Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Však také do boje s desinformacemi se musím pustit, kdykoliv začnu číst Váš článek.

A poslyšte, neurážíte tím titulkem šéfa Trikolory? ;-D

0 3
možnosti
Foto

Jako obvykle lžete jako když tiskne, žádné zkasky o zástupech matek s dětmi z medií nikdy nezněl.

To jsou klišé, které právě vy dezinformátoři používáte abyste se vymezili proti něčemu co nikdo netvrdil a snažíte se takto degradovat hodnověrnost seriozních (nebo alespoň relativně seriozních) medií. A tím se snažíte narušit důvěru právě v ten mainstream.

A ne opravdu člověk nemá hodnotit zprávy podle nějakého citu, to je právě největší hloupost, pocitivě totiž věříme tiomu co souzní s naším názorem či přáním více než tomu co našemu názoru odporuje. Náš cit nás tedy přivede jedině k tomu, že klidně uvěříme lžím. Právě tak část lidí věří i Vašim lžím, prostě proto, že pak mají na co nadávat (mainstream) a vyhovuje to jejich naturelu a jsou spokojeni s tím, že odhalili tu jedinou pravdu.

Jediné podle čeho má člověk hodnotit informace jsou fakta, a ty jsou celkem jasné. Ty servery jako sputnik, Aeronet,... jsou prostě nástrojem dezinformační kampaně.

2 1
možnosti
JH

Je to velká drzost, když , zrovinka česká veřejnoprávní média toho tolik namelou o dezinformacích. Takhle si pod sebou řezat větev!:-)

2 2
možnosti
Foto

K čemu tolik zbytečných slov? Ono naprosto postačí mít všeobecný přehled o dění, událostech, a taky znalost člověka, tedy i sebe sama, a ptát se "cui bono"? A to i ve vašem případě. ;-)

4 3
možnosti
Foto

Právě jsi popsal všechno, co nemáš...:-)

3 0
možnosti
ND

Že existuje nějaký Aeronet jsem se dozvěděla poměrně nedávno a ještě jsem mu nevěnovala svoji laskavou pozornost.

Člověk když ma v hlavě mozek alespoň průměrně vyvinutý, tak je schopen sám vyhodnotit zprávy, které mu jsou předkládány.

7 2
možnosti
ND

Za co mínus, pane Ábelovsky?

0 0
možnosti
Foto

V posledním vysílání Reportérů ČT udělali obrovskou reklamu Aeronetu. Zjistili, kdo píše články, jaké má číslo účtu...Škoda, že se neangažují zjistit netransparentní účet Milionu chvilek. V reportáži ukázali, že to umí a byla to profesionální práce.

7 2
možnosti
LB

Paní Lhotská výstižně popsala situaci.

Problém informačního mainstreamu, který se tak často ozývá proti "dezinformačním webům", je však často úplně stejný: Přebírají informace z naprosto nedůvěryhodných zdrojů a označují je za autorizované a potvrzené. Jako příklad mohu uvést světově největšími tiskovými agenturami často citovanou "Syrskou organizaci pro lidská práva", která sestává z pána žijícícho v britském Coventry, jemuž posílají ze Sýrie zaručené informace místní "aktivisté", které patrně nikdo kromě toho pána z Coventry v životě neviděl a nezná jejich jméno...

Ti, kteří bojují proti dezinformacím, fake news a podobným zlům jsou často mentality totalitních kádrováků: Oni si myslí, že je správné regulovat a prosívat tok informací a určovat, co si lidé mají myslet. Navíc si tito lidé ještě v roce 2020 myslí, že je to v demokratických a svobodných zemích možné jako třeba v roce 1980 v ČSSR.

Prosadili si k tomu i onen úřad, který však ve skutečnosti není nic jiného, než trafika pro rodinné příslušníky a známé. Někde u mocipánů z EU však máme odškrnutu položku "Zřídit protidezinformační úřad" a vláda, která úřad zřídila, od nich dostala malé bezvýznamné plus.

9 2
možnosti
Foto

Když Vám někdo bude tvrdit, že viděl růžovou kočku se zelenýma ušima, budete mu věřit, nebo to pro Vás bude fake news a stanete se totalitním kádrovákem?

3 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,30
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik