Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Účetnictví buď v souladu se zákony je nebo není. Nic mezi neexistuje. Vy máte nějaké výhrady, ale žádné porušení zákona z nich nevyplývá.

Jinou věcí je otázka morálky, avšak na tu se už dnes nehraje ani v nejvyšších politických patrech. Tak co chcete řešit?

6 7
možnosti
Foto

Musí něco napsat, to je nezadržitelné nutkání. Nebo pokyn shora.

2 14
možnosti
AL

Když jsem si přečetl níže příspěvek Aleše Nováka, jak chvilkaři přehánějí a lžou tak mě to jejich "přehledné" financování ani moc nepřekvapuje.

Stejně tak charakter lidí, kteří jejich chování omlouvají a zlehčují.

No, kdyby se jednalo o Zemana .....

Za článek děkuji a dávám karmu.

:-)R^

20 4
možnosti
PK

..určitě si dají letošní závěrku auditovat někým třeba z Big4...ikdyž nemusí,ale ...příklady táhnou a ....

2 1
možnosti
Foto

;-) Ony spolky sice mohou i podnikat, nikoli však za účelem vytváření zisku. Pak BY TOTIŽ NEŠLO O SPOLEK, ALE O SUBJEKT založený ZA ÚČELEM ZISKU(svého).

15 1
možnosti
AS

Představte si, že neziskovky mohou i podnikat a mít zisk. Překvápko, co?

1 0
možnosti
ND

Asi budete bita... :-)

o něčem takovém napsat blog je odvážné, karma

26 5
možnosti
MV

Odvahu v tom nevidím. Určitej kalkul ano. Odvážné je zvýšit důchodcům skokove důchody, když víme, že peníze budou logicky chybět. Ale jako kalkul to vyšlo.

6 10
možnosti
LB

Tak chvilkaři se svojí činností živí, to je evidentní a tudíž se snaží své zisky maximalizovat, třeba za cenu kreativního účetnictví. Takže až tohle šméčko s "Milionem chvilek pro demokracii" Minář a spol. zabalí, mají tím skvělou průpravu do nějaké politické strany, nebo ještě lépe, do "neziskovky".

Jediné, co jim drží podporu malé části veřejnosti je vyvolávání hněvu vůči konkrétním politikům. Lze předpokládat, že pro část jejich příznivců jsou tyhle demošky určitým hobby, avšak zároveň lze předpokládat, že větší část z nich považuje za nutné dosáhnout v dané činnosti nějakých výsledků. Pokud se výsledky nedostaví, přesměrují tito lidé svoje zájmy jinam.

35 5
možnosti
Foto

To je ono... myslím, že se brzy dostanou k limitům, které nepřekročí. Buď se odváží změnit se v nějakou novou politickou stranu, pak ale zjistí, že jim počet dosavadních příznivců nepostačí aby překročily svůj stín a dostaly se do parlamentu (středových stran je mnoho), anebo budou vegetovat z prvních vele- spěchů - až do vyčerpání. Zejména když se dostanou pod drobnohled různých kontrolorů a daňových expertů. Možná z toho má už ez těch jejich 8 placených vůdců nelehké spaní. Nic netrvá věčně... Ale - nakonec "Chvilková strana pro,.,.,.,,.,. " . by zas nebyl tak špatný název... ;-)R^

1 0
možnosti
AS

Účtování a zdaňování neziskovek je natolik složitá záležitost, že bez podrobných transakcí bych si ani jako zkušená účetní netroufla takhle "analyzovat" závěrku. Jak dlouhou účetní praxi v neziskovkách máte vy? Nebo spoléháte na to, že naprostá většina lidí vaší "analýze" nerozumí, takže je snadné si plivnout?

Věřím, že Milion chvilek si našlo dobré účetní a daňové poradce, aby se na ně žádné plivnutí nenašlo, to by se sami zdiskreditovali.

15 7
možnosti
MV

To vše autorka jako profík ví, ale nedokáže odolat nabídce si tak nějak stou hnout do chvilek. To se tady cení

7 10
možnosti
FZ

Své daně optimalizuje i velký vůdce Andrej Bureš formou korunových dluhopisů ,nebo fiktivní reklamou a ten by měl být příkladným plátcem.Navíc jím přiznané daně nepřevyšují svou výší dotace které dostává od EU do svých firem.Zkuste i u něj udělat takový pěkný rozbor.

7 11
možnosti
AP

Fakt? Můžete napsat, kde a jako to, třeba vloni, nebo lépe, letos dělá?

6 0
možnosti
AN

A30l68e52š 34N72o73v98á52k

27. 2. 2020 9:32

nejasnosti jsou i kolem plzeňské akce 25.2., na twitteru se strhla zajímavá diskuse:

...

„Přátelé, upřímně se omlouváme za nepřesnou formulaci o zaplnění náměstí v Plzni. Záměrem rozhodně nebylo přikreslit skutečnost. Nechali jsme se unést nadšením z vydařené akce a z jednoho pohledu na náměstí, kde se i přes vydatný déšť sešlo mnoho lidí,“ uvedla později iniciativa ve svém tweetu

...

řeči o vydatném dešti nebyly až tak pravdivé, což dosvědčily zase záběry z tamní webkamery, na které poukázal uživatel Milan Vinický. „Proč zase lžete? Rozklikněte si moji fotku. Vidíte vydatný déšť? Byla zhotovena v 19:15, tedy 15 minut po začátku vaší akce, a ještě minimálně půl hodiny poté nepršelo,“ napsal s tím, že pršet začalo těsně před koncem akce. „Vy si fakt s tou úpravou pravdy nedáte pokoj, co?“ dodal rozčíleně.

43 2
možnosti
JH

Skutečně úžasná kreativita těhle Chvilkařů - kam se na ně hrabe Babiš:-)

9 3
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,77
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik