištění, s měsíční platbou mnoha tisíc Kč - to taky ne (lidi na to finančně nemají). Pořádně zvednout věk odchodu do důchodu - to také ne (lidé na to zdravotně nemají). Co tedy navrhuje, když o tom píše sáhodlouhý článek? - - - - Podle mne si Babiš počíná správně. Zvednout teď důchody, co to jde. Pak se zvedne důchodová daň OSVČ a zaměstnavatelů. Pak se zvedne věk odchodu do důchodu. A pak se sníží důchody o 15 či 20%. A bude to zase vyrovnané. Já si myslím, že je to scénář, který by přišel tak jako tak, proč jej tedy Babišovi vyčítat. Ano, spousta důchodců bude v hmotné nouzi, umřou v bídě a ponížení. Ale takový je přece lidský úděl. Proto buďme dnes šťastni a radujme se, že máme premiéra, který se nebojí investovat do lidí i tím, že zvyšuje důchody.

2 0
možnosti
PB

P35e75t66r 95B62u82r87i49a48n

16. 1. 2020 23:12

;-D;-D;-D hustý. A tohle mě rozbilo: Ano, spousta důchodců bude v hmotné nouzi, umřou v bídě a ponížení. Ale takový je přece lidský úděl...a takový je Babiš. Buďme šťastni, že ho máme.

2 1
možnosti
JN

"Jenže ono jich (rozuměj pracujících, platících zákonné sociální pojištění do průběžného důchodového pilíře) má do budoucna poměrně výrazně ubývat, zatímco důchodců přibývat." Mantra, která se neustále opakuje a kterým se dnes straší mladí "mileniálové" podobně, jako je rodiče před nějakými deseti-dvaceti-třiceti lety strašívali bubákem nebo čertem. Z čeho paní bloggerka soudí, že "jich" má do budoucna výrazně ubývat? Z "vědeckých" demografických prognóz do r. 2100, které jsou asi tak věrohodné, jako předpověď počasí na příští podzim? Z jakýchsi "extrapolací časových řad", vycházejících ze současného vývoje věkového složení obyvatelstva? Pokud ano, vraťme se, prosím, k někdejšímu předvolebnímu heslu ODS: "Řešení místo strašení" a zklidněme hormon.

0 1
možnosti
Foto

No tak mladých lidí je jak noty na buben. A to ještě čtvrtina z nich má nějakou vazbu na zahraničí, kde pracuje nebo pro které pracuje odtud z ČR. Samozřejmě nemohu u těch mileniálů vyloučit, že se ty potvůrky kluzký začnou množit dělením. První generace jeden, pak dva, pak čtyři, pak osm..... bakterie se takto v řádu dní namnoží na bilionové zástupy. A nikdo nevíme, jestli pokrok v genetické manipulaci totéž neumožní i těm amébním mileniálům.... Toto řešení jste měl na mysli?

1 0
možnosti
MK

Průběžný penzijní systém přestane být funkční ve chvíli, kdy začnou odcházet do důchodu silné populační ročníky "Husákových dětí", což nastane okolo roku 2035. Tyto odchody do důchodu nebudou kompenzovány odpovídajícím přírůstkem pracovních sil. Vytvoření nějakého dalšího důchodového pilíře (především jeho zajištění dostatkem prostředků) trvá cca 25 let. Nečasova reforma tedy přišla v poslední možný okamžik, kdy ještě mohla přinést požadované ovoce. Její zrušení byl zločin, který už není možné napravit.

Kdo z této generace lidí nespoří na vlastní pěst, bude mít hodně smutné stáří. Dost lidí to naštěstí pochopilo a vlastní spoření na důchod (nebo investování nebo kombinace obojího) už není nic neobvyklého. Ovšem pouze pro ty, kteří přemýšlejí o budoucnosti.

V naší populaci je ovšem, bohužel, i dost takových, kteří nepřemýšlí vůbec. Tito naši spoluobčané by moc potřebovali, aby je vláda k onomu spoření nějak navedla, ona však raději reformu zrušila a tyto lidi ponechala svému osudu. Historie toto určitě zhodnotí jako jedno z nejvíce asociálních opatření, které u nás bylo uzákoněno.

6 2
možnosti
JF

J40i52ř98í 33F12o36g80e42l

16. 1. 2020 19:56

Nečasova reforma? Jste pobavil.

Udělat reformu z toho, že si někdo začal spořit a stát přesunoval prostředky ze stávajícího pilíře na další bylo vskutku gigantické.

1 6
možnosti
JK

Stačí zavést povinné podnikové pojištění jako ve Švýcarsku!R^

0 0
možnosti
Foto

Pokud chceme mít spravedlivé důchody pak je třeba, aby se o ně přestal starat stát. Zabezpečení stáří musí mít každý člověk ve svých rukách. Závislost na státu je to nejhorší co lidi může potkat.

1 3
možnosti
JK

Pak nemusíme vůbec daně platit.

1 0
možnosti

Možné řešení je stimulovat manželé aby měly tři a více dětí.Dostatek státních bytu pro mladá manželství na cca.na prvních osm let manželství za netržní nájem. Za první dítě třetinu peněz co dnes,za druhé sto procent a za třetí dítě dvě stě procent toho co dnes.Při třetím a dalších dětech žena o rok dřív do důchodu a za třetí a další děti přidat 1000 Kč k důchodu matkám které ty děti vychovaly a pokud potomek založil rodinu a má děti a potomek má odborné vzdělaní,třeba vyučení s maturitou.

0 3
možnosti
JK

Tak s tím vzděláním je to diskriminace. Člověk se celkově neposuzuje v tomto případě jen podle výši formálního vzdělání a zda má děti nebo ne. Někdo je třeba nemůže mít ze zdr. důvodů. A vědomosti v pohodě člověk získá samostudiem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,01
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik