Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

P46e75t42r 28C89h34ý54l35e29k

19. 3. 2020 17:03

řada rozumných věcí, ale pořád tu jsou pro mě dvě zásadní otázky:

- proč 28.1. nepřipustil ministr Vojtěch debatu s odkazem, že máme všeho dost a najednou se ukázalo, že to v lepším případě nepravda

- proč nebyl na návrh pana Hamáčka vyhlášen nouzový stav již k 2.3., ale až cca o 10 dní později a následně se hořekovalo, že nemohli nakupovat bez VŘ.

To jsou zásadní chyby, které jdou za konkrétními lidmi - AV a AB. Dle mého názoru chtělo ANO demonstrovat jak maká a vše zvládá a nakonec se ukazuje, že při předání kormidla Prymolovi a Hamáčkovi došlo k progresu.

Obecně pan Hamáček překvapil - vyjadřuje se srozumitelně, přiměřeně situaci, agresivně nenapadá novináře, nepřisvojuje si veškeré zásluhy

zvládnutí takovéto situace chce skutečnou týmovou práci, nikoliv PR prezentaci svých schopností. Naštěstí to pochopil i PR tým AB.

2 0
možnosti
PC

P80e38t11r 40C64h29ý85l34e26k

19. 3. 2020 17:04

pardon panu Prymulovi

0 0
možnosti
Foto

Víte já jsem Babišovi věřila aspoň to, že je manažer. To co předvedl mě hluboce zklamalo. Mluvil, jako by mu začínal alzheimer. Začal větu jedním tématem a skončil ji u druhého. Pořád jen vyhrožoval, že dali doporučení, ale lidi je nedodržují a že může opatření zpřísnit, zpřísnít, zpřísnit. Myslím, že porušil Listinu. A pevně doufám, že mu to všechno spočítají, jak ty strategické "zásoby", tak tu organizaci "malá domů", tak to ignorování Ústavy.

5 1
možnosti
Foto

Koblihy mu nespočítají nic, ty ho budou volit stále.:-)

4 3
možnosti
LH

„Nemyslím si, že je to biologická zbraň. Má to ale charakteristiky, které nevypadají jako přírodní izolát. Ten genom nás jakoby přesvědčuje o tom, že to není přírodní izolát,“ uvedla viroložka Soňa Peková s tím, že může jít o únik z laboratoře. Robert Redfield, ředitel CDC na slyšení před americkým Kongresem dne 11. března 2020 sdělil, že v USA umírali lidé na Coronavirus dlouho předtím, než virus propukl v Číně! Mluvčí čínského ministerstva zahraničí obvinil USA, že virus do Wuhanu zatáhli američtí armádní sportovci minulý rok v říjnu! Mike Pompeo obvinění ze strany Číny ostře odmítá s tím, že USA to nebudou tolerovat! To jsou jen ve zkratce informace z různých serverů, potom se v tom občane orientuj.

3 0
možnosti
Foto

Viníkem je přece opozice, když už to nejde hodit na Kalouska, paní koblihová. :-/

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/adam-vojtech-rozhovor-koronavirus-covid-19-cr-nakaza-pandemie-ministr-zdravotnictvi.A200318_220101_domaci_blj

Toto je k popukání:"Dovolte, mi, abych vám zacitoval z jednoho textu: „Záhadný virus šířící se z kontinentu na kontinent. Všechny státy světa mobilizují armádu, vědci narychlo vyvíjejí lék. Virus mutuje. Ani vyspělý svět neví, jak ho porazit. To je scéna z typického sci-fi filmu, která se asi každému z nás vybavila, když poprvé slyšel o novém typu koronaviru. Film zůstává filmem, fikcí.“ Víte, oč jde?

Nevím. Ale asi to vypadá jako nějaký katastrofický film, který popisoval podobnou epidemii viru, který se šíří světem. Ale nevím, o co jde přesně.

To jsou úvodní věty vašeho komentáře pro MF DNES z letošního 4. února...

Aha, vidíte, to je pravda"

4 8
možnosti
KL

Paní Jandová, normálně na Vás nereaguji, protože v podstatě není na co, ale tentokrát udělám výjimku, aby bylo zřejmé, jaké nesmysly v diskuzích šíříte. Já totiž nikdy žádný úvodník do MF DNES nepsala. Ani 4. února, ani nikdy jindy...

8 1
možnosti
EH

Pamatuji, jak v lednu Babiš řečnil, že jsme na virus připraveni. Nebyli jsme. Ale chápu to. Bylo třeba uklidnit lidi a bylo třeba, ať život jede normálně co nejdéle. Byli jsme jedni z prvních v opatření vůči cestování.

Jenže pak to selhalo na jednotlivých lidech, kteří si neuměli odpustit svou zaplacenou zábavu nebo možnost slevy. Můžeme Babiše kritizovat, že nejsou roušky, jenže roušky jsou jedno z opatření a víc placebo než řešení. Účinnější je pořád izolace a to záleží na každém z nás.

3 0
možnosti
PC

P57e65t12r 31C16h24ý30l30e50k

19. 3. 2020 17:09

že nejsou roušky a respirátory pro nás, obyčejné lidi, to vezmi čert, ale že nebyli ani pro ty v první linii - zdravotnický personál v nemocnicích a praktické lékaře, to je tragická chyba. A reakce AB na poznámky, že v nemocnicích nejsou?

"já už jsem několikrát říkal řediteli nemocnice, ať si srovná svého mluvčího" a nebo napadání novináře s tím, ať prozradí zdroj? to je adekvátní reakce? rozumím, pracuje 16+ hodin denně v podstatném stresu, ale to fakt ne.

2 0
možnosti
PC

Perfektní, absolutní souhlas. Článek s nadhledem, pronikající k podstatě dnešní situace.

Karma R^R^R^

6 3
možnosti

Hlavní koronaviník je ovšem Čína, která nás už léta zásobuje různými koronaviry (SARS, MERS) a v ničem se nepoučila. Katastrofální hygiena v tržnicích velkých měst a nekulturní návyky přetrvávají i nadále. Pokud se u nich nic nezmění, je jen otázka času, kdy se objeví nějaký Covid-20(21,22).

1 0
možnosti
MB

Děkuji za článek psaný s chladnou hlavou:-) Tahle koronakrize není o Babišovi a vládě, ale o tom, že jsme všichni, zdůrazňuji všichni téměř nepřipravení na jakoukoli hrozbu čehokoliv. S čistým svědomím - kdo z nás měl doma dlouhodobě třeba dostatečné zásoby desinfekce na ruce nebo roušky? Teď už víme, že i toto bude do budoucna věc, kterou bychom měli mít v domácnosti. A opravdu si myslím, že skoro nikdo z nás si nemyslel, že se virus bude takhle šíleně rychle šířit po celé zeměkouli (včetně odborníků).

Podle mého názoru mají být státní hmotné rezervy rezervou pro okamžik, kdy např. v situaci pandemie (epidemie nebo jakékoliv jiné katastrofy) ve státě je momentální nedostatek "něčeho" a z těchto rezerv se má nedostatek sanovat do doby, než se obnoví zásobování nedostatečným materiálem. Prvotní totiž je, aby byly zásoby hlavně tam, kde být mají, tzn. v tomto případě v nemocnicích, u jednotlivých lékařů, záchranářů atd. Ptejme se tedy spíš, jak je možné že nemocnice neměly těchto zásob dostatek alespoň na měsíc provozu, že obvodní lékaři nemají dost ochranných prostředků např. na dva týdny ordinování. Podle mě je toto systémové selhání ředitelů (manažerů) nemocnic, ať státních, krajských nebo soukromých a i samotných obvodních, dětských, odborných lékařů a zubařů, kteří jsou z velké části tzv. soukromí a možná se jim nechtělo investovat fin. prostředky do těchto zásob. Tímto rozhodně nechci výše zmíněné lékaře dehonestovat, protože si jejich práce nesmírně vážím (jsem totiž z generace, které maminka říkala: pan doktor a paní učitelka mají vždycky pravdu:-)).

Takže: přestaňme na všem hledat chyby, buďme kreativní a nepřemýšlejme, koho teď nebo po odeznění epidemie sejmeme. Je tady příležitost se poučit do budoucna, vypracovat lepší krizové plány apod. A hlavně nebuďme sobci!!

13 3
možnosti
Foto

při těch cenách za byty nevím, kam byste ty zásoby chtěla dávat a jak budete řešit expiraci

2 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,83
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik